Creatief coachen | beeldend therapeut | ACT coach | Meike

Even stilstaan en Slam Poetry – Creatieve mindfulness en slow art

Ontwaak je creatieve zelf: Een reis door kunst, mindfulness en persoonlijke groei

 

Een diepgaande verkenning van kunst, mindfulness en persoonlijke ontwikkeling

Stap in de verfijnde wereld van persoonlijke groei, waar kunst en mindfulness samensmelten in een betekenisvolle reis. Ontdek de kracht van uit je hoofd stappen, in het moment zijn en de transformerende effecten op de ziel.

 

Kunst als een spiegel van het huidige moment

Kunst fungeert als een spiegel van het huidige moment, een uitnodiging om de wereld om ons heen te ervaren met open aandacht. Door te schilderen, schrijven, zingen of dansen worden we één met het creatieve proces, waardoor we diep in onszelf afdalen en de rijkdom van het moment ontdekken.

 

Mindfulness: een pad naar innerlijke rust en je innerlijke mentor

Mindfulness dient als het pad naar innerlijke wijsheid, waarbij de ’to do list’ transformeert naar een ’to be list’. Het vergroot het bewustzijn en nodigt uit om volledig belichaamd in het moment te zijn. In de rust van mindfulness vinden we de kracht om te groeien, te evolueren en te worden wie we werkelijk zijn.

 

Uit je Hoofd stappen, uit de waan van de dag en op ontdekking met kunst en creativiteit

Het moeilijkste, zoals Einstein opmerkte, is om de geest als een parachute open te laten gaan. Uit je hoofd stappen betekent de last van de toekomstige ‘wat als’ loslaten en simpelweg zijn waar je bent. Dit eenvoudige gebaar opent de deur naar een dieper begrip van onszelf en de wereld.

 

De krachtige verbinding tussen kunst, mindfulness en persoonlijke groei

In mijn workshops en sessies in Gent nodig ik je uit om diep in het huidige moment te duiken, begeleid door kunst als een betrouwbare leermeester. Kunst helpt ons te zijn waar we nu zijn, te ervaren zonder oordeel, het moment te omarmen. Vanuit het hier en nu ervaren en kijken

 

Een innerlijke reis van bewustwording en creativiteit

De kracht van mindfulness komt tot uiting in een diepgaande beoefening van bewustzijn, waardoor we onze innerlijke en uiterlijke ervaringen verkennen. Kunst en mindfulness samen creëren een ruimte voor persoonlijke groei, waarbij het niet gaat om het resultaat, maar om het proces van creëren.

 

Meer over mij

Als creatief coach en therapeut in Gent bied ik kunst, creativiteit en mindfulness als middelen voor persoonlijke groei. Leer uit je hoofd stappen, in het moment zijn en ontdek de diepgaande geneugten van innerlijke rust en creatieve expressie. Proost op een reis van ontdekking, waar kunst, mindfulness en persoonlijke groei samenkomen voor een betekenisvolle ervaring. Ik werk ook met mindfulness voor mensen met autisme, de gedegen methode van Annelies Spek.

 
 

Mindfulness en beeldende kunst is zeker iets watje eens kan uitproberen. 

Er is een echte synergie tussen het trainen van je aandacht en creativiteit.

Ook woordkunst is een fijn vertrekpunt, vandaag neem ik je mee in poëzie

  1. Zet dit mooie gedicht op van Kae Tempest (vroeger Kate Tempest)
  2. Sluit je ogen
  3. Focus op je ademhaling, in en uit
  4. Welke gedachten komen op tijdens het luisteren
  5. Geef ze ruimte zonder ze te willen veranderen

Geniet ervan

 

Mijn aanbod voor jou

Meike Janssens

Floreer coach, Act therapeut, creativiteitscoach, beeldend therapeut vooral nieuwsgierig naar twee dingen: kunst en welbevinden.

Ontdek jezelf en je eigen handleiding, maak keuzes die bij je passen en floreer. Specifiek ook voor snelle denkers, diepe voelers, creatieven, creatieve generalisten, multipassionates, hoogbegaafden en neurodivergente breinen (HSP, HSS, ADHD, ASS)

Neem contact op

 
creatieve mindfulness, slow art en kunstzinnig mindful - creanaut - meike janssens gent