creatief coach en trainer creanaut | Nieuwsgierig leven | zelfzorg | welbevinden | creatieve relaxatie | kunstzinnig beleven

Suggesties en een portie inspiratie richting nieuwsgierig en creatief leven? Schrijf in op de gratis nieuwsbrief

 

Vertrek al op minicreavontuur.

Speelsheid: Het geheime wapen voor een avontuurlijk, vitaal en gelukkig leven! Let’s play

 
Spelend, zoals een kind dat alles voor de allereerste keer beleefd. En het fijne is, je hoeft deze reis niet alleen te maken. Je maakt deze als een creanaut in creavonturen en expedities.
Een portie positivologie, spelen, be-leven, voelen en groeien dus
 

Stap uit je comfortzone en ga op een avontuurlijke wandeling zonder bestemming.

Wetenschappelijk onderzoek in de positieve psychologie ondersteunt het idee dat nieuwe ervaringen en het doorbreken van routines ons geluk kunnen vergroten. Laat je verrassen door wat het leven voor je in petto heeft. Terwijl je geniet van de omgeving, laat je telefoon, tablet en oortjes thuis. Zo creëer je ruimte om de buitenwereld binnen te laten en met al je zintuigen te verwonderen. Wie weet kom je onderweg wel nieuwsgierige raamkatten, vrolijk gekleurde gordijnen of een bizar mooie brievenbus tegen!

Lach om je eigen gekke streken en neem jezelf niet al te serieus.

Onderzoek heeft aangetoond dat humor en het vermogen om licht te maken van onszelf en onze situaties ons veerkrachtiger kunnen maken. Dus, ook al ben je een expert in onhandigheid zoals ik, met het laten vallen van glazen, het morsen op je kleding of zelfs het onverwachts laten van een boertje, herinner jezelf eraan dat dit deel uitmaakt van het mens-zijn. Een dag zonder blunders is een dag zonder leven. Dus lach om je fratsen en geef humor de ruimte, zelfs in ongemakkelijke situaties.

Bekijk de wereld eens door de ogen van je huisdier of een kind.

Volgens therapeute Cora, die met honden werkt, kan het aannemen van een speelse en nieuwsgierige houding ons helpen om meer plezier en vreugde te ervaren. Dus wees nieuwsgierig, open je ogen en ervaar hoe zij de wereld beleven. Stap even uit je bekende wereld vol verplichtingen en to-do lijstjes. Gun jezelf meer vrijheid in het leven.

Wist je dat spelen speelsheid uitlokt?

Onderzoek heeft aangetoond dat spelen niet alleen leuk is, maar ook een positieve invloed heeft op ons welzijn en onze creativiteit stimuleert. Net zoals je je werk plant in je agenda, kun je ook tijd reserveren voor spel en creativiteit. Daag jezelf uit om dagelijks tien dingen op te merken die je vrolijk maken. Speel samen een spelletje, maak een wandeling en verzamel vijf interessante objecten. Durf in de stad felgekleurde broeken te tellen. En trouwens, waarom bedenk je niet minstens twintig andere functies voor een vork of kurkentrekker? Maak het alledaagse speels en zie hoe creativiteit tot bloei komt!

Kort maar krachtig: maak speelsheid een essentieel onderdeel van je leven!

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat speelsheid ons helpt om stress te verminderen, ons perspectief te veranderen en problemen op een andere manier te benaderen. Bovendien geeft het ons de vrijheid om emoties te uiten en stressvolle situaties aan te pakken.

En laten we eerlijk zijn, spelen en creëren verhogen ons zelfvertrouwen én zorgen gewoon voor een heleboel lachplezier. Dus, omarm speelsheid als je krachtige bondgenoot voor een positiever en gezonder leven!

 

Ben je op zoek naar meer avontuur, creativiteit en plezier in je leven? Dan is Creanaut dé plek voor jou! Schrijf je nu in en laat je verrassen door een wereld vol inspiratie, persoonlijke groei en nieuwe mogelijkheden.

Of wil je graag op de hoogte blijven van alle creatieve en nieuwsgierige avonturen die Creanaut te bieden heeft?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief “Nieuwsgierig Leven” en ontvang regelmatig updates, tips en exclusieve content rechtstreeks in je inbox.