Creanaut | Creëer lichtheid in je leven – Positivoloog, creatief – en floreercoach

psssst…Zet je graag al een aantal stappen naar een minder druk hoofd en lichter leven? Schrijf je in op mijn gratis zelfzorgbrief

Vertrek thuis al op minicreavontuur: Nature Spot Challenge

 

De Nature Spot Challenge is een inspirerende manier om elke dag de natuur te verkennen en te tekenen. De Amerikaanse kunstenaar Lisa Spangler begon deze challenge.

Elke dag (of zoveel als mogelijk) ga je naar buiten en zoek je naar interessante kleuren, geluiden, dieren en de natuur in het algemeen.Dit brengt je dichter in connectie met jezelf en is een vorm van mindful creëren. Je kan dit koppelen aan je dagelijkse wandeling. Ik deed dit al eens door elke dag een foto te trekken. Dit is er een variatie op.

 

Je kiest een kleur die je aanspreekt en schildert of tekent deze op papier. Of kleuren eigenlijk. De bedoeling is dat je elke dag een cirkel maakt en deze inkleurt met het kleurenpalet van dat moment.

Schrijf bij je tekening of je schilderwerkje waar je deze kleur vond en wat je zag.

De challenge is een laagdrempelige manier om elke dag iets in je schetsboek te tekenen en schilderen, ook onderweg.

Het is een leuke manier om je innerlijke kunstenaar te stimuleren, frisse lucht te krijgen en als creatief onderzoekje. Denk maar aan de natuur in verandering of een creatieve statusupdate, om het al zo te benoemen.

Geniet van deze uitdaging en laat je creativiteit de vrije loop!

 

Hoe gaat het in zijn werk

Nature Spot Challenge is zo eenvoudig omdat er weinig benodigdheden voor nodig zijn.

Wat heb je nodig

  • Waterverf kleurpotloden of een klein waterverfpalet droog bijvoorbeeld deze
  • Je schetsboek, klein of groot. Afhankelijk van wat je hebt of je keuze. Je voorziet best een boek met stevig papier, dat dus ook kan gebruikt worden voor mixed media bijvoorbeeld. Of je maakt zelf een klein boekje door A3 of A4 papier te versnijden of er een vouwboekje van te maken.
  • Met de waterverfpotloden kan je er ook thuis telkens een aquarel van maken of als je graag direct werkt kan je gebruik maken van een penseel met waterreservoir bij is.
  • Eventueel een paar blaadjes keukenrol om je penselen netjes te maken, zodat je na het aquarellen geen vlekken op je tas maakt bijvoorbeeld.
 

Bijvoorbeeld

creativiteitstraining en ca
Nature spot met stenen en schelpen tijdens een expeditie
Nature spot van kunstenares Lisa Spangler