Creanaut, creatieve coaching Gent | creatief coach | beeldend therapeut | Meike Janssens Gent

Vertrek thuis al op minicreavontuur: Nature Spot Challenge

“De Nature Spot Challenge: Ontdek de natuur als een ware creanaut!”

Stap in de wereld van de Nature Spot Challenge en laat je inspireren door de betoverende schoonheid van de natuur. Deze avontuurlijke uitdaging, gestart door de briljante Amerikaanse kunstenaar Lisa Spangler, nodigt je uit om elke dag op ontdekkingsreis te gaan en tegelijkertijd je creatieve kant te verkennen.

Verlaat je comfortzone en ga naar buiten om de natuur in al haar glorie te verkennen. Laat je verrassen door de kleurenpracht, luister naar de melodieën van de natuur en observeer fascinerende dieren in hun natuurlijke habitat. Het is een unieke kans om jezelf diep te verbinden en mindful te creëren. En het beste deel? Je kunt deze challenge gemakkelijk integreren in je dagelijkse wandelingen. Bye bye saaie routine!

Bij de Nature Spot Challenge draait alles om het vangen van de essentie van de natuurlijke wereld. Kies een kleur die je hart sneller doet kloppen en laat je creatieve vaardigheden de vrije loop op papier. Eigenlijk, kleuren. Dag na dag creëer je een prachtige cirkel en kleur je deze in met het kleurenpalet van het moment. Maar het stopt niet bij alleen schilderen of tekenen – nee, nee! Je schrijft ook bij je meesterwerk waar je die betoverende kleur hebt gevonden en wat je precies hebt waargenomen. Zo transformeer je je kunstwerk tot een persoonlijk reisverslag van kleurrijke avonturen.

De Nature Spot Challenge is een heerlijk toegankelijke manier om jezelf uit te dagen om elke dag iets creatiefs in je schetsboek te creëren, zelfs als je onderweg bent. Het prikkelt je innerlijke kunstenaar, geeft je een broodnodige dosis frisse lucht en laat je creativiteit sprankelen. Het is als een creatief speurwerk naar de veranderende natuur of een kunstzinnige update van jezelf. Durf je het aan?

Dompel jezelf onder in deze uitdagende reis en laat je creativiteit de vrije loop. Wie weet welke verborgen schatten je zult ontdekken en welke meesterwerken je zult creëren. Grijp deze kans en word een ware creanaut met de Nature Spot Challenge!

Hoe gaat het in zijn werk

 

Nature Spot Challenge is zo eenvoudig omdat er weinig benodigdheden voor nodig zijn.

Wat heb je nodig

 • Waterverf kleurpotloden of een klein waterverfpalet droog bijvoorbeeld deze
 • Je schetsboek, klein of groot. Afhankelijk van wat je hebt of je keuze. Je voorziet best een boek met stevig papier, dat dus ook kan gebruikt worden voor mixed media bijvoorbeeld. Of je maakt zelf een klein boekje door A3 of A4 papier te versnijden of er een vouwboekje van te maken.
 • Met de waterverfpotloden kan je er ook thuis telkens een aquarel van maken of als je graag direct werkt kan je gebruik maken van een penseel met waterreservoir bij is.
 • Eventueel een paar blaadjes keukenrol om je penselen netjes te maken, zodat je na het aquarellen geen vlekken op je tas maakt bijvoorbeeld.
 

Bijvoorbeeld

 
Creatieve coaching en training in Gent - Mindfulness en anders kijken, beter kijken naar de werkelijkheid - Artist's Way coaching
Nature spot met stenen en schelpen tijdens een expeditie
afbeelding
Nature spot van kunstenares Lisa Spangler
Meike Janssens

coaching, creatieve therapie, training en begeleiding naar florerend leven

Ik hou van grenzen en overlapping tussen disciplines en al mijn opleidingen en interesses. Ik ben geboeid om de wetenschap van kunst en creativiteit te koppelen aan welbevinden en persoonlijk leiderschap

Gentse coachpraktijk om voluit te leven en floreren. En creatief en speels verbinden met jezelf en anderen

 • waarderend klankbord dat voedingsstoffen biedt voor je grond
 • speelse en creatieve metgezel voor tijdens verschillende etappes
 • Iemand die samen met jou knopen ontwart
 • ‘ruimtehouder’ om in beweging te komen
 • cheerleader en ‘accountability-houder’ voor je proces
 • Een frisse blik, een ander perspectief verrijkt met kunst
 • Een aanmoediging, je portie nieuwsgierigheid en veerkracht
 • Een duwtje in de rug tijdens je (creatieve) projecten
 • sparringspartner waarmee je kunt experimenteren en verkennen
 
creatieve mindfulness, slow art en kunstzinnig mindful - creanaut - meike janssens gent