creatief coach | beeldend therapeut | kunst beleven | Meike Janssens

Hey! Ik ben Meike en ik verbind

Connection is why we’re here. We are hardwired to connect with others, it’s what gives purpose and meaning to our lives, and without it there is suffering.

 

Brené Brown

Als mens

In de eerste plaats ben ik een mens en vrouw. Ik ben gevoelig met een sterke wil met een grote nieuwsgierigheid en leerhonger.

Ik ben sinds mijn kindertijd al tomeloos gefascineerd door kunst en creativiteit. Van  de kunstacademie vanaf 9 jaar tot 18, naar museums met mijn ouders en later als puber ook alleen. En nadien nog verder als kunstwetenschapper, cultuuragoog én opnieuw naar de kunstacademie.

En daar kwam later een diepe interesse in ‘de mens’ bij.

Kunst volgt mij al mijn ganse leven en de fascinatie voor persoonlijke groei begon al tijdens mijn opleiding tot kunstwetenschapper en ging volle vaart door als cultureel agoog, waarbij kunst en creativiteit ingezet worden bij persoonlijke groei en veranderprocessen. En is sindsdien niet meer weg te denken.

Ik hou van slow living, wandelen, mindfulness en mindful dingen doen en het trage creatieproces. Minder haasten en meer tijd voor wat er écht toe doet, voor de zinzoeker in mij. Voeding voor mijn diepe voeler en om mijn snelle brein te vertragen. 

 
Meike Janssens - creatief coach in gent - kunst heelt en transformeert
Kunst kijken
Creatief coach Meike Janssens van creanaut geeft coaching, training en relaxatie in gent
Slow living, wandelen

Als procesbegeleider, coach en therapeut

Samen onderzoeken, samen creëren en samen ruimte maken

Ik werk met een holistische aanpak waarbij mindfulness, positieve psychologie, Acceptance and Commitment Therapy, oplossingsgerichte benaderingen en creatieve therapie samenkomen. Mijn begeleiding is doordrenkt met creativiteit en speelsheid.

Ik werk met creatief lichaamswerk, creatieve werkvormen, humor en metaforen om zo samen met jou op pad te gaan met je krachten richting je waarden. Om te floreren.

 

Als verbinder, inspirator en met bezieling

Ik hou ervan om mensen bij elkaar te brengen in een workshop, trajecten of om je te inspireren. Gelijkgestemden, zoekers, intense breinen, snelle denkers, diepe voelers, social professionals, … .

Wat ik vaak hoor. ‘Er is precies een reden waarom ik bij jou moest zijn’.

Heerlijk.

Meike Janssens - creatief coach, floreer coach, creatief therapeut en creativiteitstrainer bij creanaut
Workshop voor ondernemers
Meike Janssens kunstenaar, creativiteitstrainer en creativiteitscoach bij creanaut gent - creatieve workshops en trajecten
Ik als kunstwerk

Als kunstliefhebber, slow art en kunsteducatief begeleider

Ik hou ervan kunst te bekijken als spiegel van emoties en gedachten. Ik zet dan ook kunst in om in dialoog te gaan en om op een oprechte manier met jezelf te verbinden. Om te vertragen door slow art en samen wat je voelt en denkt te onderzoeken. Door foto’s te trekken, door te tekenen en observeren, door je verbeelding in te zetten.

En uiteraard geniet ik zelf echt om traag en lang naar een kunstwerk te kijken of gewoon van de andere bezoekers te beluisteren

 

Als kunstenaar – Artist statement 

Als kunstenaar gebruik ik mijn werk om gevoeligheden te uiten en de complexe relatie tussen gedachten, acties en gevoelens te verkennen. Mijn collages, mixed media composities en keramische creaties onthullen mijn diepste emoties en innerlijke strijd, met een kwinkslag en posttraumatische groei.

Ik creëer poëzie door materialen in dialoog te laten treden, net zoals het samenspel tussen hart en brein. Mijn sculpturen vangen momenten, symboliseren persoonlijke groei en het loslaten van beperkende gedachten. Dit is mijn verhaal van groei, introspectie, vasthouden, loslaten en verbinding, verteld door kunst.

 
Een van mijn laatste reeks
Je kan bij mij terecht voor jouw persoonlijke groei, omdat ik zelf ook blijf groeien
 • kunstwetenschapper -master (UGent) – minor culturele antropologie
 • cultureel agoog – masternamaster ( V.U.B.) 
 • creatieve procesbegeleiding in therapie en coaching – 2018 -nu voortdurende bijscholingen 
 • Acceptance and Commitment Therapie (ACT) + AutismeCentraalMethodiek
 • positieve psychologie en waarderend begeleiden (Maaike Verstraete) 
 • creativiteitstrainer en cultuureducatief begeleider – jaaropleiding voor pro’s
 • leerkracht – trainer – HoGent – Panta Rhei CVO
 • beeldend kunstenaar (keramiek + mixed media) 2017- nu Academie Gent
 

Bijscholingen – vormingen

 • ACT therapie – verschillende online masterclasses en bijscholingen (lopend)
 • leven vanuit je hele brein + intuïtief leven (Maaike Verstraete )
 • floreerkunde ‘floreer coach’ (Maaike Verstraete )
 • oplossingsgericht coachen (Chris Van Dam)
 • talentgericht werken + talentgerichte procesbegeleider – Luk Dewulf
 • mindfulness (Itam) en mindfulness en levenskunst (Maaike Verstraete) – coaching met mindfulness
 • Visible Thinking en slow looking with art (thinking museum)
 • kunst en relaxatie art to slow down, develop personal skills en think creatively
 • werken met kunst en erfgoed goed-voelen en object handling in welzijn
 • kunst en erfgoed in herstel en veerkracht – please do touch
 • verdieping hoogbegaafdheid (Hoogbloeier)
 • autisme (verschillede opleidingen bij Autisme Centraal)
 • gevoelig met sterke wil –  Sandra Kleipas
 
 • Creanaut – procesbegeleider, creatief therapeut, kunstbeleving, trainer voor volwassenen, kinderen en social professionals (2021 – nu)
 • Meike Janssens – kunstbeleving, creativiteitscoaching en workshops porselein (2021-2023)
 • Meike Janssens – kunstenaar – porselein en mixed media (2020 – nu)
 • Creanaut – Groeikampen en talentondersteuning voor gevoelige kinderen met een sterke wil  – 2019-2021
 • Verschillende organisaties – creativiteitscoach en groepsbegeleider creatieve kinderkampen – studiebegeleiding en leerondersteuning voor kinderen en tieners
 • Autisme Centraal – Coach ‘Brugactiviteiten’ vrijetijdsbesteding voor volwassenen met autisme
 • bpost HR-medewerker – werving en selectie – opleidingstrajecten en coaching nieuwe medewerkers – externe en interne opleidingen voor en coaching van laaggeschoolde collega’s
 • WARP – Kunstgids
 

appreciative inquiry  · autismespectrum ·  AWE de kracht van · creatief denken · creatieve therapie · creativiteit· creativiteit trainen · emoties · erfgoed en welzijn · faalangst · focus · flow · gelukkig leven/ waardevol leven · hoogbegaafdheid · hooggevoelig · HSP · hoogsensitief · ik-versterking ·  intuïtief leven ·  kunstgeschiedenis · kunst als spiegel · kunst, kunsteducatie, erfgoed en welzijn · mindfulness · mindfulness voor mensen met autisme · nieuwsgierig leven · onthaasten · ontspanningstechnieken en creatief lichaamswerk · perfectionisme · piekeren · playfulness · psychologische flexibiliteit · schrijven in coaching · slow art · strong willed/ sterke wil · talenten · waardevol leven · vertragen (met kunst) · verwondering ·  Visible Thinking Strategies · welbevinden ·  zingeving

 
Meike Janssens - creatief coach en creatief therapeut voor volwassenen en samen met kinderen - trainer en inspiratiegever voor social professionals
Slow living als snelle denker
Meike Janssens - creanaut - lid van de beroepsverenging voor creatieve therapeuten

Ik ben lid van de Belgische Vereniging voor Creatieve Therapie.

Kunst, creatieve werkvormen in therapie en coaching vind ik onzettend boeiend. Die zet ik om echt te voelen, te ontspannen en onthaasten, in je gevoel te duiken en als weg naar verwondering.

Creanaut heeft als praktijk het auismevriendelijk logo waarbij ik mij wil inzetten voor meer neuroharmonie voor volwassenen en kinderen met autisme en andere neurodiverse breinen.

Ik bied als professional vitamines voor groei met autonomie, leren omgaan met je brein, anders kijken naar piekergedrag, diepgaande ontspanning en kwaliteitsvolle vrijetijdsbesteding. 

Je vindt mijn praktijk ook op

Mijn werk als kunstenaar vind je op meikejanssens.be

Meike Janssens - workshops keramiek gent - lessen keramiek - workshop porselein gent - Keramiek Gent
meikejanssens.be