Creanaut, coaching Gent | life coach | persoonlijke groei | mindfulness | creatief coach

Life coaching en creatieve coaching Gent

Doorbreek blokkades, vergroot je zelfvertrouwen en ga leven vanuit je authentieke zelf

Ontdek je authentieke zelf: Vind rust in je hoofd en de vrijheid om te doen wat jouw leven zinvol maakt

Stel je eens voor: een plek waar je vrij bent van de constante druk en het eindeloze gepieker.

 
Een plek waar je niet bang hoeft te zijn om jezelf te zijn, zonder oordeel of afwijzing.
Waar je niet meer hoeft te voldoen aan de verwachtingen van anderen, maar in plaats daarvan je eigen pad kunt volgen. Jouw weg naar voluit leven en floreren!
Klinkt goed en fijn toch?
Meike Janssens, life coach, creatieve coach en ACT therapeut in Gent van coachpraktijk creanaut Gent
Ik aan de slag in een creatieve groepscoaching voor ondernemers

Maar misschien voelt het nu alsof je vastzit in een vicieuze cirkel van stress, overdenken, perfectie en piekeren

Voel je je gevangen in een web van prestatiedruk en ben je constant bezig om aan de verwachtingen van anderen te voldoen? Overprikkeling en onderprikkeling, die sensitieve kant voelt meer als een last. Perfectionisme beheerst je leven en loslaten lijkt onmogelijk. Grenzen stellen? Een verre droom, waardoor je overspoeld en gefrustreerd raakt.

Speels en licht leven, jezelf en je intuïtie weer vertrouwen, zodat je voluit in je kracht staat en je talenten kan inzetten om een waardevol leven te leiden. Kan dat dan wel?

Je bent niet alleen. Velen worstelen met deze uitdagingen die hen tegenhouden om een authentiek en zinvol leven te leiden, afgestemd op hun eigen noden en verlangens.

Minder stress, perfectionisme en voluit leven op je ritme

Ontdek rust in je hoofd, zet in op je krachten en hervind de zin in je leven

 • Kom los van overweldigende gedachten en stress: Leer effectieve technieken om je innerlijke criticus te kalmeren, piekeren te verminderen en rust in je hoofd te creëren
 • Leef met minder perfectie: Ontdek hoe je los kunt komen van onrealistische verwachtingen en leer jezelf met meer compassie te benaderen
 • Gemakkelijker grenzen stellen en bewaren: Ontwikkel assertieve vaardigheden om je behoeften te uiten en ‘nee’ te zeggen zonder schuldgevoel
 • Je sensitiviteit te omarmen: Zie je sensitiviteit als een kracht en ontwikkel strategieën om hiermee om te gaan in een overweldigende wereld
 • Een burn-out te voorkomen of sneller herstellen: Herken signalen van stress en overbelasting en ontwikkel gezonde copingmechanismen om je veerkracht te verhogen
 • Voluit leven vanuit je eigen authentieke handleiding: Ontdek wat echt belangrijk voor je is en leer keuzes te maken die in overeenstemming zijn met jouw waarden.
 • Meer zingeving te ervaren en terug zin in je leven: Verken je diepste verlangens en creëer een leven dat voldoening en betekenis geeft
Life coach in Gent, je compagnon op pad naar voluit leven met veerkracht. Naar floreren in leven en werk. Coaching in Gent - creanaut.
Hoofd, hart en lijf terug een en verbonden met life coach in Gent

Je hebt veel meer controle over je ritme en je pad dan je zou denken.

Alleen zie je het soms zelfs niet meer, ik hou als coach de gordijnen voor je open

Ben je klaar om je leven creatiever en speelser te leven?

 

Loop je vaak vast door gevoelens van overweldiging en overprikkeling of net verveling?

Dan is dit coachingstraject wellicht iets voor jou.

Samen gaan we op zoek naar de oorzaken van jouw stress en overdenken. We ontwikkelen een persoonlijk plan om je zelfvertrouwen en veerkracht te vergroten. Je leert krachtige technieken om met stress, perfectionisme en hooggevoeligheid om te gaan.

We gaan op ontdekkingstocht naar jouw unieke talenten, innerlijke kracht en waarden. In een veilige ruimte mag je je kwetsbaarheden delen en leer je jezelf volledig te accepteren.

Stel je een plek voor waar je loskomt van schuldgevoelens en schaamte. Waar je voelt dat het tijd is om jezelf te omarmen. Waar je leert om vaker “nee” te zeggen tegen wat jou niet dient, zonder de relatie met jezelf of anderen te schaden.

Dit coachingstraject is speciaal ontwikkeld voor mensen die worstelen met:

 • Stress, overdenken en piekeren
 • Neerslachtigheid en gebrek aan motivatie
 • Perfectionisme en prestatiedruk
 • Hoogsensitiviteit en overprikkeling
 • Gevoelens van overweldiging en onzekerheid

Coaching en creatieve therapie in gent, relaxatiesessies en mindfulness in het museumIk leerde om minder in mijn hoofd te zitten en minder te piekeren

Ik weet hoe het voelt om te worstelen met stress, overprikkeling en een gevoel van leegte

Na mijn studie kwam ik terecht in de corporate wereld, waar de strikte regels, het gebrek aan creativiteit en de verveling me al snel ongelukkig maakten. 
Dit leidde tot bore-out, slapeloosheid en gepieker.

Een leven vol passie en zingeving

Deze ervaring was een keerpunt. Het leerde me hoe belangrijk het is om authentiek te leven en werk te doen dat je passie en energie geeft. Het motiveerde me ook om anderen te helpen hetzelfde te bereiken.

Mijn missie als life coach

Als life coach help ik jou om:

 • Stress en overprikkeling te verminderen: Je leert je grenzen te kennen en effectiever om te gaan met prikkels.
 • Meer zingeving te vinden: We verkennen samen wat écht belangrijk voor je is en hoe je dat in je leven kunt brengen
 • Je ware potentieel te ontdekken: Je ontwikkelt je talenten en vaardigheden om je dromen te realiseren.
 • Authentieker te leven: Je leert trouw te zijn aan jezelf en je waarden

 

Waarom kiezen voor mij?

 • Ik ben ervaringsdeskundige: Ik begrijp je struggles uit eigen ervaring en kan je praktische tips en adviezen geven die écht werken.
 • Mijn aanpak is uniek: Ik richt me op het individu en gebruik creatieve technieken, kunst-en museumcoaching, metaforen en creatieve mindfulness om je te helpen je doelen te bereiken aagevuld met gesprek en reflectie. Je krijgt tussentijds inspirerende oefeningen, die je traject kunnen verdiepen en verbreden
 • Ik creëer een veilige ruimte: Je kunt jezelf zijn en je vrij voelen om te exploreren

Kies voor een meer vervuld leven

Kennismakingsgesprek
Intake met schets van het gesprek
50
Sessie van 40 tot 60 minuten
Vrij te plannen wanneer je wil
1-op-1 intake en kennismaking
Gespreksschets en aanzet traject nadien in je inbox
Vind je ritme
1:1 creatieve life coaching
300
5 sessies
5 sessies van 1 uur vrij te plannen + gespreksschets
1-op-1 creatieve life coaching
In te plannen gedurende 5 maanden
Op je ritme floreren
1:1 creatieve floreer coaching
360
5 sessies
5 sessies van 1 uur + gespreksschets
1-op-1 creatieve life coaching + + tussentijdse inspirerende en diepgaande ofeningen
Plan zelf in gedurende 5 maanden.

Wil je niet (meteen) een traject starten? Losse sessies zijn ook mogelijk. Deze kosten 80 euro per sessie, zonder tussentijdse oefeningen. 

 

Maak een afspraak voor creatieve life coaching in Gent

Meestgestelde vragen | life coach Gent Meike Janssens

Het floreertraject is altijd een beetje anders want een pad van persoonlijke groei is altijd uniek, omdat het zich ontvouwt binnen een groepscontext en voortdurend wordt aangepast aan de behoeften van de deelnemers.

De groepservaring biedt niet alleen collectieve steun, maar ook waardevolle groepsgesprekken en groepscoaching. Dit traject is ontworpen voor mensen die niet direct psychische nood ervaren en hun emotionele emmer niet bomvol is. Het is gericht op onder meer intuïtiever, speelser leven met minder verveling, perfectie- en controledrang. 

In individuele creatieve therapie en coaching duiken we dieper in wat er op dat specifieke moment in jouw leven speelt. We onderzoeken grondig de oorzaken van stress, piekeren of het constante ‘aan’ staan, en werken samen aan het verminderen van jouw emotionele last. En bekijken hoe je emotionele emmer, beetje bij beetje minder vol te maken.

Beide benaderingen, zowel het groepstraject als de individuele sessies, bieden waardevolle instrumenten voor persoonlijke groei en zelfontwikkeling.

De flexibiliteit maakt het mogelijk ze te combineren of op elkaar te laten volgen, waardoor je op maat gemaakte ondersteuning krijgt.

 

Dat kan zeker. Je reserveert gemakkelijk zelf een kennismakingsgesprek .

 

Zeker. Ik werk in kleine groepen waardoor het ook voor neurodivergente breinen kan. Je kan ook altijd een kennismakingsgesprek reseveren dan leer je mij al kennen en zie je ook al waar het traject zal doorgaan. Dat zorgt al voor voorspelbaarheid. 

Bovendien staat het proces centraal en niet het product en wordt elke kleine stap gewaardeerd. 

Kan ik je nog ergens mee helpen of heb je nog een vraag? Aarzel niet je vraag te stellen via het contactformulier of direct naar hallo@creanaut.be