Creanaut, coaching Gent | life coach | persoonlijke groei | mindfulness | creatief coach

Toolbox voor drukke, snelle en sensitieve breinen: Nudging 

Deze toolbox is speciaal ontworpen voor snelle, drukke en sensitieve breinen die meer controle willen over hun drukke leven.

We gebruiken nudging, een subtiele beïnvloedingstechniek, en de kracht van je eigen verhaal om je te helpen je doelen te bereiken, of het nu gaat om creatieve projecten, gezondere gewoonten of meer focus.

Nudging, plannen én deze uitvoeren als een pro. Voor minder ga ik niet. Een hack om je leven te organiseren.

Yes, hier gaan we.

 

De drukte temmen

In onze snelle wereld kan het moeilijk zijn om je hoofd boven water te houden. We worden voortdurend overspoeld met prikkels en afleidingen, waardoor het lastig is om gefocust te blijven en onze doelen te bereiken.

 

Nudging: je slimme gids

Gelukkig is er nudging, een krachtig hulpmiddel dat je kan helpen om je drukke brein te temmen. Nudging is gebaseerd op het idee dat we onze keuzes beïnvloeden door kleine, subtiele aanpassingen in onze omgeving.

Door onze omgeving op een slimme manier aan te passen, kunnen we onszelf en anderen sturen naar betere keuzes en meer focus.

Nudging in actie: mijn verhaal en nudging als hack

Mijn eigen verhaal met de “creatieve outfit” is een perfect voorbeeld van hoe nudging kan werken. Door mijn versleten kleren in het zicht te leggen, creëerde ik een visuele cue die me eraan herinnerde om te gaan creëren.

Dit kleine trucje hielp me om de drempel te overwinnen en mijn creatieve stroom te laten vloeien.

Nudging kan je ook helpen om gezondere keuzes te maken.

Neem het voorbeeld van de koekjes.

Je kan ze bijvoorbeeld ergens op een hoger schap leggen, waar je dan een stoel voor moet nemen om te kunnen eten.

Die extra moeite geeft je brein net wat meer tijd om ‘nee, nu nog niet’ te zeggen. Of je eet ht gewoon. Maar je bouwt wat wachttijd in.

 

Nudging voor iedereen

Nudging is niet alleen voor creatieve projecten of gezonder eten.

Je kunt het toepassen op alle gebieden van je leven, van meer bewegen tot effectiever plannen.

Door je omgeving op een slimme manier aan te passen, kun je je focus verbeteren, je productiviteit verhogen en je doelen gemakkelijker bereiken.

 

Nudging + planning + jouw verhaal: de ultieme combinatie

Nudging is een krachtig hulpmiddel op zich, maar het wordt nog effectiever wanneer je het combineert met planning en de kracht van je eigen verhaal.

Door je doelen helder te formuleren, een concreet plan te maken en je eigen ervaringen te gebruiken als motivatie, vergroot je de kans dat je je doelen bereikt.

Droom je van een zelfgemaakte outfit, maar kom je er nooit aan?

Nudging kan je helpen om die eerste stap te zetten! Koop de stof die je wilt gebruiken, knip het patroon alvast in de juiste maat en leg alles in het zicht op je werkplek.

Zo creëer je een visuele cue die je eraan herinnert om te beginnen met naaien wanneer je er tijd en zin voor hebt.

Extra tips:

  • Hang een inspirerende quote of foto van een zelfgemaakt kledingstuk in de buurt van je naaimachine. Toegegeven dit is een keer veel moeite dat moodboard, misschien is de quote wel een fijne reminder en gemakkelijker te klaren.
  • Maak een moodboard met stoffen, patronen en accessoires die je inspireren.
  • Plan vaste momenten in om te naaien, bijvoorbeeld elke week een avond of middag.

 

Dus waar wacht je nog op?

Gebruik nudging, planning en de kracht van je eigen verhaal om je drukke brein te temmen en je doelen te bereiken. Koop die naaimachine, maak een gezond weekmenu of begin met het plannen van je volgende vakantie. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Ga nu aan de slag!

Gebruik de tips in deze toolbox om nudging, planning en de kracht van je eigen verhaal toe te passen in jouw leven. Creëer een omgeving die je helpt om je doelen te bereiken, maak een concreet plan, haal inspiratie uit je eigen ervaringen en neem de eerste stap. Je zult versteld staan hoeveel je kunt bereiken!

Wetenschappelijk onderbouwd en gebaseerd op mijn opledingen als Positivoloog en Floreerkundige bij Maaike Verstraete

 

Kon je je plannen al meer waarmaken dankzij mijn tip over nudging?

Schrijf je in op mijn nieuwsgierigheidsbrief en richt je aandacht meer op creativiteit, opmerkzaamheid en geluk met de twee tips

 

 
Handen in de klei, hoofd tot rust, workshop keramiek in gent. laat je creativieit los in een workshop
Nudging, door tijd om te creëren in te plannen is er ook daadwerkelijk meer kans dat je het doet
Meike Janssens

Naast aandacht voor je valkuilen, obstakels en uitdagingen richt ik mijn aandacht ook intentioneel op het vergroten van mogelijkheden, sterktes, hoop en optimisme.

 

Life coaching, verbindende workshops creativiteit en kunst, spelen voor volwassenen en persoonlijke groei met zelfzorg: Ontdek je ware potentieel en leef voluit.

Ook voor snelle en drukke breinen, sensitieve personen en hoogbegaafde volwassenen en samen met kinderen.

Coaching Gent | Je creatieve life coach en compagnon onderweg naar voluit leven met creatief coaching, ACT coaching, positieve psychologie en mijn andere tools in mijn box. Meike Janssens, coaching bij creanaut Gent.