Creanaut, creatieve coaching Gent | creatief coach | beeldend therapeut | Meike Janssens Gent

Workshop creativiteit en spelen voor volwassenen

Unplug en create – Even uit je hoofd

Je wilt imperfect creëren, een speelse benadering van kunst waarbij je even niet ‘aan’ hoeft te staan. Samen tekenen we nieuwe lijnen en kleuren om actief te ontspannen, energie te tanken en mindful tegelijk. En op een speelse en creatieve manier verbinding te maken. Of je nu alleen bent, samen met je dierbaren, als ondernemer of freelancer, of als team

 

Kunstbeleving, slow art, mindfulness en creativiteit en welbevinden in workshops door creatief coach en therapeut Meike Janssens - creanaut

Altijd maar ‘aan’ staan en geen speelplezier, dat gaat ten kosten van je mentale gezondheid en levensvreugde

Creatieve workshops, workshops persoonlijke groei en kunst en teambuilding in gentCreatieve vrijheid, puurheid, beleven, ontdekken, verrijking, verbinding, vertragen, avontuur,  klein geluk en dankbaarheid! Dat heb ik ervaren

Yoko – happynesscoach – kwam zowel al naar ‘Unplug en create- agenda als privé

Creatieve workshops, workshops persoonlijke groei en kunst en teambuilding in gentNiet een gewone workshop maar een out of the box ervaring. Creatief aan de slag en terwijl je creatieve brein laten werken met een fijne begeleiding van Meike!

Marijke kwam verbinden met haar dochter – over een workshop ‘Unplug en create – privé’

Workshops creativiteitscoaching, slow art en spelen voor volwassenen.

Verzeker je plek en kom elkaar ontmoeten en diepgaande quality time

Verzeker je plek
 

Enkele veelgestelde vragen

Een creatief proces is een dynamisch en persoonlijk traject waarin je voelt, ervaart, reflecteert en bijstuurt. Het is een reis waarbij je streeft naar het creëren van iets tastbaars dat de innerlijke belevingen weerspiegelt. Door dit proces kun je afstand nemen en loslaten, terwijl de uiteindelijke creatie tegelijkertijd dienst doet als een middel om woorden te geven aan wat er binnenin jou leeft. Het is niet een oefening, gedurende het traject heeft elke oefening zin. Je kan het zien als het nemen van een aanloop, de sprong en landen.

 

In de workshops ga je aan de slag met kunstenaars en stromingen, waarbij je onderzoekt welke invloed die kunst of manier van kijken naar de wereld op jou heeft.

Tijdens deze ervaring laat je de waan van de dag achter je en zak je even uit je hoofd, om zelf actief te gaan creëren, geïnspireerd door de kunstenaars. Dit biedt een welkome pauze van piekeren en overmatig nadenken, wat je hernieuwde energie geeft en je hoofd lucht. Deze workshops zijn minder diepgaand dan het volledige traject en wat je kies hangt af van waar je behoefte aan hebt.

Workshop – agenda

Workshop – privé en op aanvraag

Workshop samen met kinderen

 

Je kan meerdere workshops reserveren en het zo inzetten als ’traject’ om af en toe eens uit je hoofd te zakken en zo energie te tanken. De inhoud is uiteraard wel verschillend van het floreertraject.

Dat kan zeker. Je reserveert gemakkelijk zelf een kennismakingsgesprek via ‘Vind je ritme’

Zeker. Ik werk in kleine groepen waardoor het ook voor neurodivergente breinen kan. Je kan ook altijd een kennismakingsgesprek reserveren dan leer je mij al kennen en zie je ook al waar het traject zal doorgaan. Dat zorgt al voor voorspelbaarheid. 

Bovendien staat het proces centraal en niet het product en wordt elke kleine stap gewaardeerd. 

Aarzel niet ze te stellen via het contactformulier of e-mail meteen naar hallo@creanaut.be

De vibe

Hey! Ik ben Meike

Licht, speels en toch serieus

Mijn persoonlijke enthousiasme én professionele kennis gemixt maakt het licht en ongedwongen terwijl je toch met ‘serieuze’ thema’s bezig bent.

Authentiek en betekenisvol

Zonder mijn authentieke zelf te tonen, zou ik geen begeleiding willen geven. Zonder betekenisvol te zijn trouwens ook niet. Mijn doel is om jou oprecht te inspireren tot een leven dat lichter aanvoelt. Ik wil je begeleiden naar meer ontspanning, playfulness en plezier, gedreven door echtheid.

Persoonlijke ontwikkeling door en met kunst

Jezelf kunnen ontwikkelen, spelen en creativiteit zijn dingen waardoor mensen flow en inspiratie ervaren. Van mindfulness in het museum over jezelf schrijven tot kliederen en je creativiteit voeden. Onderweg naar floreren