Creatief coachen | beeldend therapeut | ACT coach | Meike

Creativiteit heel wat voordelen als teambuilding, als netwerkmoment onder freelancer en fellow-ondernemers én relatiegeschenk

 

Als creativiteitscoach en creatief coach en therapeut begrijp ik als geen ander het belang van creativiteit, zowel denken als doen.

 

Teamwork is essentieel voor het succes van elke organisatie, en creatieve teambuilding kan een krachtig middel zijn om dit te bereiken. In dit artikel wil ik graag  enkele voordelen van creatieve teambuilding belichten.

 

Een van de meest essentiële aspecten van een succesvol team is het opbouwen van vertrouwen.

Als creativiteitscoach moedig ik teamleden aan om hun comfortzone langzaam uit te breiden door ermee te leren spelen en hun creatieve vaardigheden te verkennen.

Door nieuwe dingen uit te proberen en te ontdekken dat ze daartoe in staat zijn, vergroten ze het vertrouwen in zichzelf en hun capaciteiten. Daarnaast creëren activiteiten die samenwerking stimuleren een gevoel van onderling vertrouwen. Als creatief coach ondersteun ik jullie bij het aangaan van uitdagingen en elkaar positief bekrachtigen.

Dit  versterkt  van het onderlinge vertrouwen.

 

Plezier en ontspanning zijn essentieel voor een gezonde werkomgeving.

Als creativiteitscoach begrijp ik dat te midden van de dagelijkse taken en verantwoordelijkheden een creatieve teambuilding een welkome afwisseling biedt.

Het samenwerken aan creatieve projecten, zoals schilderen, collages maken of droomborden creëren, zorgt voor een positieve en vrolijke sfeer binnen het team. Deze activiteiten geven jullie de kans om te ontspannen, stress te verminderen en een gevoel van verbondenheid te creëren. Ik vind het echt geweldig om te zien hoe een beetje creativiteit en plezier de teamgeest kunnen versterken.

Als creativiteitscoach ben ik me ervan bewust dat communicatie een sleutelfactor is in effectief teamwork. Tijdens creatieve teambuilding worden de communicatievaardigheden van teamleden op unieke wijze uitgedaagd en verbeterd.

 

Samenwerken aan groepsprojecten vereist heldere communicatie en het delen van ideeën.

Ik moedig teamleden aan om actief te luisteren en open te staan voor verschillende perspectieven. Op die manier leren ze effectiever met elkaar te communiceren en beter samen te werken. Als creatief coach ondersteun ik hen bij het ontwikkelen van een cultuur van open en constructieve communicatie, wat van onschatbare waarde is voor het succes van het team.

 

Een van de grootste voordelen van creatieve teambuilding is het verminderen van de drang naar perfectie en controle.

 

Als creativiteitscoach en inspirator leg ik de focus ligt op het proces, niet alleen op het eindresultaat.

Verbeelden, connecteren, intuïtief creëren kunnen echt eens deugd doen. Het klinkt misschien als nutteloos maar vergroten nadien de focus.

Door intuïtief te creëren, leren teamleden om los te laten en te accepteren dat fouten en imperfecties deel uitmaken van het creatieve proces. Dit bevordert een cultuur van experimenteren, innovatie en risico nemen binnen het team. Als creatief coach moedig ik teamleden aan om perfectionisme los te laten, zodat ze zich vrij voelen om nieuwe ideeën en oplossingen te verkennen.

En toch trots zijn op het resultaat, zonder het proces te vergeten. En kiezen voor het proces, zonder meteen een afgewerkt resultaat te willen. Dat is de rode draad

Trots zijn op het resultaat is een essentieel onderdeel van de ervaring. Als creativiteitscoach weet ik dat wanneer teamleden samenwerken aan creatieve projecten en deze gezamenlijk voltooien, er een gevoel van voldoening en trots ontstaat. Het delen van successen en het vieren van individuele en gezamenlijke prestaties versterkt de teamgeest en creëert een diepere verbinding tussen teamleden.

Als creativiteitscoach bied ik een scala aan activiteiten en workshops aan om deze voordelen van creatieve teambuilding te realiseren. Of het nu gaat om je eigen koffietas maken in keramiek voor tijdens de pauzes, het maken van collages of intuïtief schilderen op muziek of gezamenlijk brainstormen en creatief denken over dromen, zelfzorg, pauze nemen, … .

Ik moedig jullie aan om hun creativiteit te verkennen en samen te werken aan een gemeenschappelijk doel. Door het vergroten van vertrouwen, plezier, communicatie en het omarmen van imperfectie draagt creatieve teambuilding bij aan een leuke, ontspannende dag waar je nadien nog van geniet.

Kies zelf je activiteit of laat je verrassen door mij
 

Mijn aanbod voor jou

Meike Janssens

Floreer coach, ACT therapeut, creativiteitscoach, beeldend therapeut vooral nieuwsgierig naar twee dingen: kunst en welbevinden.

Ontdek jezelf en je eigen handleiding, maak keuzes die bij je passen en floreer. Specifiek ook voor snelle denkers, diepe voelers, creatieven, creatieve generalisten, multipassionates, hoogbegaafden en neurodivergente breinen (HSP, HSS, ADHD, ASS)

Neem contact op

 
creatieve mindfulness, slow art en kunstzinnig mindful - creanaut - meike janssens gent