Zinvol leven: Creatieve life coaching voor drukke breinen Gent

Geef eens betekenisvolle relaties met anderen en jezelf cadeau

 

Wist je trouwens dat ik met ik meedoe met de cadeaubon Gent of stadsbon, dan geef je Gent in een bon. En met mij dus een workshop creativiteit, intuïtief creëren, verbinden of een ervaring met keramiek. Zowel voor volwassenen, als samen met kinderen. 

 
Ik doe een poging 🙂 om een lijstje te maken voor jou. Geen bucketlist of toch een beetje. Want als je al een ding kan doen voor mentaal welbevinden, laat het dan verbinden zijn met jezelf en anderen. En verbinden dat is flow.

Dingen of doen

Tijd is kostbaar en altijd eindig. Wat overblijft is de herinneringen die je hebt. Maak deze herinneringen samen, deel tijd. Deel verbinding met elkaar.

Een beleving wekt emoties op, dingen die je samen doet. Bijvoorbeeld in workshops van creanaut en in de keramiekworkshops samen iets creëren of samen genieten van kunst en je eigen kunstzinnigheid dat schept verbinding en je maakt herinneringen. Door creatief te beleven ben je bovendien in het ‘nu’ en ervaar je als het ware creatieve mindfulness of die handenmeditatie waar een cliënt het over had. Wat je dan weer even bewust maakt van rust in je hoofd, tijd en wat je voelt. Het geeft je energie en je leert nieuwe dingen.

Dus ja… een voorstander van geschenkjes om te doen. Maar ik heb er ook een aantal fysieke geschenkjes ingestopt, omdat die dan weer kunnen bijdragen aan een ervaring.

Cadeautip 1: Doe dingen samen, maak herinneringen en geef tijd, ervaringen en positieve emoties

Geef verbinding als geschenk

Echt een van de basisbehoeften van iedereen, van jong tot minder jong. Verbinding kan je voelen in relaties, in relaties die positieve emoties en ervaringen triggeren.

Een positieve relatie is er eentje waarin je met plezier en lichtheid tijd met elkaar deelt. Je kan veel met elkaar delen en ik heb het hier al voornamelijk gehad over positieve emoties. Maar in echte verbinding kan je het goede en minder goede delen met elkaar. Delen wat goed gaat in je leven en werk, dat wat je doet floreren. En de tegenslagen en zorgen, je problemen en kwetsbaarheden.

Je laat even weten dat je aan de andere denkt, geeft een schouderklopje, deelt tijd met elkaar. En je kan plezier delen met elkaar, als in (en ik trap een open deur in) leuke dingen doen samen.

Positieve relaties doen je floreren in je leven. Floreren als in blijer, gelukkiger, creatiever  en gewaardeerd voor wie je bent.

Dus cadeautips deel 2: Onderneem samen leuke activiteiten

Ik doe trouwens mee met de cadeaubon Gent of de stadsbon

 

Vertrek samen op creavontuur met je zus, collega, mama en (mete)kind.

Of geef eens een museumpas als kado of een cadeaubon Gent (ook daar vind je heel wat beleving of dingen om te eten samen bij de Gentse ondernemers).

Onder Meike Janssens, mijn kunstpagina met keramiek workshops doe ik trouwens mee met de cadeaubon Gent of stadsbon. Dus kreeg je een cadeaubon of stadsbon van de Gentse ondernemers dan kan je hier een workshop keramiek volgen. Samen verbinden, spelen, intuïtief creëren en misschien iets nieuw leren.

Of kom beleven bij creanaut. Geef en beleefbon van creanaut cadeau of meteen een beleving van de agenda.

Wist je trouwens dat je ook een beleving op aanvraag kan reserveren, al vanaf twee personen. Lekker in je eigen bubbel even uit je hoofd zakken in je lijf. En ja dat kan dus ook met een beleefbon van creanaut of de cadeaubon Gent.

Geef emoties en dat gevoel van AWE(some) als geschenk

Positieve emoties en ervaringen, zelfvertrouwen en talenten of een portie veerkracht. Het ervaren van positieve emoties verbreedt je denkpatronen en maakt je dus creatiever. Wat dan weer heel wat voordelen heeft.

Om er maar een paar te benoemen, een betere gezondheid, meer veerkracht, optimistischer en dus ook meer gelukservaringen zijn enkele voordelen. Allemaal fijne originele geschenkjes om te geven en krijgen.

Cadeautips deel 3: Geef emoties cadeau

Geef eens een avond lachen of verwondering kado. Denk aan een ticket van NTGent of een andere theatervoorstelling. Of een mooie dansvoorstelling van Ballet Vlaanderen bijvoorbeeld.

Ook gewoon een ticket voor een van de Gentse museum of een tripje naar het bos kunnen al heel wat positieve emoties geven. Of ga eens varen met een bootje in de omgeving van Gent. Ik ging ooit eens varen regio Lokeren, heel mooi ook. Of ga samen brunchen, ik ging al een paar keer bij O’yo Gent (lekkere vegan pannenkoeken 🙂 ). Toegegeven deze tips passen ook bij verbinding :). En ik heb geen aandelen bij O’yo, noch bij musea. Helaas 🙂

Of ook leuk een wegwerpfototoestel om alles waarvoor de gelukkige verwondering voelt te fotograferen. Leuk, je weet niet goed wat je fotografeert dus dubbel plezier bij het ontwikkelen. Dat gevoel van Awe (some). Verwondering geven in onrustige tijden.

Deze zijn wel wat duurder dan vroeger (als in toen ik jonger was, zijnde 25 jaar geleden). Ik weet het wegwerpdingen zijn niet meteen ecologisch, maar door het analoog karakter van zo’n toestel heeft het net wat meer ja die Awe-factor. Misschien een polaroid? 😉

Uiteraard kan je dat ook ervaren in het aanbod beleven van creanaut. Je kan zelfs je eigen tassen komen maken om je dag uniek en kleurrijk te kickstarten :). Je favoriete kopje? Dat maak je zelf (ja ook met kinderen mogelijk)

 

Doe eens iets voor iemand anders en dankbaarheid

Ken je het boek RAK  nu drie euro bij Lannoo, daar kan je het echt niet voor laten. En het leuke is, je kan er samen eentje of meerdere uit kiezen om samen te doen. En je doet een act of kindness en je gaat in verbinding. Resultaat ook nog een hoop positieve emoties.

The whole shebang dus =).

Nog dichter bij jou? Bak eens koekjes voor iemand en verpak ze mooi. Misschien kan je de koekjes samen met iemand versieren en er zo ook een moment van verbinding van maken. Of geef een mooi schriftje bijvoorbeeld bij Mus in een plas als geschenk (waar de gelukkige dan elke dag kleine gelukjes of momenten van dankbaarheid kan in koesteren).

Breng eens een bedankbezoek aan iemand. Schrijf een brief of een aantal zinnen met een tekening bijvoorbeeld over waarom je zo dankbaar bent voor wat die persoon deed/doet voor je. Of wat die voor je betekent. Want jullie zijn beiden geluksvogels, deel dat gelukje. Schrijf het op een toepasselijk kaartje. Nog beter dan een kaartje kopen? Maak uiteraard je eigen kaart, nog persoonlijker en authentieker. En je voedt je creativiteit er nog eens mee. 

Cadeautip 4: Deel dankbaarheid

psssst… ook creanaut is een random act of kindness op zichzelf 🙂

 

Door jezelf een geschenk te geven maak je een ripple effect

Je geeft aan anderen en dat is ook altijd een beetje krijgen. En je kan ook een geschenkje aan jezelf geven. Want als jij goed in je vel zit of gaat floreren, floreren anderen in je netwerk (tot drie golven!!) gewoon mee. En wat je leert, maakt en ondervindt bij creanaut dat geef je door aan je naasten of kinderen.

Heerlijk toch? Zo maak jij mee een creatieve en positieve rimpel vol synergie.

Cadeautip 5: Maak synergie en geef floreren door aan anderen

 

Veel plezier en tot creanauts!

Meike Janssens

 

Nu wil je vast graag op de hoogte blijven van creanaut, creatieve life coaching in Gent

 

Schrijf je meteen in op de gratis nieuwsbrief

Geef een workshop creativiteit en spelen voor volwassenen en samen met kinderen cadeau met ene beleefbon van creanaut of de cadeaubon Gent of stadsbon Gent
Meike Janssens

Naast aandacht voor je valkuilen, obstakels en uitdagingen richt ik mijn aandacht ook intentioneel op het vergroten van mogelijkheden, sterktes, hoop en optimisme.

 

Life coaching, verbindende workshops, spelen voor volwassenen en persoonlijke groei met zelfzorg: Ontdek je ware potentieel en leef voluit.

Ook voor snelle en drukke breinen, sensitieve personen en hoogbegaafde volwassenen en samen met kinderen.

Coaching Gent | Je creatieve life coach en compagnon onderweg naar voluit leven met creatief coaching, ACT coaching, positieve psychologie en mijn andere tools in mijn box. Meike Janssens, coaching bij creanaut Gent.