Creatief coachen | beeldend therapeut | ACT coach | Meike

Slow en flow – Voluit floreren

floreer groepscoaching, voor jou als je behoefte hebt aan levenslucht. Gedaan met terminale serieusheid

Leven vanuit opmerkzaamheid, creativiteit, je innerlijke mentor, verbeeldingskracht, speelsheid en een tikkeltje magie. Dit vertaal je naar floreren in leven en werk. Resultaat: optimaal benut potentieel, meer productiviteit, plezier en flow. Voluit leven vanuit je hele brein

Wil jij wat soms lastig loopt samen met anderen benaderen vanuit humor, creativiteit en lichtheid?

 
Stel je voor…
 • Leven vanuit de volle potentieel van je brein. Ontsnap moeiteloos aan de druk van prestaties en kies voor leiderschap in plaats van lijden.
 • Maak moeiteloos keuzes vanuit  lichtheid. Ervaar kristalhelderheid en innerlijke rust, zonder verstrikt te raken in een warboel van gedachten.
 • Geen plaats meer voor eindeloze ernst. Inspiratie voor je creatieve projecten stroomt moeiteloos, waardoor verveling tot het verleden behoort.
 • Eindelijk, laat je jezelf toe om te lanterfanten. Ontspan en speel in harmonie met hoofd en lichaam, volledig aanwezig en intens levend.
 • Je bent in de flow op je pad naar floreren. Je leeft nu, en minder in je hoofd
 

Coaching en creatieve therapie in gent, relaxatiesessies en mindfulness in het museumWat een toffe combinatie van met je handen bezig te zijn en toch te reflecteren en uit te wisselen. Er is ruimte voor lachen en ontspanning hoewel we met serieuze thema’s bezig zijn voelt het ook licht en ongedwongen.

Karen over het floreertraject ‘slow en flow’

Dat kan met floreer groepscoaching. Dit haal je eruit.
Creatieve mindset en ontwikkeling
 • Ontwikkel een speelse en creërende mindset gericht op groei voor een vervuld leven.
 • Versterk je creatieve scherpte en aanwezigheid om het leven volledig te omarmen.
 • Bouw zelfvertrouwen op en leer leven vanuit je hele brein
 • Maak gemakkelijker keuzes vanuit vertrouwen
 
Innerlijk evenwicht en vitaliteit
 • Vind innerlijke rust en bruisende energie tegelijkertijd, voor een kalme geest.
 • Ontketen je innerlijke kracht en beleef vreugde in het moment.
 • Overwin digitale afleidingen en ontdek emotionele en psychologische balans
 • Motivatie aan het begin van een dag en voldoening aan het eind
 
Creatief coach Meike Janssens van creanaut geeft coaching, training en relaxatie in gent
Persoonlijke groei en voldoening
 • Verminder verveling en vergroot je plezier door piekeren, controlebehoeften en perfectionisme los te laten
 • veerkrachtiger omgaan met je uitdagingen, je weet beter wat te doen als het even lastig is
 • Ontdek de schoonheid van het leven, van je intensiteiten, van je eigenheid dus.
 • Je voelt je energie stromen: voluit leven
 

Coaching en creatieve therapie in gent, relaxatiesessies en mindfulness in het museumIk vond het echt een heel fijne ervaring in het museum, heel gevarieerde, leuke opdrachtjes!  Het was een eye-opener voor mij dat ik nog veel meer op mijn buikgevoel mag vertrouwen!

Nele over  de creatieve sessie museumbeleving tijdens Slow en flow

Maak je grond ‘zaaiklaar’ zodat je op je tijd kunt floreren. Het prgramma

Offline samenkomsten + in je eigen tijd speels aan de slag
 • 5 maanden | 5 offline groepscoachings | 2u30
 • Speelse, lichte en verschillende individuele opdrachten tussen bijeenkomsten om te verdiepen en verbreden voor een groot effect
 • Korte theoretische achtergrond, zodat je altijd kan terugkijken
 • Wetenschappelijk onderbouwd vanuit ACT, positieve psychologie, mindfulness, appreciative inquiry, …
 
Maatwerk en je netwerk floreert mee
 • Maatwerk. Persoonlijke obstakels van deelnemers worden meegenomen in het traject. Dit wil zeggen dat elke slow en flow anders is en aangepast wordt
 • Je netwerk floreert mee. Als jij gaat floreren, floreren, drie golven in je netwerk mee. Dus je geeft het door aan je partner, collega’s, dierbaren, kinderen
 • Consequent waarderen wat er al is en dat laten groeien
 • Kleine groep gelijkgestemden zorgt voor erkenning, verbinding en herkenning. Dus ook voor introverte mensen, snelle, complexe, associatieve denkers
Beschikbaar en flexibel
 • Tussen de sessies beschikbaar per e-mail
 • Kan je eens niet komen, kies flexibel voor een vervangende 1-op-1 sessie of een workshop op de agenda van ‘Unplug en create’
 • Mogelijkheid om met elkaar uit te wisselen doorheen het traject
 • Kan als jaartraject gevolgd worden, je reserveert langer aan de vroege vogel prijs.

Coaching en creatieve therapie in gent, relaxatiesessies en mindfulness in het museumZeer fijne ervaring tijdens de slow en flow sessies. Quality time voor jezelf in een klein groepje, begeleid door Meike die het creatieve geheel een persoonlijke maar ook professionele toets geeft

Els Heulens over het floreertraject ‘Slow en flow’ – kinderpsychiater

Gun jezelf en andere een 'slow en flow'

Er starten twee nieuwe reeksen in oktober

Wil je graag op de hoogte blijven en genieten van een korting voor vroege vogels? Schrijf je in op de nieuwsbrief

Prijs vroege vogels: 397 euro nadien 477 euro per persoon (met een groepje van acht)

 
Nog te lang wachten tot oktober of interesse om dit programma in persoonlijke coaching te volgen?

Floreer coaching ‘Slow en flow’ met je eigen groepje op je eigen datums vanaf 4 personen tot 6 personen – prijs op aanvraag

Denk je, daar wil ik meer over weten. Stuur mij je berichtje

creanaut contact
Enkele veelgestelde vragen

Positieve psychologie richt zich op het onderzoeken en benadrukken van wat goed gaat in het leven, in plaats van te focussen op problemen. Het omvat diverse gebieden zoals gezondheid, werk, opvoeding en persoonlijke groei, en beschouwt het belang van liefde en levenshouding. Het is een levensstijl die zowel in privé- als professionele omgevingen kan worden toegepast, waarbij het helpt om je eigen kracht te vinden, talenten te ontdekken, welzijn te bevorderen, veerkracht te vergroten en geluk te vergroten.

Floreren omvat ook het groeien door uitdagingen, het volledig ervaren van alle emoties die opkomen, en het durven omarmen van zowel de positieve als negatieve aspecten van het leven.

 

ACT, of Acceptance and Commitment Therapy, zet ik in als een van de vele vormen van coaching.  Het is gericht is op het vergroten van psychologische flexibiliteit. Het helpt mensen om zich te richten op wat voor hen echt belangrijk is in het leven (commitment), terwijl ze tegelijkertijd leren om moeilijke gedachten en gevoelens te accepteren (acceptance). Door middel van verschillende technieken, zoals mindfulness en waardegericht leven, leert ACT individuen om effectiever om te gaan met stress, emoties en levensuitdagingen, waardoor ze een betekenisvol en bevredigend leven kunnen leiden.

Een creatief proces is een dynamisch en persoonlijk traject waarin je voelt, ervaart, reflecteert en bijstuurt. Het is een reis waarbij je streeft naar het creëren van iets tastbaars dat de innerlijke belevingen weerspiegelt. Door dit proces kun je afstand nemen en loslaten, terwijl de uiteindelijke creatie tegelijkertijd dienst doet als een middel om woorden te geven aan wat er binnenin jou leeft. Het is niet een oefening, gedurende het traject heeft elke oefening zin. Je kan het zien als het nemen van een aanloop, de sprong en landen.

 

Creatieve coaching is een proces waarbij ik als coach gebruikmaak van verschillende creatieve technieken en methoden om individuen te begeleiden bij het verkennen, ontwikkelen en realiseren van hun persoonlijke en professionele doelen. Dit omvat onder meer het stimuleren van creatief denken, ander perspectief nemen, analuyseren en associëren, het ontdekken van verborgen talenten, het oplossen van problemen en het bevorderen van zelfexpressie en persoonlijke groei. 

Het floreertraject is altijd een beetje anders want een pad van persoonlijke groei is altijd uniek, omdat het zich ontvouwt binnen een groepscontext en voortdurend wordt aangepast aan de behoeften van de deelnemers.

De groepservaring biedt niet alleen collectieve steun, maar ook waardevolle groepsgesprekken en groepscoaching. Dit traject is ontworpen voor mensen die niet direct psychische nood ervaren en hun emotionele emmer niet bomvol is. Het is gericht op onder meer intuïtiever, speelser leven met minder verveling, perfectie- en controledrang. 

In individuele creatieve therapie en coaching duiken we dieper in wat er op dat specifieke moment in jouw leven speelt. We onderzoeken grondig de oorzaken van stress, piekeren of het constante ‘aan’ staan, en werken samen aan het verminderen van jouw emotionele last. En bekijken hoe je emotionele emmer, beetje bij beetje minder vol te maken.

Beide benaderingen, zowel het groepstraject als de individuele sessies, bieden waardevolle instrumenten voor persoonlijke groei en zelfontwikkeling.

De flexibiliteit maakt het mogelijk ze te combineren of op elkaar te laten volgen, waardoor je op maat gemaakte ondersteuning krijgt.

 

In de creatieve workshops ga je aan de slag met kunstenaars en ontdek je verschillende kunststromingen, waarbij je onderzoekt welke invloed deze kunst, creativiteit en perspectieven op de wereld op jou hebben.

Tijdens deze ervaring laat je de dagelijkse beslommeringen achter je en stijg je even uit boven je gedachten, om zelf actief te gaan creëren, geïnspireerd door de kunstenaars.

Dit biedt een welkome onderbreking van het piekeren en overmatig nadenken, waardoor je hernieuwde energie krijgt en je geest opfrist. De workshops zijn even spelen, genieten en verbinden. Even loskomen van de dagelijkse routine en ruis.

En minder diepgaand dan het floreertraject.

 

Workshop – agenda

Workshop – privé en op aanvraag

Workshop samen met kinderen

 

Dat snap ik, je hebt een drukke agenda of voelt je ziek tijdens het traject. Daarom bied ik de volgende keer dat het voor je past 45 minuten 1-op-1 coaching aan over je gemiste sessie. Uiteraard blijf je op de hoogte via de communicatie via e-mail over de opdrachten en de inhoud van elke sessie.

 

Zet dit even op e-mail. Je kan ook in twee keer betalen. Een helft om je plek te reserveren, de andere helft ten laatste vier weken voor aanvang van het traject. Je aanmelding is definitief, ja kan de ene helft niet terugkrijgen, ook als je beslist niet mee te doen. Zie het als een ticket voor je favoriete muziekband 🙂

 

Het traject is niet opgebouwd specifiek om in je eigen praktijk toe te passen. Er wordt geen syllabus voorzien noch hoe je bepaalde oefeningen aanpast of kan geven.

Wil je echt mijn kennis en ervaring meekrijgen, dan kan je terecht bij het aanbod ‘Kennisdeling en co-creatie‘.

 

Dat kan zeker. Je reserveert gemakkelijk zelf een kennismakingsgesprek via ‘Vind je ritme’

 

Zeker. Ik werk in kleine groepen waardoor het ook voor neurodivergente breinen kan. Je kan ook altijd een kennismakingsgesprek reserveren dan leer je mij al kennen en zie je ook al waar het traject zal doorgaan. Dat zorgt al voor voorspelbaarheid. 

Bovendien staat het proces centraal en niet het product en wordt elke kleine stap gewaardeerd. 

 

Kan ik je nog ergens mee helpen of heb je nog een vraag? Aarzel niet je vraag te stellen via het contactformulier of direct naar hallo@creanaut.be

 

Hey! Ik ben Meike

 

Licht, speels en toch serieus

Mijn persoonlijke enthousiasme én professionele kennis gemixt maakt het licht en ongedwongen terwijl je toch met ‘serieuze’ thema’s bezig bent.

 

Authentiek en betekenisvol

Zonder mijn authentieke zelf te tonen, zou ik geen begeleiding willen geven. Zonder betekenisvol te zijn trouwens ook niet. Mijn doel is om jou oprecht te inspireren tot een leven dat lichter aanvoelt. Ik wil je begeleiden naar meer ontspanning, playfulness en plezier, gedreven door echtheid.