Creanaut, coaching Gent | Life coach | Mindfulness | Beeldend ACT- therapeut | creativiteit en mentaal welzijn

Over mij als kunstenaar: Meike Janssens – Beeldend kunstenaar en creatief coach in Gent

Als je bij mij binnenstapt, stap je binnen in een wereld waar kwetsbaarheid en creativiteit samenkomen. Naast mijn werk als creatief coach en begeleider van zelfzorg- en teambuilding workshops, ben ik beeldend kunstenaar. Ik werk met porselein, mixed media en fotografie om de wereld tastbaar te maken zoals ik die ervaar: fragiel, imperfect en vol leven. Mijn kunst draait om thema’s zoals kwetsbaarheid, verbinding en transformatie – precies de thema’s die ik ook in mijn coachingspraktijk bij Creanaut centraal stel.

Mijn kunstenaarschap is een reis waarin ik keer op keer ontdek hoe krachtig het is om onze littekens te omarmen en ze om te zetten in iets moois. Het werk dat ik maak, voedt niet alleen mijn eigen creatieve ziel, maar ook alles wat ik binnen Creanaut doe: welzijn, plezier, en creatieve groei zijn de kern van mijn aanpak.

 

Kunst als spiegel van kwetsbaarheid en kracht

Soms voelt het leven fragiel, net als porselein. En juist in die kwetsbaarheid schuilt zoveel kracht. Ik geloof dat onze littekens, onze ervaringen, ons uniek maken. In mijn werk probeer ik die fragiliteit en kracht zichtbaar te maken – of dat nu in een porseleinen sculptuur is of in een mixed media werk. Ik combineer oude, gebroken stukken en creëer iets nieuws, iets dat schoonheid vindt in imperfectie.

Dit is ook hoe ik naar coaching kijk. Het leven breekt ons allemaal op een bepaald moment, maar dat betekent niet dat we gebroken zijn. Het betekent dat we in staat zijn om opnieuw vorm te geven, om opnieuw te creëren. Als creatief coach help ik mensen hun kwetsbaarheid te zien als hun grootste kracht. Samen ontdekken we hoe we obstakels kunnen omarmen en ze kunnen inzetten voor groei en veerkracht.

 

Creativiteit als sleutel tot welzijn en plezier

Kunst en creativiteit zijn voor mij geen luxe, maar een levensbehoefte. Het helpt me om dieper te voelen, bewuster te leven en te genieten van kleine momenten. Dit wil ik ook overbrengen in mijn werk bij Creanaut. Of het nu gaat om creatieve mindfulness, slow art, art journaling of mindful fotograferen, deze methoden brengen niet alleen ontspanning, maar helpen je ook om op een nieuwe manier naar jezelf en de wereld te kijken.

Creativiteit is een manier om weer adem te halen, om even los te laten en te spelen. Het helpt je om verbinding te maken – met jezelf, met anderen en met de wereld om je heen. Dit is wat ik jou ook wil laten ervaren, in zowel mijn kunst als mijn workshops.

Hier kan je meteen inschrijven voor de workshop creativiteit en zelfzorg op de agenda.

 

Zelfzorg en creatief welzijn als prioriteit

Als kunstenaar én begeleider van zelfzorgworkshops in Gent, geloof ik dat zelfzorg niet alleen draait om rust nemen, maar ook om jezelf de ruimte geven om te creëren, te voelen en te ontdekken. Net zoals mijn kunst gaat over het vinden van schoonheid in imperfectie, draait mijn coaching om het vinden van manieren om zachter voor jezelf te zijn en speelser te leven. Ik wil je laten ervaren hoe belangrijk het is om momenten van stilte en creativiteit in te bouwen, om jezelf op een liefdevolle manier te verzorgen.

Hier vind je de zelfzorg workshops voor volwassenen en workshops met kinderen om te verbinden.

In de workshops en trajecten die ik aanbied, zoals slow art en creatieve mindfulness, gaat het niet om het resultaat, maar om het proces. Hoe je het leven aanvoelt, hoe je reageert op de kleine momenten van vreugde en uitdaging – dat is waar welzijn en zelfzorg om draaien.

 

Creanaut: een warme plek voor creatieve zelfzorg en verbinding

Binnen Creanaut probeer ik een warme, veilige plek te creëren waar je kunt ontdekken, ontspannen en verbinden. Hier komt alles samen: mijn passie voor kunst, mijn drive om mensen te begeleiden, en mijn geloof in de kracht van creativiteit om welzijn te bevorderen. De technieken die ik gebruik in mijn kunst, zoals werken met breekbare materialen en het creëren van nieuwe vormen uit oude stukken, pas ik ook toe in mijn coaching. Net zoals ik in mijn kunst imperfectie vier, vier ik in mijn workshops en trajecten de imperfectie van het leven.

Samen ontdekken we hoe je jezelf op een nieuwe manier kunt zien – door creatief te experimenteren, door mildheid voor jezelf te ontwikkelen, en door plezier te maken. Het leven is te kort om het te serieus te nemen, en ik wil je laten ervaren hoe licht en speels het leven kan zijn, zelfs wanneer het moeilijk is.

Hier vind je mijn coaching, zowel in groep als individuele begeleiding en creatieve life coaching.

 

Kunst, coaching en een creatief leven

Mijn expertise als kunstenaar en als coach zijn nauw met elkaar verweven. In alles wat ik doe, staat creativiteit centraal. Of je nu op zoek bent naar een life coach in Gent, een creatieve workshop of begeleiding voor een teambuilding, bij Creanaut vind je een plek waar je welkom bent, precies zoals je bent. We werken samen om jouw obstakels om te zetten in kansen, en om meer plezier en zachtheid in je leven te brengen.

 

Hier maak je als team van speelsheid en welbevinden een prioriteit.

Stap mee in mijn wereld – laten we samen op ontdekkingsreis gaan naar een leven vol speelsheid, creativiteit en welzijn.

Meike Janssens is naast creatief coach en positivoloog ook zelf bezig met een kunstenaarspraktijk
Ik ben naast life coach in Gent ook zelf ebzig met een kunstpraktijk
Meike werkt als kunstenaar ook met kwetsbaarheid, mentaal welzijn en verbinding net zoals haar coachpraktijk
Creatief coach, creatieve life coaching en kunstenaar in Gent Meike Janssens
0
    0
    Je creanautbon
    Je winkelkar is leegKies een creanautbon