Creanaut | Eigenwijze speel- en groeiplek waar creativiteit en mentaal welbevinden elkaar versterken

Mijn verhaal 

Hoi! Meike Janssens

Mijn Missie

Mensen zacht laten groeien met een focus op versterken van veerkracht, talenterichte waardering met speelsheid en lichtheid in het leven. Vul je emotionele graanschuur voor tijden dat het wat minder gaat. 

Je eigenwijze frequentie dus of anders  gezegd persoonlijk groeien, stralen en blinkende ogen. 

Meike Janssens - creanaut en keramiste

Mijn verhaal 

Hoi! Meike Janssens

Leven met opstaan, kiezen, vallen en terug opstaan. 

Geen licht zonder schaduw

...-2012
Zin in kunst
Tomeloze passie voor kunst en kunstenaars en goesting in creativiteit
Meike Janssens - creanaut, kunstenaar, speelvogel
 Hobbelig parcours en creatieve leerhonger

Wat was ik als kind dol op creatieve 'dingen' zonder regels. Wild en zomaar omdat het kon. In het onderwijs reed ik een hobbelig parcours, ik was anders. Ik voelde dat, eenzaamheid was er heel vaak. Als met een USB-stick omgekeerd rondlopen, het gevoel geen plekje te vinden. 

In het weekend ging ik 9 jaren naar de academie. Maar ik bleef er vaak op mijn honger zitten. 

Als kind en als puber kon je mij dan ook vaak in musea vinden en tussen de kunstboeken. 

Die goesting om te creëren, verzamelen, creatief beleven zat echt diep geworteld in al mijn passies en was de voeding voor mijn talenten. Voor mijn 'life purpose', schoonheid zien in de wereld en mensen en doorgeven. Ik koos voor mijn passie en interesses in mijn opleidingen.

2012-2017
Mijn intens gekleurde vederkleed werd vaal
Het bedrijfsleven
Meike Janssens, kunst en porselein. Koesterkunst
Het bedrijfsleven bleek maar deels voor mij

Ik ging aan de slag bij bpost, het bedrijfsleven. Ik deed heel wat binnen het bedrijf. Ik werd voornamelijk getriggerd door veranderingsprocessen. Werknemers laten groeien, een vruchtbare bodem scheppen voor groei en verschillende partners connecteren om de werknemer als centrale kracht binnen het bedrijf te zien als prioriteit. Maar uiteindelijk verloor ik mijn creativiteit binnen een groot bedrijf dat voornamelijk bezig is met grotere winstmarges. De bonte vogel werd vaal en overschaduwd. Ik was te ver van mijn eigen pad afgeweken.

Ik speelde niet meer en het kunstzinnig ontmoeten en verbinden kreeg geen tijd meer. Mijn creativiteit en nieuwsgierigheid kregen niet genoeg voeding.

Ik verloor al mijn kleuren en ging door een bore-out. Tijd dus voor wat anders.

 
2018-Nu
Herstellen van bore-out en persoonlijke ontwikkeling
Levenslang en levensbreed leren - meer bewust van wat ik wil teruggeven
Meike Janssens, speelvogel, creatieve reiziger, kunstenaar
Het was tijd om ongeremd mezelf te durven zijn vanuit een innerlijk vuur.
Mijn bore-out was voor mij een signaal dat het anders moest, dat ik niet op mijn talenten aan het was.
 

Tijd om te kiezen voor wat er altijd al geweest was, voor wilde creativiteit. Voor passie doorgeven en voor creativiteit koppelen aan welbevinden.

Creanaut ontstond in mijn hoofd, maar ik had nog een weg van persoonlijke groei en ontwikkeling te doen.

Een weg om mezelf intens te voeden, want ik had en heb een grote leerhonger. En ook een weg om mezelf beter te leren kennen.

Leven vanuit nieuwsgierigheid en verbinding.

Persoonlijke ontwikkeling, steeds een ongoing verhaal. Steeds een laagje diepe.

Opleidingen staan onderaan. Ze zeggen iets... maar niet alles.

 
2019-2021 (door covid-19 even on hold)
Start van creanaut
Creativiteit verbindt geest, lichaam en zintuiglijk plezier
Wilde creativiteit-Creanaut
Creanaut voor kinderen om creativiteit in te zetten om verbinding te maken tussen brein en lijf en op een andere manier te leren

Mijn eigen onderneming starten, spannend. Creanaut werd gestart specifiek voor hoogbegaafde, creatief begaafde en kinderen met ASS. Voor kinderen die op zoek waren naar hun talenten, creatieve uitdaging en intens genieten van hun zintuigen.

Met bezieling vanuit mijn eigen ervaringen en expertise hoogbegaafdheid en creatieve begaafdheid. Genietend van intensiteiten in waarnemen, voelen, proeven en bij uitbreiding op alle vlakken. Wild en weg van het schoolse, leren vanuit kunst en creativiteit. 

Verrijking en verbinding vanuit creativiteit. Want het is creativiteit dat lichaam, geest en zintuiglijk plezier verbindt met elkaar.

Kunstzinnig en creatieve uitdagingen op maat met aandacht voor die gekleurde vogels.

 
2021- nu
Meikejanssens.be
Nog een ander project, mijn kunst en workshops keramiek
Meike Janssens - meikejanssens.be - workshop keramiek en initiatie pottenbakken
Als kunstenaar passie en kennis doorgeven
 
Beeldende kunst of mijn beeldtaal zoeken is mijn manier 
 mensen te laten zien hoe ik de wereld zie.

Vol bijzondere plekken en gevuld met de mooiste kleine dingen die ik verzamel en koester. 

Verbinding door kunst

Ik deel mijn blik op de wereld als kunstenaar met mijn kunstwerken.

Mijn werk – portfolio

Verbinding door workshops en reeksen keramiek

Ik deel mijn passie voor kunst en porselein met jou als artistiek begeleider.

Naar workshop overzicht

 
2022-nu
Reset creanaut na covid-19
Creativiteit om te ontstressen, ontdekken, ont-moeten en verbinden gedeeld met jou
creativiteitscoaaching en creatieve workshops voor volwassenen en kinderen
Vanuit het hart, de reden van Creanaut

Creanaut is er nu ook voor volwassenen, naast eentje voor kinderen. En je kan nu ook op aanvraag komen, individueel en met je eigen groepje. Creativiteit en kunst om je geest, lijf en zintuiglijk plezier te verbinden.

Om experimenteren en spelen aan jou door te geven. 

De 'goesting' om te proberen, uit je comfortzone te stappen (one step at a time) en aan je welbevinden te sleutelen door creativiteit en nieuwsgierigheid.

Hier kan je het kind in jezelf de ruimte geven om te exploreren en gevoed te worden.

Te ontdekken wat je blij maakt en te leven vanuit nieuwsgierigheid. Te voelen dat je op je eigen keuzes, jezelf en je creativiteit kan vertrouwen.

Recent werk ik zelf ook aan mindfulness of eerder artfulness. Jij mag er zijn met al je emoties, alle signalen van je lichaam en alle gevoelens.

Zodat je even op de uitknop kan drukken, creatief ontstressen, observeren en misschien zelfs andere rituelen installeren.

 
Opleidingen zeggen iets...
...en tegelijkertijd niet alles. * Bachelor + master Kunstwetenschappen * Manama culturele agogiek * Specifieke lerarenopleiding -Bijscholingen- *Kunsteducatief begeleider - jaaropleiding (met jaarlijks extra bijscholingen) *Talentgedreven begeleiden en talentenfluisteraar *Verdiepingsopleiding hoogbegaafdheid *Opleidingen over ASS en vrijwillige coach van volwassenen met ASS * Basis oplossingsgericht begeleiden * Mindfulnesstraining (MBCT) *Opleiding keramiek - mixed media (i.o. momenteel zesde jaar) * Positivoloog (i.o.) * Creatief coach (i.o.) * Mindfulness in coaching (i.o.) Levenslang en levensbreed leren, voeding voor mijn leerhonger 🙂 .
Leer mij beter kennen - Meike Janssens - creanaut
Wat zijn je talenten?
* Creatieve maker * Groeimotor * Zinzoeker * Doordenker * Mooimaker * Ontrafelaar * Herkauwer * Stille genieter * Uitblinker als ik dat wil **Energie en zuurstof voor mij ** * Schoonheid zien en zoeken * Dingen ik geleerd heb doorgeven aan anderen * anderen laten groeien door zacht laten bewegen * Mijn passie voor creativiteit, kunst en maken koppelen aan meer welbevinden * Zelf kunst maken ** Mijn Valkuilen** *Piekeren *Mijn complexe brein heeft het soms moeilijk om dingen helder over te brengen, ook al doe ik dat ontzettend graag. Vraag dus gerust meer uitleg ;). Ik vertel graag verder.
Meike Janssens, kunst en porselein. Koesterkunst
Wat zijn voor jou gelukjes?
* Met blote voeten door nat gras en bloemen in detail bekijken * Vlinders en bijen in actie bestuderen * Met mijn handen in het zand op het strand (en bij uitbreiding kleien) *Genieten van kunst in een museum op een kalme dag *De geur van wierook en het gedempte licht in een kerk .
Smalltalk...
Ik hou van diepgaande gesprekken, dus feitelijk net geen smalltalk. Ik heb een tomeloze passie voor kunst, musea, kerken en architectuur bekijken, en al dan niet in stilte ervan genieten. Ijsjes, graag met iets zuur. Zout boven zoet. Je doet mij plezier met aardbeien en frambozen. Ik hou zowel van klassieke muziek als van beats. Wandelen, dat is traag zodat ik traag kan observeren. Bloemen en wroeten in mijn tuin. Koken doe ik graag (het experimentele kantje). Hekel aan afwassen en strijken :).
Leer mij beter kennen - Meike Janssens - creanaut

“How come you can love others so well?” asked the boy. “I STARTED BY LOVING MYSELF” said the horse

 Charlie Mackesy – het geweldige schone boekje The horse, the mole, the fox and the horse moet je trouwens eens lezen