Creativiteitscoaching, creatieve workshops Gent

Mijn verhaal 

Hoi! Meike Janssens

 

Bontgekleurde vogel met intense kleuren, kunstzinnige avonturier, dagdromer, genieter van de kleine dingen, verzamelaar, kunstenaar en bezielster van creanaut en mijn eigen kunstpraktijk

Ik geniet van schoonheid in alles rondom mij met mijn talenten mooimaker en sterkte-architect. Als kind kon ik uren genieten van verzonken zijn in mijn verbeelding, natuurhuizen bouwen en met modder spelen.

Ik help graag om meer schoonheid te laten zien en een vleugje speelsheid en magie toe te voegen aan elke dag zodat je je meest authentieke en betekenisvolle leven kan leiden.  Om een voedingsbodem te creëren vol creativiteit en speelplezier waar al je kleuren mogen zijn en schitteren.

Ontsnappen aan al dat ‘moeten’, creanauten in het kort.

Meike Janssens - creanaut en keramiste

Mijn verhaal 

Hoi! Meike Janssens

 

Bontgekleurde vogel met intense kleuren, kunstzinnige avonturier, dagdromer, genieter van de kleine dingen, verzamelaar, kunstenaar en bezielster van creanaut en mijn eigen kunstpraktijk

...-2012 Zin in kunst
Zin in kunst
Meike Janssens - creanaut, kunstenaar, speelvogel

Als kind hield ik van verzamelen en maken. Ik ging aan de slag met modder en gras en bouwde huizen met stenen en onkruid. Dat ging er niet uit. Ik volgde ook deeltijds kunstonderwijs vanaf het 5de leerjaar tot mijn 18de. Om te spelen en mijn creativiteit te voeden. Ik bleef echter vaak op mij honger zitten.

Als puber ontdekte ik musea, wat vond ik dat heerlijk om in de luwte van een kunstomgeving rond te hangen.

Kunst te kijken of gewoon even te zijn.

Ik ging kunstwetenschappen studeren en nadien volgde ik nog een master na master cultuuragogiek en een lerarenopleiding.

2012-2017 Mijn intens gekleurde vederkleed werd vaal
Het bedrijfsleven
Meike Janssens, kunst en porselein. Koesterkunst

Ik ging aan de slag bij bpost, het bedrijfsleven. Ik deed heel wat binnen het bedrijf. Ik werd voornamelijk getriggerd door veranderingsprocessen. Werknemers laten groeien, een vruchtbare bodem scheppen voor groei en verschillende partners connecteren om de werknemer als centrale kracht binnen het bedrijf te zien als prioriteit. Maar uiteindelijk verloor ik mijn creativiteit binnen een groot bedrijf dat voornamelijk bezig is met grotere winstmarges. De bonte vogel werd vaal en overschaduwd. Ik was te ver van mijn eigen pad afgeweken.

Ik speelde niet meer en het kunstzinnig ontmoeten en verbinden kreeg geen tijd meer.

Ik verloor al mijn kleuren en ging door een bore-out. Tijd dus voor wat anders.

2017-2019 Herstellen en mijn verderkleed terug intens kleurrijk maken
Tijd voor iets anders, meer bewust van mijn talenten en wat ik wil teruggeven
Meike Janssens, speelvogel, creatieve reiziger, kunstenaar

Ik startte met de zoektocht naar mezelf bij HSP Vlaanderen, via Autisme Centraal naar Hoogbloeier.

Onderweg werd ik nog vrijwillig coach bij Autisme Centraal, waar ik af en toe volwassenen met ASS begeleid. Ik volgde ook de opleiding tot talentgericht werken en talentcoaching en een opleiding faalangstcoaching. Bij Hoogbloeier verdiepte ik mij binnen hoogbegaafdheid.

Ik volgde ook de jaaropleiding kunsteducatief begeleiden en kunstcoaching van kinderen en volwassenen en startte zelf opnieuw aan de kunstacademie. Deze keer dan bij de volwassenen. keramiek was de keuze, die maakte ik intuïtief. En recent ben ik gestart met een crossover keramiek en mixed media. En blijf ik mij jaarlijks bijscholen binnen  kunstbeleving en creatief groeien. Nu zie ik wel de link met het spelen in de modder en mijn talenten 'Mooimaker' en 'Creatieve maker'.

2019-2021 Start van creanaut
Creativiteit om te ontsnappen, met faalmoed en mindset op groei voor hoogbegaafde kinderen en kinderen met ass
Wilde creativiteit-Creanaut

Mijn eigen onderneming starten, spannend. Creanaut werd gestart specifiek voor hoogbegaafde, creatief begaafde en kinderen met ASS. Voor kinderen die op zoek waren naar hun talenten, creatieve uitdaging en intens genieten van hun zintuigen.

Met bezieling vanuit mijn eigen ervaringen en expertise hoogbegaafdheid en creatieve begaafdheid. Genietend van intensiteiten in waarnemen, voelen, proeven en bij uitbreiding op alle vlakken.

Kunstzinnig en creatieve uitdagingen op maat met aandacht voor die gekleurde vogels.

2021- nu Meikejanssens.be
Ik wil jou laten zien, hoe ik de wereld zie

Beeldende kunst of mijn beeldtaal zoeken is mijn manier om mensen te laten zien hoe ik de wereld zie.

 

Vol bijzondere plekken en gevuld met de mooiste kleine dingen die ik verzamel en koester. Die elk ook hun verhaal vertellen, voor mij of door mij gemaakt. Mijn inspiratie komt uit de natuur, verzamelen, dingen die op mijn pad komen en mijn blik op de wereld.

 

Ik maak kunst met porselein en alle andere materialen die mijn beeldende taal vormgeven. Ik wil jou graag raken met kunst door mijn beelden en expertise te delen met jou.

Meer kan je lezen op meikejanssens.be.

2022-nu Creanaut voor volwassenen en kinderen
Creativiteit om te onthaasten, ontdekken, ont-moeten en verbinden gedeeld met jou
creativiteitscoaaching en creatieve workshops voor volwassenen en kinderen

Na wat omwegen kwam ik meer tot de kern van creanaut. Ik wil zoveel mogelijk kinderen en volwassenen raken en verbinden in een artistieke en creatieve expressie en kunst. Hen de schoonheid en de magie laten ervaren van de wereld en verbeeldingskracht.

Hun talenten creatief laten ontdekken en in actie zetten met een creatieve uitdaging op maat.

Waarbij ont-moeten, ontdekken, inspireren en beleven centraal staan met alle aspecten van de kunsten en het creatieve spel.

Over creanaut

Creanaut staat voor creatief reizen tussen alle artistieke vormen, kleuren, materialen en texturen. Met de drie kleuren van mijn logo kan je iedere kleur maken en ze kunnen ook naast elkaar staan. Het is een creatieve bodem waar mogelijkheden aangereikt worden om te ont-moeten, groeien, kiezen, inspireren. Waar spelen en op creavontuur vertrekken de belangrijkste sleutels zijn. 

Creanaut staat voor alle dingen die ons als individu kleur geven zoals emoties, angsten, talenten, plezier, speelgenot, kwetsbaarheden, ... . 

Je unieke kleurencombi kan vaal worden of onzichtbaar door kritische gedachten, gevoeligheden, vergeten paden,... . Soms is het de intense kleurenmix die voor moeilijke processen zorgt, ook daar is ruimte voor.

Je kan hier onder meer terecht om je creativiteit te voeden, om even te ont-moeten en jezelf te voeden en dus ook om te spelen en plezier te ervaren.

Zak van je hoofd naar je handen, duw op de 'uitknop' en vertrek met hernieuwde energie en inspiratie om spelend en vol verwondering in de wereld te staan.

Meer mij

Genieten van de kleine dingen     De stilte van een museumruimte    De inspiratie van kunst in de openbare ruimte   

Het aardse van klei en modder en met je blote voeten rondlopen       Cheerleader  en sterkte-architect voor jou

Schoonheid in het alledaagse         Creatieve avonturier en ontdekkingsreiziger