Zinvol leven: Creatieve life coaching voor drukke breinen Gent

Een Nieuwe Benadering van persoonlijke groei: ontdek de kracht van jouw karaktersterktes

 

Ben je klaar om te floreren?

Stel je voor dat je leven een palet is. Jij bent de kunstenaar die de kleuren kiest en het schilderij creëert. Maar wat als je nog meer kleuren had om uit te kiezen? Kleuren die je nog niet kende, die verborgen lagen in jouw palet, klaar om ontdekt te worden?

Dit is de kern van een nieuwe benadering van persoonlijke groei die gebaseerd is op de karaktersterktes uit de positieve psychologie.

 

Wat zijn karaktersterktes of bouwstenen van je persoonlijkheid?

Karaktersterktes zijn als de bouwstenen van jouw persoonlijkheid. Ze zijn de unieke eigenschappen die je gedrag, keuzes en zelfbeeld bepalen. Denk aan moed, vriendelijkheid, creativiteit, leiderschap en nog veel meer.

 

Waarom zijn die bouwstenen van je persoonlijkheid belangrijk?

  • Zelfkennis: Door je karaktersterktes te kennen, krijg je een dieper inzicht in jezelf. Je ontdekt wat je waardevol vindt, wat je motiveert en wat je uniek maakt.
  • Persoonlijke groei: Karaktersterktes zijn niet vastgeroest. Je kunt ze ontwikkelen en versterken door te experimenteren, oefenen en leren. Zo ga je groeien als persoon en bereik je je doelen
  • Geluk en welzijn: Door te leven vanuit je sterke punten, ervaar je meer geluk, voldoening en zingeving. Je relatie met jezelf en anderen verbetert
  • Positieve impact: Je karaktersterktes inzetten kan een positieve impact hebben op de wereld om je heen. Je inspireert anderen en draagt bij aan een betere samenleving

 

Hoe kun je je karaktersterktes ontdekken?

Er zijn verschillende manieren om je karaktersterktes te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld een test doen, een wetenschappelijk gevalideerde test die je online kunt invullen. En ik help je hier ook graag mee.

Wat kan een coach of trainer voor je doen?

Een coach of trainer kan je helpen:

  • Je karaktersterktes te identificeren en die sterktes nog versterken
  • Ontwikkelingsplan op maat te maken om je sterke punten te versterken.
  • Uitdagingen te overwinnen die je groei belemmeren, altijd vanuit wat waardevol is voor jou. Dingen die niet waardevol voor je zijn, geven je trouwens ook minder angst of stress
  • Doelen te stellen en te behalen, in kleine stapjes. Dat heet dan toegewijd handelen hier in mijn praktijk. Dus niet zomaar wat lege doelen, maar die waar waarde voor je ligt
  • Leven vanuit je kracht en authenticiteit

 

Ontdek je ware potentieel op je pad naar zelfkennis en welbevinden

Ben je klaar om je ware potentieel te ontdekken en een leven te leiden dat vol betekenis, voldoening en geluk is? Dan is het tijd om je karaktersterktes te omarmen!

Ga op reis naar zelfontdekking en laat je coachen op weg naar een florerend leven.

 

Klaar met worstelen zonder kompas?

Reserveer je creatieve life coaching hier in mijn Gentse praktijk

 

Blijf op de hoogte en stel je kompas af op hoop en veerkracht?

Schrijf je in op mijn gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van mijn aanbod
 
Meike Janssens

Naast aandacht voor je valkuilen, obstakels en uitdagingen richt ik mijn aandacht ook intentioneel op het vergroten van mogelijkheden, sterktes, hoop en optimisme.

 

Life coaching, verbindende workshops, spelen voor volwassenen en persoonlijke groei met zelfzorg: Ontdek je ware potentieel en leef voluit.

Ook voor snelle en drukke breinen, sensitieve personen en hoogbegaafde volwassenen en samen met kinderen.

Coaching Gent | Je creatieve life coach en compagnon onderweg naar voluit leven met creatief coaching, ACT coaching, positieve psychologie en mijn andere tools in mijn box. Meike Janssens, coaching bij creanaut Gent.