Creatief coachen | beeldend therapeut | ACT coach | Meike

Op Expeditie bij Creanaut: Een uniek avontuur vol kwinkslagen, creativiteit en persoonlijke groei! Ook voor snelle denkers en diepe voelers.

Hoogbegaafd, HSP, HSS, ADHD

Neurodivergentie naar heuroharmonie

 

Hoi avonturier! Als je gids en kunstwetenschapper bij Creanaut, ben ik hier om je mee te nemen op een buitengewone reis door de wereld van kunst, creativiteit en positieve psychologie. Bereid je voor op een expeditie vol ontdekkingen, kwinkslagen, een portie fun  waarbij we ons richten op persoonlijke groei en ontwikkeling!

 

Voor vertrek!
Houd rekening met betrokkenheid bij je eigen proces en de mogelijkheid om keuzes te maken tijdens onze expeditie. Er is voldoende ruimte voor autonomie, en ik zal naast je staan als een stille kracht, begeleidend en ondersteunend. Uitdaging? Ook dat! We zullen ook werken aan jouw persoonlijke groei denk aan voeding voor je innerlijke mentor en innerlijke speelvogel. Zonder je innerlijke analyticus en criticus te vergeten.  En natuurlijk zal onze reis doordrenkt zijn van creativiteit, zowel in actieve vorm als in creatief denken. Met collateral beauty onderweg! Een conditietraining voor je innerlijke wereld dus.
 

Museumcoaching en kunstbeleving

De beleving begint met een flinke dosis nieuwsgierigheid terwijl we het museum binnenstappen. Als culturele agoog laat ik je kennismaken met kunstwerken die uitnodigen tot diepere reflectie. Je zal niet alleen de schoonheid van de kunst bewonderen, maar ook aandacht besteden aan de unieke talenten en sterke punten die je meebrengt. 

Door waarderend en talentgericht coachen zullen we samen ontdekken hoe we deze talenten kunnen inzetten om creativiteit en kunst dieper te beleven en om meer te doen van wat goed gaat.
 

 Tijdens onze expeditie moedig ik je aan om je creatieve vonk te laten ontbranden en te groeien vanuit positieve psychologie. We zullen ons onderdompelen in verschillende kunstvormen en -technieken, van schilderen tot schrijven, van 3D vormen tot boetseren. Terwijl je je creatieve expressie verkent, zal ik als creatieve coach talenten en krachten benadrukken en aanmoedigen om uitdagingen aan te gaan die je persoonlijke groei stimuleren. We zullen ontdekken hoe kunst kan helpen om je volledige potentieel te benutten en te laten stralen als individuen.

Terwijl we onze creatieve spieren stretchen, put ik uit mijn kennis van positieve psychologie om een omgeving te creëren waarin je kan floreren.

 

We zullen focussen op wat goed gaat en successen vieren, om zo een positieve en stimulerende sfeer te creëren.
 

Door de kracht van positieve bevestiging en waardering zullen jullie groeien in zelfvertrouwen en veerkracht. Samen zullen we op zoek gaan naar manieren om je unieke talenten te versterken en in te zetten in de kunstwerken die jullie creëren. Ok op het pad dat we samen bewandelen en hordes die genomen worden. 

Terzijde –  Denk aan zelfvertrouwen, hoop, optimisme, positieve herinneringen en emoties koesteren, waarderen wat er wel is, putten uit succes met aandacht voor autonomie, keuzevrijheid, betrokkenheid en uitdaging.

 

En laten we niet vergeten om af en toe een adempauze te nemen en te reflecteren op onze persoonlijke groei. Met mijn kennis van mindfulness en mijn talent voor het aansteken van positieve vibes, zullen we momenten van rust en introspectie inlassen. We zullen stilstaan bij je persoonlijke groeiproces en aanmoedigen om je innerlijke kracht en intuïtie te omarmen en versterken.

Verwacht je aan een vleugje zen en een lach op je gezicht, terwijl we samen ontdekken hoe kunst  kan helpen om te groeien en te bloeien.

Aan het einde van deze creatieve expeditie bij Creanaut zal je niet alleen kunst op een dieper niveau hebben ervaren, maar ook een persoonlijke groei hebben doorgemaakt.

Want bij Creanaut gaat het niet alleen om je creatieve eindresultaat  maar ook om de reis die we samen maken en de transformatie die je doormaakt. 

Ik koester elk punt, elke toets, elke streep en elke bedenking. Hoe klein of groots ook. 

En creanaut, waarvoor dient dat dan? Mis niet langer de magie in je leven!

Hé, ik ben blij dat je het vraagt! Creanaut biedt expedities aan waarin je jezelf kunt uitdagen  bij creatief denken als sociaal welbevinden kunt bevorderen, met als ultiem doel om te floreren en vitaliteit ervaren in je leven.

Ik geloof sterk dat het verkennen van uitdagingen op een speelse en creatieve manier, in combinatie met het versterken van je welbevinden door middel van oefeningen uit de positieve psychologie, een winnende formule is.

Bij Creanaut ga je aan de slag met allerlei leuke en boeiende oefeningen en activiteiten die gericht zijn op het ontwikkelen van een groei-en speelmindset.

Je versterkt je gevoel van eigenwaarde en autonomie en hoe je met meer zelfvertrouwen, veerkracht, hoop en optimisme in het leven kunt staan.

Ik daag je uit om dingen uit te proberen en fouten te maken op een creatieve en speelse manier. En natuurlijk gaan we ook jouw comfortzone verkennen, maar wel op een leuke en creatieve manier!

En geloof me, wat je hier leert, kun je meenemen naar andere aspecten van je leven.

Maar we gaan nog een stapje verder. Tijdens onze sessies bij Creanaut zullen we ook die interne criticus van je bespreken en die angstige of belemmerende stemmen die soms in je hoofd rondspoken.

We duiken diep in de wereld van de breindelen, allemaal gebaseerd op de inzichten van de positieve psychologie. Door je bewust te worden van deze breinkarakters en ze op een positieve manier te benaderen, kun je je volledige potentieel benutten.

Klinkt spannend, toch? Ik moet bekennen dat ik het zelf ook spannend vond om bij mezelf te onderzoeken!

Als creanaut geloof ik sterk in de kracht van kunst, creativiteit en spel. Ik bied een veilige en ondersteunende omgeving waarin je kunt experimenteren, leren en vooral jezelf kunt zijn. Door middel van creatieve en speelse activiteiten ontdek je nieuwe mogelijkheden, vergroot je je zelfbewustzijn en ontwikkel je waardevolle vaardigheden die je in alle aspecten van je leven kunt toepassen.

Weet je dat zowel alleen, als met je dierbaren, je kind als je team creatief kan groeien en verbinden?
 

Mijn aanbod voor jou

Meike Janssens

Floreer coach, ACT therapeut, creativiteitscoach, beeldend therapeut vooral nieuwsgierig naar twee dingen: kunst en welbevinden.

Ontdek jezelf en je eigen handleiding, maak keuzes die bij je passen en floreer. Specifiek ook voor snelle denkers, diepe voelers, creatieven, creatieve generalisten, multipassionates, hoogbegaafden en neurodivergente breinen (HSP, HSS, ADHD, ASS)

Neem contact op

 
creatieve mindfulness, slow art en kunstzinnig mindful - creanaut - meike janssens gent
blog over hoe het werkt bij creanaut, creatief coach, workshops en trainingen in gent