Creanaut | Floreer in leven en werk | creativiteitscoaching, creatieve mindfulness en coaching

Vertrek op kunstenaarsexpeditie en wordt een ontdekkingsreiziger of creanaut van de wereld

Creanaut, dat gaat om anders naar de wereld kijken. 

 

Creavontuur en reizen als een creanaut als een ontdekkingsreiziger. Zo’n oog  voor ontdekkingstochten dat vraagt om wat training. Dat is dan ook de reden dat ik een aantal kleine mogelijkheden wil neerpennen voor jou.

 

Creanaut: DE UITRUSTING

Een ontdekkingstocht vat je aan met een specifieke uitrusting. Neem een vergrootglas mee, een drager om dingen in te verzamelen. Uiteraard een aantal kleurtjes, pennen en dergelijke.

EN een leuk schriftje om tekeningen in te maken en je bedenkingen op te schrijven.

 

Creamissie: KLEURRIJKE WERELD
 

Even geleden ging ik naar een verfwinkel in de buurt. Je weet wel, zo eentje met een muur vol gratis papieren verfstalen.

Verzamel de kleurstalen en probeer dan dezelfde kleuren te vinden in jouw omgeving. Ga dan aan de slag met de verfstalen of neem je verfdoos mee en plak of schilder zo je omgeving, de mooie plek die je koos, aan de hand van een kleurcode.

Ben je beter met woorden, als woordkunstenaar? Je kan ook vertellen over de omgeving aan de hand van de kleuren.

 

 

 
Creamissie: KIES EEN ONDERWERP EN GA OP ZOEK

 

Ik ben de laatste bezig in keramiek met barsten en scheuren. Op een bepaald ogenblik ben ik in de stad gaan rondlopen op zoek naar barsten en scheuren. En het is ook wel bekend, als je aan iets aandacht geeft zie jet het plots meer opduiken.

Het voelt zelfs wat aan alsof het naar je toe begint te komen. Dat gevoel kreeg ik dus ook met scheuren en barsten. En dan zie je ook dat niet elke scheur hetzelfde is, heel interessant om nadien creatief mee aan de slag te gaan.

Creavontuur: EXPERIMENT MET MATERIAAL

Loop even rond in huis en verzamel alles waar je mee kan schrijven. Je kan verf, inkt, potloden, pennen, … gebruiken. Denk ook even voorbij het gekende. Misschien kan je wel schrijven met klei, met potgrond en met kruiden uit de keuken.

Neem een blad papier en experimenteer. Ik ben er zeker van dat je heel snel een mooi werk kan maken en dat je nieuwsgierigheid geprikkeld werd om er verder mee aan de slag te gaan.

Creavontuur: BEWUST WORDEN VAN HET VERTROUWDE

Voordat je bewust kunt worden van het alledaagse, moet het laagje alledaagsheid weg. Probeer je weg naar je werkplek of supermarkt eens anders te bekijken.

Noteer eens minstens 35 dingen die je opvielen onderweg. Misschien zie je wel details of dingen, die je nog nooit eerder zijn opgevallen.

Neem je uitrusting uit Tocht nummer 1 mee.

Misschien ontmoet ik je wel op een creavontuur of in een queeste!

Nog even kort en bondig de waarom van deze log

Creanauten dat is gericht op het wereld om ons heen en het ontdekken van nieuwe ideeën en perspectieven. En ook bij uitbreiding je binnenwereld.

wat je hier ziet is maar een van de tools en technieken om je creativiteit te stimuleren en om de wereld op een nieuwe manier te bekijken.

Dit kijken als een ontdekkingsreiziger of creanaut, enkele voordelen

  • Het versterken van onze observatievaardigheden: Door te leren om bewuster te kijken naar de wereld om je heen, kunnen we onze observatievaardigheden versterken en jezelf ‘dwingen’ om te kijken naar dingen die we anders misschien over het hoofd zouden zien

  • Het ontdekken van nieuwe ideeën en perspectieven: Door te leren om de wereld op een nieuwe manier te bekijken kan je nieuwe ideeën en perspectieven ontdekken die je kunnen helpen om te groeien en te leren

  • Het versterken van onze creativiteit: Door te leren om te observeren, te experimenteren en te ontdekken, kunnen we onze creativiteit versterken en onszelf dwingen om te denken in termen van mogelijkheden in plaats van beperkingen.

creatieve workshops, creatief coach, slow art, creatieve mindfulness gent - meike janssens

Hoi, ik heet Meike

Als creatief coach, kunstagogisch begeleider en positivoloog begeleid ik mijn cliënten om hun talenten te ontdekken en hun geloof in eigen kunnen te versterken, wat kan bijdragen aan een grotere mentale weerbaarheid en het voorkomen en herstellen van burn-out. Of het nu gaat om volwassenen of kinderen, ik werk met mijn cliënten om hen te helpen floreren in leven en werk.

Ik ben gespecialiseerd in slow art, creatieve mindfulness, speel- en groeimindset, kunstagogiek en werk met interventies vanuit positieve psychologie en help zo mijn cliënten om te profiteren van de positieve effecten van nieuwsgierigheid, flow, dankbaarheid, plezier, genieten, speel en groei mindset en het ontdekken van nieuwe dingen.

Ik streef ernaar om mijn cliënten te helpen om met meer energie, bewust in het nu te leven en te werken met joy.

Ready? Set. Go!