Creanaut | Eigenwijze speel- en groeiplek waar creativiteit en mentaal welbevinden elkaar versterken

Creatieve talentbegeleiding - Creanaut
Schoonheid van de wereld

Ik geloof in de schoonheid van de wereld. 

In oprecht en zonder grenzen wonderen. Soms denk ik dat we collectief vergeten zijn hoe precies te genieten. Er zijn heel veel regels door jezelf en andere opgelegd dat ik er amper nog wijs uit geraak. De ene moment mag je enkel op de witte tegels lopen, dan weer op de rode en liefst met je ogen dicht.

Toch maar niet in al die hokjes passen

Regels en afspraken met spanning en masker tot gevolg om toch maar krampachtig in dat hokje te passen.

Neen, ik denk dat bij uitstek creativiteit en dan zeker nog onderzoekende en creatieve activiteiten anders kunnen. Wat als we nu eens starten vanuit die verwondering, vanuit die verbinding en bovenal vanuit die connectie met de maatschappij.

Met Creanaut zelf een hokje maken of gewoon 100 hokjes met open ramen en deuren

Dat kinderen mogen kiezen, leren, groeien en ‘foutjes’ maken. Dat kinderen kunnen en mogen uitblinken in wat ze graag doen. Dat ze mogen genieten van de schoonheid van licht, kleuren, texturen. Wat als we samen de wereld een tikkeltje anders maken door er creatief mee aan de slag te gaan.

En wat als kinderen gezien worden voor wie ze zijn en voor hun talenten? Kansen om te groeien, kansen om te falen en mogelijkheden om kinderen op te vangen in hun proces wanneer het nodig mocht zijn.

Via beeldende oefeningen, waarnemingen in de wereld en verwonderen 2.0. wil ik samen met jou kinderen (en ook wel volwassenen) –terug- vertrekken vanuit de verwondering.

Plek om te groeien

Creanaut is een plek waar je kan groeien, foutjes maken, verbinden, ontmoeten, wonderen, experimenteren en gewoon durven je authentieke zelf te zijn.

Het is voor de denkers en de doeners, voor de afwachtende kinderen of de ‘durvers’. Voor kinderen die floreren in kleine groepjes en de wereld eens met andere ogen willen bekijken.

Elk kind met zijn of haar eigenheid dus.

Zou de wereld niet saai zijn en het ene hokje overvol, mochten we allen in hetzelfde zitten?

augustus 2022 – Dit is er eentje uit de oude doos (2019 denk k), toen creanaut nog in zijn beginschoenen stond en ik enkel voor kinderen werkte. Tussen ons omdat ik dacht dat volwassenen niet iets zou zijn voor mij. Ik heb beslist deze te laten staan omdat het authentiek toont hoe ik toen dacht over creanaut. Ondertussen is mijn missie breder en dieper geworden en ook dat is schoon. Toch?

Bij deze deel ik meteen ook mijn eigen groei.

pssst…nog meer komen ontspannen en groeien met kunst en creativiteit? Neem een kijkje in het aanbod