Creanaut | Eigenwijze speel- en groeiplek waar creativiteit en mentaal welbevinden elkaar versterken

Passie doorgeven en talenten ontdekken - Creanaut

Vuur en passie doorgeven…

daar gaat het om bij Creanaut.

Alle mensen, volwassenen en kinderen, hoogbegaafd of niet, verdienen zoveel mogelijk kansen om zichzelf te zijn, in alle authenticiteit.

Iedereen verdient zoveel mogelijk opportuniteiten om zich vanuit talenten verder te ontplooien.  Net die kansen, die extra kansen, wil ik met Creanaut geven.

Zelf hield ik wel eens krampachtig mijn eigen authenticiteit of eigenheid in. Omdat ik, doorheen de tijd en de opmerkingen, het gevoel gekregen had dat mijn vurigheid gedoofd moest worden. Ik kon mijn creatieve ei vaak maar deels kwijt in de kunstacademie. Omdat creativiteit daar precies minder vanuit het cognitieve werd bekeken. Ik miste het brainstormen en filosoferen. En misschien wel die wilde creativiteit vanuit flow.

De gevoeligheid voor prikkels  en de diepgaande verwerking maken het misschien soms moeilijk om kinderen, ook nog kind te laten zijn.  

Het voelt plots als een mes dat langs twee kanten kan snijden. Ze willen uitgedaagd worden, hun zintuigen op scherp zetten met een honger naar andere creatieve verbindingen leggen en associaties uitproberen. Het gelijkt soms een onmogelijke klus  om ze ook eens uit hun hoofd te krijgen. Uit het denken te lokken.

Dus het is balanceren. Balanceren tussen uitdagen en hun zo laten creatief nadenken en tegelijk het genieten van creativiteit om de creativiteit, hun het genot laten smaken van het onbezorgde kind in hun.  Waarbij ik hun wil inspireren tot die onbevangen en wilde creativiteit. We duiken samen in hun verlangens, talenten, dromen en maken er filosofische lusjes mee.

Ik vind het dan ook zo belangrijk om die creatieve passie door te geven. En dan overvalt mij soms een gevoel van trotsheid en emotie, wanneer ik die Creanauten beter leer kennen. Dan heb ik soms het gevoel dat zij, meer dan ooit, de volwassenen zullen worden die op de barricade gaan staan.

“Ik hou ervan kinderen te begeleiden naar hun innerlijke schittering. Voelen dat je positief in je kracht staat en bevestiging krijgen door iemand (anders dan je ouders) laat ogen fonkelen. Ik voel mezelf dan steeds een bevoorrechte getuige van schone dingen.”

Authentiek  en gedreven wil ik hun proberen tonen dat anders kijken en je misschien wel anders voelen een kracht kan zijn. En dat die zelfkritische stem, die toch al op jonge leeftijd aanwezig is, ook kan omgezet worden in een milde en wilde toon.

 

Ontdek het aanbod verder op de website.
 
 

 

pssst…nog meer komen ontspannen en groeien met kunst en creativiteit? Neem een kijkje in het aanbod