Voor wie is Creanaut?

Voor elk kind dat floreert in kleine groepjes

Tijdens de workshops, kunstuitjes, kampen en trajecten staat de unieke persoonlijkheid en de individuele ontwikkeling van je kind centraal. Dat betekent dat ze tijdens elke activiteit persoonlijk worden gezien en er begeleiding is op maat van de noden van je kind.

Al onderzoekend en experimenterend kunnen er bepaalde vaardigheden groeien of aangescherpt worden. Dat betekent dus dat elk kind, dat baat heeft bij een unieke en individuele aanpak, stappen kan zetten bij Creanaut. Dit  door te groeien op  eigen tempo, te experimenteren en te ontdekken met de zintuigen om zo unieke kunstwerken te maken uit de eigen beleving. 

Creanaut is er dus ook voor 

. kinderen met nood aan een boost in zelfvertrouwen

. creatief begaafde kinderen

. kinderen met faalangst

. hoogbegaafde kinderen

. hoogsensitieve en gevoelige kinderen

. kinderen met autisme

 

Unieke en individuele aanpak voor elk kind

 

Door de groepjes heel bewust klein te houden kan ik voldoende aandacht geven aan elk kind, zodat ieder een unieke uitdaging vindt in de activiteiten. 

Op maat van je kind en in een huiselijke en gezellige sfeer.

Achter elke activiteit schuilt een doel en worden de talenten van de kinderen gezien en zet ik de talenten in actie. Tijdens de trajecten maak ik in het bijzonder ook tijd om de talenten terug te koppelen naar de ouders. Op die manier kunnen we samen bouwen aan een positief zelfbeeld en een nog betere omgeving voor je kind. Ook tijdens alle andere activitieten spelen de talenten van elk kind zien en benoemen een belangrijke rol en als ik kleine stapjes zie bij je kind, worden ze meteen in de actie bekrachtigd.

Je kan de activiteiten steeds volgen op facebook en instagram met een aantal foto’s en een korte uitleg, zodat jullie ook op de hoogte blijven van wat we precies doen bij Creanaut. Zo weet je hoe de dag of workshop verlopen is.

De activiteiten van Creanaut zijn steeds gestoeld op interactie en verbinding met elkaar en het uitbreiden van de tools van je kind om aan zelfvertrouwen te winnen binnen de aangeboden uitdagingen. 

Ik stimuleer de kinderen de wereld en hun unieke zelf eens anders te bekijken.

Groeien met (creatieve) handvatten

In het begin van de kampen en activiteiten gaan we samen op ontdekking in het huis en kunnen ze zelf hun plekje kiezen.

Er is ook een rustig hoekje met een zetel en een deken voor mocht het even nodig zijn.  Verder maak ik momenteel werk van helpende gedachten en een ‘vollehoofden’ meter. Om op die manier ook daar kleine stapjes te kunnen nemen met kinderen. Elk kind mag en kan hier aan het woord komen en zichzelf uiten, ook over opdrachten dat het niet graag doet. Op die manier hou ik er rekening mee in het verdere verloop van de trajecten en de kampen.

Verder is er aandacht voor mindset en groeien in zelfvertrouwen en is er ruimte om op zoek te gaan naar elkaars talenten.

Bovendien krijgen de kinderen de kans door op een georganiseerde en gestructureerde manier te leren kiezen. De keuzes van de kinderen worden dan ook uitgevoerd, zodat er echt inspraak is tijdens de kampen en trajecten.

En uiteraard werken we niet met voorbeelden en reeds gemaakte stencils, zodat de creativiteit van de kinderen ten volle wordt uitgedaagd.  Ik ga zelf mee het experiment aan, zo ben ik ook zelf een voorbeeld voor de Creanauten. 

We gaan te werk als echte kunstenaars en gaan op ontdekkingstocht in onze persoonlijkheid en de maatschappij als Creanauten. 

Op zoek naar nog meer concrete info over hoe Creanaut te werk gaat ? 

Neem een kijkje in het (b)logboek

Creanaut helpt kinderen groeien door creativiteit
Voor nieuwsgierige kinderen die floreren in kleine groepjes

Creanaut is er voor kinderen die op hun best floreren als ze op hun eigen tempo en in een rustige omgeving kunnen denken, ontdekken  met hun zintuigen en zich creatief kunnen uiten door te maken.

Daarom gaan alle activiteiten door in een huiselijke en gezellige sfeer of gaan we in een klein groepje op ontdekking in de nabijheid en de stad. 

Zodat je kind zijn of haar persoonlijke en unieke ‘ik’ creatief kan ontplooien en groeien in mildheid en zelfvertrouwen tijdens de activiteiten en begeleiding.

Zo kiezen we samen voor talent, creatief beleven en volgen onze nieuwsgierigheid.

Nieuwsgierig? Neem persoonlijk contact op

Benieuwd naar de foto’s van de activiteiten? Volg Creanaut op

Blijf je graag op de hoogte van het aanbod?

Fanmail sturen