Creanaut | Floreer in leven en werk | creativiteitscoaching, creatieve mindfulness en coaching

Spelen en creativiteit om je innerlijke kind te voeden

Je innerlijke kind verzorgen, aandacht geven en voeden wordt vaak over het hoofd gezien .

 Al tijdens onze schooltijd in het basisonderwijs tot op de werkvloer wordt het belang onderschat van spelen en prutsen zonder resultaat te verwachten. 

Onderschat en ondergewaardeerd

Voor volwassenen wordt dit dan ook steeds moeilijker en voelt het steeds stroever om echt te spelen en dat is jammer. Spelen en aanwezig zijn in het nu, dat zie ik als creatieve mindfulness. 

Want creativiteit en spelen dat geeft zuurstof, plezier en helpt ook wanneer het even minder met je gaat. Het laat je toe al je aanwezige kleuren te onderzoeken en (opnieuw) te koesteren.

Mild zijn voor onszelf is ook vaak iets niet wat aangeleerd wordt. In de workshops van creanaut verweef ik creativiteit, artistiek groeien en speelsheid in alle opdrachten en neem ik volwassenen en kinderen mee doorheen verschillende mediums, suggesties en creatieve openingen.

Ik ben er echter zeker van dat iedereen die kleine (of grote) creatieve speelvogel in zich heeft. Velen onder ons verleren het al snel om vrij te creëren zonder echt een mooi resultaat te beogen.

  • Perfectie
  • Iedereen tevreden willen houden
  • Lopen van hot naar her
  • Over je eigen grenzen gaan
  • Moeilijk tot creativiteit komen thuis
  • Op zoek naar zelfzrg en voeding voor je innerlijke kind
  • Op zoek naar andere inspiratie, nieuwe wind door je eigen creativiteit
 

Iedere creanaut is op zoek naar iets anders en dat is het mooie aan de creavonturen en expedities.

Het kan dan echt deugd om te vertragen en even te ontsnappen aan al dat moeten. Creativiteit en zelf artistiek aan de slag gaan laten je toe om een frisse wind te laten waaien, even uit je comfortzone te komen en echt te spelen.

Het is een korte log deze keer met vooral een aantal beelden van de workshops.

 

Vertrek thuis al op creavontuur en laat de speelvogel in jou los

Nodig: schaar, tijdschriften en als je wil kleven (een blad papier en lijm)

Stap 1: Kies een thema waar je rond wil zoeken ( je huidige emotie, een gevoel van de afgelopen dag, een herinnering aan je week, …).

Stap 2: Doorkruis je tijdschriften en knip alle woorden uit die bij je gekozen onderwerp passen.

Stap 3: Maak met die woorden een collage-gedicht.

Stap 4: Vasthouden? Plak het in een schriftje (creatief dagboek). Het leuke is, je kan met je woorden spelen tot het voor je klopt door te schuiven en weg te laten.

En je hoeft je gedicht niet te bewaren, het gaat om het proces uiteindelijk.

 

Nog even de waarom, kort en bondig

 

Door te spelen en te creëren, kunnen we ons bevrijden van de dagelijkse beperkingen en ons onbevangen en vrij voelen. Dit kan ons helpen om onze creativiteit te stimuleren en om te leren hoe we onze ideeën kunnen verwezenlijken.

Spelen en creëren zijn belangrijke manieren om onze innerlijke speelvogel te voeden en om ons creatief te voelen.

 
creatieve workshops, creatief coach, slow art, creatieve mindfulness gent - meike janssens

Hoi, ik heet Meike

Als creatief coach, kunstagogisch begeleider en positivoloog begeleid ik mijn cliënten om hun talenten te ontdekken en hun geloof in eigen kunnen te versterken, wat kan bijdragen aan een grotere mentale weerbaarheid en het voorkomen en herstellen van burn-out. Of het nu gaat om volwassenen of kinderen, ik werk met mijn cliënten om hen te helpen floreren in leven en werk.

Ik ben gespecialiseerd in slow art, creatieve mindfulness, speel- en groeimindset, kunstagogiek en werk met interventies vanuit positieve psychologie en help zo mijn cliënten om te profiteren van de positieve effecten van nieuwsgierigheid, flow, dankbaarheid, plezier, genieten, speel en groei mindset en het ontdekken van nieuwe dingen.

Ik streef ernaar om mijn cliënten te helpen om met meer energie, bewust in het nu te leven en te werken met joy.

Ready? Set. Go!