creatief coach | beeldend therapeut | kunst beleven | Meike Janssens

Speelsheid en creativiteit voor een sprankelend leven!

 

Laat je innerlijke creatief en kin los en geniet  creëer met een knipoog thuis

 

Wanneer we terugdenken aan onze basisschooltijd en de dagen op kantoor, beseffen we dat het belang van spelen en knoeien zonder verwachtingen vaak over het hoofd wordt gezien. Ja, serieus!

Volwassenen hebben het steeds moeilijker om echt te spelen, en dat is jammer. Maar hey, laten we dat veranderen! Want spelen en volledig in het moment zijn, dat is wat ik noem: creatieve mindfulness.

Weet je, creativiteit en spelen geven je zuurstof, plezier en zelfs een boost op de minder goede dagen. Het stelt je in staat om al je kleuren te verkennen en te (her)ontdekken. Een ware oppepper, als je het mij vraagt!

Vaak vergeten we mild te zijn voor onszelf. Maar in de workshops van Creanaut combineer ik creativiteit, artistieke groei en speelsheid in elke opdracht. Ik neem zowel volwassenen als kinderen mee op een avontuur door verschillende technieken, suggesties en creatieve openingen.

Ik weet zeker dat we allemaal een creatieve speelvogel in ons hebben, groot of klein. Helaas verleren velen van ons al snel om vrij te creëren zonder ons zorgen te maken over het perfecte resultaat.

 

Perfectie?
Altijd iedereen tevreden willen houden?
Als een kip zonder kop rondrennen? Over onze eigen grenzen heen gaan? Thuis moeite hebben om onze creativiteit aan te boren?
Zoeken naar zelfzorg en voeding voor ons innerlijke kind?
Op zoek naar nieuwe inspiratie en een frisse wind door onze eigen creativiteit?

Elke creanaut heeft zijn eigen unieke zoektocht, en dat is het mooie van creatieve avonturen en expedities.

 

Soms is het gewoon heerlijk om even te vertragen en te ontsnappen aan al dat moeten. Door creativiteit en zelf aan de slag te gaan, geef je jezelf de ruimte om een frisse wind te laten waaien, uit je comfortzone te stappen en écht te spelen.

 

Dus, laten we thuis op een creatief avontuur vertrekken. Pak je schaar, tijdschriften en als je wilt, lijm (een vel papier en wat plakmiddel).

Stap 1: Kies een thema waar je mee aan de slag wilt (je huidige emotie, een gevoel van de afgelopen dag, een herinnering van de week, …).
Stap 2: Blader door je tijdschriften en knip alle woorden uit die passen bij je gekozen onderwerp.
Stap 3: Maak met die woorden een collage-gedicht.
Stap 4: Is het gelukt? Plak het dan in een schriftje (een creatief dagboek). Het leuke is dat je met de woorden kunt spelen totdat het voor jou klopt, door ze te schuiven en weg te laten.

 

En weet je wat? Je hoeft je gedicht niet te bewaren, het gaat uiteindelijk om het proces. Door te spelen en te creëren kunnen we onszelf bevrijden van de dagelijkse beperkingen en ons onbezwaard en vrij voelen. Dit helpt ons om onze creativiteit te stimuleren en te leren hoe we onze ideeën tot leven kunnen brengen.

Dus, laten we spelen en creëren! Het zijn belangrijke manieren om ons innerlijke kind te voeden en om ons creatief te voelen.

 

Ben je op zoek naar meer avontuur, creativiteit en plezier in je leven? Dan is Creanaut dé plek voor jou! Schrijf je nu in en laat je verrassen door een wereld vol inspiratie, persoonlijke groei en nieuwe mogelijkheden.

Of wil je graag op de hoogte blijven van alle creatieve en nieuwsgierige avonturen die Creanaut te bieden heeft?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief “Nieuwsgierig Leven” en ontvang regelmatig updates, tips en exclusieve content rechtstreeks in je inbox.