Creanaut | Floreer in leven en werk | creativiteitscoaching, creatieve mindfulness en coaching

Vertrek al op minicreavontuur

Breng meer speelsheid in je leven met deze vier suggesties. Let’s play

Spelend, zoals een kind dat alles voor de allereerste keer beleefd. En het fijne is, je hoeft deze reis niet alleen te maken. Je maakt deze als een creanaut in creavonturen en expedities.
Een portie positivologie, spelen, be-leven, voelen en groeien dus
 

1.Maak een wandeling zonder een bestemming te hebben en verwonder je onderweg

 

Stap buiten zomaar, omdat het kan. Of neem je fiets ergens heen en wandel een half uur. Liefst in een richting die je nog niet nam. En ohja.. en zet je gsm op stil en zonder ipad of oortjes in. Laat de buitenwereld even binnenkomen en verwonderd met al je zintuigen.

 

Ervaar de fysieke senaties. Trek je ogen op. Merk je dieren op onderweg, misschien wel raamkatten. Een speciale brievenbus? Of een vrolijk gekleurd gordijn met leuke motiefjes?

Geniet met al je zintuigen.

 

 
creatief coach, creativiteitscoach, agogisch begeleider Meike Janssens - stressreductie,creatieve mindfulness, creatieve workshops en positieve psychologie in Gent
Een creavontuur om positieve herinnerngen te herbeleven en koesteren door te creëren

2. Lach met je eigen fratsen en neem jezelf niet al te serieus.

 

Zelf ben ik vrij clumsy. Ik stoot al eens een glas op, mors al eens op mijn kleding,… . Of laat al eens een boertje. Dat is menselijk toch?

Ik zeg steeds een dag niet gebrast is een dag niet geleefd.  Lach met je eigen fratsen in plaats van jezelf te veroordelen.

Uiteindelijk zijn we allemaal mensen en een vleugje humor in misschien wel oncomfortabele situaties schept ruimte en openingen.

Veel plezier in het oncomfortabele

 
Creatief coach, creativiteitscoach, agogisch begeleider Meike Janssens - stressreductie,creatieve mindfulness, creatieve workshops en positieve psychologie in Gent
Art journaling als creatieve mindfulness en een weg naar verhogen welbevinden en speelsheid

3. Kijk door de ogen van je huisdier of een kind

 

Een therapeute die werkt met honden, Cora, vertelde mij dat tijd doorbrengen met huisdieren en leren door hun ogen te kijken je automatisch meer leert over speelsheid. Of met speelsheid in je leven staan. Dus wees nieuwsgierig, trek je ogen open en voel kijken geniet hoe zij de wereld ervaren. 

Neem de tijd om even uit je gekende wereld te stappen voormoeten en to do’s. Laat je planning even los en sta vrijer in het leven. 

Ook creativiteit heeft die eigenschap

 
creatieve mindfulness, slow art en kunstzinnig mindful - creanaut - meike janssens gent
Speels en creatief koesteren van positieve herinneringen

4. Wist je dat spelen speelsheid net nog uitlokt. Dus net zoals je werk in je agenda plant kan je ook spelen of creativiteit inplannen. 

 

Daag jezelf uit elke dag tien dingen op te merken die je vrolijk maken. Speel eens een spelletje samen, ga wandelen en verzamel 5 interessante objecten, daag jezelf uit om in de stad felgekleurde broeken te tellen, … .

Zoek alledaagse objecten en bedenk minstens 20 andere functies voor een vork of kurkentrekker bijvoorbeeld.

Kort maar krachtig maak het alledaagse speels.

 
creatieve ateliers voor hoogsensitieve en (vermoedelijk) hoogbegaafe kinderen en hun ouders
Creavonturen voor (hoogsensitieve) kinderen om vanuit speelsheid en intuïtie te creëren

En dan nog de korte en bondige waarom

 

Speelsheid heeft positieve effecten op het verminderen van stress. Speelsheid kan je helpen om te ontspannen en te ontsnappen aan de dagelijkse stress van het leven.

Het kan ook je perspectief veranderen en stelt je in staat  om problemen en moeilijkheden op een andere manier te benaderen.

Bovendien kan speelsheid je in staat stellen om emoties te uiten en je te helpen om te gaan met stressvolle situaties.

Spelen en creatie kan je zelfvertrouwen verhogen en stelt je in staat om te lachen en te genieten van het leven.

Kortom, speelsheid kan een krachtig middel zijn om stress te verminderen en je te helpen om een positiever en gezonder leven te leiden.

 
Creatief coach, creativiteitscoach, agogisch begeleider Meike Janssens - stressreductie,creatieve mindfulness, creatieve workshops en positieve psychologie in Gent
Verbindend spelen en creëren voor volwassenen samen met mete)kinderen, ga voor een groei en speel mindset
creatieve workshops, creatief coach, slow art, creatieve mindfulness gent - meike janssens
Meike Janssens
Creatief coach, creativiteitstrainer, agoog, positivoloog, Visual Thinking Strategies coach, creatief mindfulnesstrainer en slow art begeleider

Mijn specialisatie ligt in het begeleiding met creatieve methodes om jou te helpen floreren in zowel je persoonlijke als professionele leven. Ik begeleid je om je meer verbonden te voelen met anderen en jezelf, om in flow te komen, om te ontspannen, om meer energie te ervaren en om meer positieve ervaringen en emoties te hebben. Mijn doel is om je te helpen om meer bewust te zijn van het hier en nu en om te leven en te werken met veerkracht, creativiteit, speelsheid, vreugde en positiviteit.

Ready? Set. Go!