Creanaut | Eigenwijze speel- en groeiplek waar creativiteit en mentaal welbevinden elkaar versterken

Verbeelding als kracht, Creanaut

Anders kijken, anders maken – Verbeelding als kracht

 
Verbeelding als kracht

Wist je dat verbeelding en fantasie een goede hulpbron en handvat kan zijn bij verandering. Verbeeldingskracht of verbeelding als kracht. Heerlijk toch?

Je kan je werkelijk alles verbeelden. Dus ook succes.

Je kan er alles met verbeelden en nieuwe of vernieuwde associaties leggen. Zo kan je jou ook verbeelden welke andere talenten en krachten je zou kunnen inzetten of uitdiepen. Bij kinderen zie ik als ze ouder worden, dat ook hun verbeeldingskracht afneemt. 

Daarom zet ik met Creanaut ook vaak in op verhalen verzinnen en een context verbeelden waarin je gemaakte kunstwerk zou leven. Zo nemen we een denkgewoonte aan van creëren en verbeelden. Om op die manier door associaties tot nieuwe ideeën te komen.

Het leuke is dat je verbeelding helemaal jouw intense wereld kan vormgeven, zonder andere obstakels. Vrij van angsten en dingen die je mogelijks nog niet kan. Maar de spier en kracht van verbeelding moet ontwikkelt en getraind worden.

 

Verbeelding beïnvloedt emoties

Die verbeelding beïnvloedt ook de emoties die de Creanaut ontwikkelt bij zijn gemaakte kunstwerk. Maar ook bij uitbreiding bij zichzelf. Niet bewust, maar eerder door onbewuste denkpistes in actie te zetten.

Hoe zou het zijn mocht je deze of andere kracht bezitten. Hoe zou het zijn mocht je x of y al helemaal beheersen. Hoe voel je jou daarbij.

Het ene idee, roept altijd een andere verbeelding op

En het leuke wat ik zie gebeuren? De ene verbeelding roept altijd de andere vraag en verbeelding op met heel veel voer voor gesprekken.

Er worden leuke en andere oplossingen bedacht. Plus de dingen die wij vandaag gebruiken zijn ooit ook ontsproten vanuit verbeelding en in vraag stellen. Namelijk een idee of voorstelling in de verbeelding van iemand.

Was het niet  Albert Einstein die zei ‘Verbeelding is belangrijker dan kennis’. Zeker als het gaat over vernieuwing.

Creanaut, waar je verbeelding uitgedaagd wordt.

Crealiefs

Meike

 

Grasduin even in het aanbod

 

Artistiek laboGroeilaboTalentenlabo

 

Terug naar (b)logboek

.