Creanaut | Eigenwijze speel- en groeiplek waar creativiteit en mentaal welbevinden elkaar versterken

Natuurlijk creëren en ontspannen bij creanaut

Ervaren met al je zintuigen – Mindful moments

Creavonturen zijn daar om wat je voelt, ervaart met al je zintuigen toe te laten.

Je innerlijke kind voeding te geven en verbinding te maken met jezelf. Met je creatieve kant. Een neen je hoeft daarvoor geen kunstenaar te zijn, ik geloof dat iedereen het kan.

Je kan hierdoor misschien wel ervaren dat je vrolijker bent, je batterijen opladen, je getriggerd wordt om iets eens anders te bekijken of zelfs minder gaat piekeren. Waardoor je meer verbinding maakt met je lijf, met jezelf, je zintuigen en met anderen.

Het is bewezen dat je stressniveau daalt door te creëren en dat je na ongeveer 45 minuten echt tijd voor het creatieve gaat vertragen en uit je hoofd zakt.

Vandaag neem ik je mee op een minicreavontuur, voorafgaand aan een creanaut sessie. Het kan zijn dat ik deze ook wel eens samen met je doe.

Ga even wandelen, kies een plek uit die je aanspreekt. Focus op het gevoel. Het is belangrijk dat je niks forceert.


Ga intuïtief op ontdekking. In de natuur, in een park, … . Geef voldoende aandacht aan je lichaam. Adem je snel of eerder traag? Wandel eens traag, nog trager, wandel eens snel. Durf je te kruipen? Op je blote voeten? Door de regen? Doe dat. 

Voel hoe je voeten de grond raken. Luister naar de geluiden om je heen. Hoor je je eigen voetstappen? Het geritsel van de bladeren? Of vogels fluiten? Observeer. Vol verwondering, zoals je innerlijke kind het zou doen.

Wat ruik je? Misschien ruik je wel bosgrond. Of de geur van gras? Neem waar. Misschien wil je wel eens voelen aan een boom of aan de bosgrond? Doe dat.

Wandel tot je voelt dat je op een plek bent, waar je voelt te willen zijn op dat moment. Intuïtief.

Sta langduriger stil bij deze plek. Observeer. Verzamel een aantal indrukken en dingen, objecten zoals takken, blaadjes, … .

Ga op schattenjacht.  Je kan ter plaatse al je creativiteit even kwijt in een klein stukje landart en neem ze mee naar huis. Of schrijf wat je voelt, ruikt, smaakt, ziet, … op in je schriftje. 

Breng je objecten om te koesteren mee naar een creavontuur en maak er nature art mee of waar deze objecten je ook creatief brengen.

Doe vooral niet te hard je best, eerder ontspan en geniet van dit moment voor jezelf. Op het moment dat je denkt aan perfectie ben je al onderweg naar je hoofd. Dus blijf zoveel mogelijk in de ontspanning, in het moment en in het openen van je zintuigen.


Ik vind het heel fijn om je ervaringen achteraf te horen. Voel je vrij om je ervaringen en/of foto’s te delen op facebook of via een e-mail of berichtje.

Dit creavontuur, net zoals de anderen hier in het logboek, zijn gemaakt als kleine kennismaking van creanaut. Als kleine mindful moments zowel voor volwassenen als voor kinderen (en ook samen).

Heb je een specifieke vraag of thema dat je bezighoudt, dan kun je natuurlijk ook bij me terecht voor een individuele reeks creavonturen of voor een langdurigere reeks zoals The Artist’s Way waarbij je in een kleine groep tweewekelijks op creavontuur komt.

 

Tot creanauts.


Neem een kijkje in de agenda en reserveer je expeditie en creavonturen of kom op aanvraag