Creanaut | Floreer in leven en werk | creativiteitscoaching, creatieve mindfulness en coaching

Tip om je creatieve ideeën bij te houden als ze opkomen - hou een notitieboekje bij

Minicreavontuur voor thuis en onderweg, voor tijdens een vergadering of telefoongesprek  – Hou een notitieschriftje of boekje en een balpen in je handtas.

Koop of maak een klein notitieboekje, zo eentje dat je gemakkelijk overal mee kan nemen.

Het moet praktisch zijn en niet te zwaar. Ideaal? Het kan gemakkelijk in je handtas of zelfs je jaszak. Handig is ook als je balpen er kan aanhaken zodat je steeds alles bij de hand hebt en meteen kan schrijven of tekenen.

Want je weet nooit wanneer je verbeelding of een idee je overvalt.

Mijn beste ideeën komen vaak als ik met een of andere eerder repetitief werkje bezig ben en mijn hersenen dus kunnen afdwalen. Repetitief of als ik aan het prutsen ben.

Of op de trein, een ideaal moment. De voortglijdende landschappen doen mij altijd dromen en afdwalen. 

En plots! Is het daar. Met je boekje op zak kan je die gedachten vangen.

Ik dacht vroeger ja ik zal het wel onthouden. Maar eens ik dan op mijn bestemming ben, realiseer ik mij vaak dat ze toch uit mijn gedachten zijn gegaan.

Herkenbaar?

Koop een boekje of maak er eentje dat je mooi vindt. Dat echt bij je past. Zo eentje werkt het beste uiteraard.

Misschien teken en schrijf je wel wat door elkaar, dan kunnen lijntjes soms een blokkade zijn.  Kies dan voor blanco papier.

Veel kliederplezier!

En dan nog de waarom van deze log

Creatieve ideeën komen vaak op de meest onverwachte momenten, zoals wanneer je aan het douchen bent, aan het wandelen of aan het slapen.

Het kan leuk zijn om deze ideeën op te schrijven zodat je ze later kunt teruglezen en erop kunt terugkomen.

Een handig middel hiervoor is een notitieboekje dat je altijd bij je hebt, zoals in je zak of in je handtas. Zo kun je snel een idee opschrijven zodra het bij je opkomt, zonder dat je hoeft te wachten tot je thuis bent of tot je een pen en papier hebt gevonden.

Het notitieboekje kan ook een creatief speeltje zijn waarmee je kunt experimenteren en spelen met je ideeën. Je kunt bijvoorbeeld doodles maken of schetsen, of gewoon een lijstje maken van dingen die je wilt onthouden. Het is belangrijk om niet te perfectionistisch te zijn en gewoon te laten stromen wat er in je opkomt.

Door je creatieve ideeën op te schrijven in een notitieboekje dat je altijd bij je hebt, kun je ze gemakkelijk teruglezen en erop terugkomen wanneer je daar klaar voor bent. Het kan ook helpen om je creativiteit te stimuleren en om te experimenteren met nieuwe ideeën. Probeer het eens uit en kijk wat voor leuke en inspirerende ideeën je opdoet!

 
creatieve workshops, creatief coach, slow art, creatieve mindfulness gent - meike janssens

Hoi, ik heet Meike

Als creatief coach, kunstagogisch begeleider en positivoloog begeleid ik mijn cliënten om hun talenten te ontdekken en hun geloof in eigen kunnen te versterken, wat kan bijdragen aan een grotere mentale weerbaarheid en het voorkomen en herstellen van burn-out. Of het nu gaat om volwassenen of kinderen, ik werk met mijn cliënten om hen te helpen floreren in leven en werk.

Ik ben gespecialiseerd in slow art, creatieve mindfulness, speel- en groeimindset, kunstagogiek en werk met interventies vanuit positieve psychologie en help zo mijn cliënten om te profiteren van de positieve effecten van nieuwsgierigheid, flow, dankbaarheid, plezier, genieten, speel en groei mindset en het ontdekken van nieuwe dingen.

Ik streef ernaar om mijn cliënten te helpen om met meer energie, bewust in het nu te leven en te werken met joy.

Ready? Set. Go!