Inspiratie voor een kunstenaarsuitje of creavontuur bij je thuis - even creatief ontspannen met droedelen en muziek

1. Muziek in je oren als je op de trein zit? Misschien wel op de terugweg van je werk. Of thuis even wat ontspanning met wat klassieke muziek bijvoorbeeld na een blok volle concentratie. Dan is dit creavontuur ideaal.

2. Neem papier en iets dat schrijft en start met droedelen. Reken krullen, punten, strepen, … . Alles is goed. Op het ritme van de muziek. Even in het hier en nu en laat je maar volledig gaan. De bedoeling is niet een om een net of goed kunstwerk te maken.

3.Maak het lied zichtbaar met verschillende tekeningen.

4. Stapje verder? Voeg ook kleur toe. Welke kleuren heeft het liedje dat je koos? Even creatief ontspannen en klaar om aan je volgende taak te beginnen. Even mindful creëren of creatieve mindfulness

 

Kort en bondig de waarom van deze log

Creëren op muziek kan een effectief middel zijn om los te komen en te droedelen. Muziek kan ons helpen om ons te concentreren, te ontspannen en om te gaan met emoties.

Door te creëren op muziek, zoals tekenen, schilderen of zelfs dansen, kan dit je helpen om je te richten op het hier en nu en om onze gedachten en emoties te uiten op een creatieve manier.

Creëren op muziek kan ook helpen om je te verbinden met jezelf en met anderen. Door samen te creëren op muziek, kan dit leiden tot een gevoel van verbondenheid en samenhorigheid. Het kan ook helpen om je zelfvertrouwen en ons creatief denkvermogen te versterken.

Het is belangrijk om te onthouden dat creëren op muziek geen specifieke vaardigheden vereist en dat iedereen het kan doen op zijn of haar eigen niveau.

Het is daarom een toegankelijke manier om te droedelen en om jezelf te uiten op een creatieve manier. Probeer eens verschillende soorten muziek uit en ontdek wat voor jou werkt om los te komen en te droedelen.

 
creatieve workshops, creatief coach, slow art, creatieve mindfulness gent - meike janssens

Hoi, ik heet Meike

Als creatief coach, kunstagogisch begeleider en positivoloog begeleid ik mijn cliënten om hun talenten te ontdekken en hun geloof in eigen kunnen te versterken, wat kan bijdragen aan een grotere mentale weerbaarheid en het voorkomen en herstellen van burn-out. Of het nu gaat om volwassenen of kinderen, ik werk met mijn cliënten om hen te helpen floreren in leven en werk.

Ik ben gespecialiseerd in slow art, creatieve mindfulness, speel- en groeimindset, kunstagogiek en werk met interventies vanuit positieve psychologie en help zo mijn cliënten om te profiteren van de positieve effecten van nieuwsgierigheid, flow, dankbaarheid, plezier, genieten, speel en groei mindset en het ontdekken van nieuwe dingen.

Ik streef ernaar om mijn cliënten te helpen om met meer energie, bewust in het nu te leven en te werken met joy.

 

Ready? Set. Go!

Uitsmijter

creatieve mindfulness gent door creatief coach en creativiteitscoach meike janssens -tips
psssst…nog meer komen ontspannen en groeien met kunst en creativiteit? Neem een kijkje in het aanbod
Liever eerst nog wat virtueel kennismaken? Schrijf je in op de nieuwsbrief