Creanaut, coaching Gent | Life coach | Mindfulness | Beeldend ACT- therapeut | creativiteit en mentaal welzijn

Creativiteit als sleutel tot geluk: Vind voldoening en zingeving met The Artist’s Way

En een wink naar mijn playfulness coaching, coachen met kunst, creativiteit en metaforen

 

Creanaut: De voordelen van The Artist’s Way

In een wereld die geobsedeerd is door efficiëntie en productiviteit, dreigt onze creativiteit te verdrinken in een zee van to-do-lijstjes en deadlines. Maar wat nu als ik je zou vertellen dat er een geheime sleutel is om je innerlijke kunstenaar te ontketenen en je ware potentieel te ontdekken?Ben je klaar om je creatieve vlam nieuw leven in te blazen en je ware potentieel te ontdekken? Duik met mij in The Artist’s Way

 

Wat is The Artist’s Way?

 
 

Ontdek de kracht van The Artist’s Way: Een reis naar creatieve bevrijding

Ben je klaar om je innerlijke creativiteit te ontketenen en je ware potentieel te ontdekken?

Maak kennis met The Artist’s Way, een revolutionair 12-weeks programma ontwikkeld door creatieve goeroe Julia Cameron. Dit programma is meer dan gewoon een creatieve cursus; het is een transformerende reis die je helpt om je creatieve blokkades te doorbreken en je innerlijke kunstenaar te bevrijden.

The Artist’s Way: Meer dan penselen en wat verf

Vergeet de traditionele kunstlessen. The Artist’s Way gaat veel dieper. Het is een holistische benadering die je creativiteit voedt op alle vlakken van je leven.

 

Wat mag je verwachten?

 • Een schatkist aan krachtige oefeningen: Ontdek diverse tools en technieken om je creativiteit te stimuleren, je innerlijke criticus te sussen en je ware stem te bevrijden.
 • Diepe inzichten in jezelf: Leer jezelf beter kennen, identificeer de obstakels die je creativiteit belemmeren en ga op ontdekkingstocht naar je ware passies.
 • Een boost voor je zelfvertrouwen: Bouw aan een rotsvast geloof in je eigen creatieve capaciteiten en durf te schitteren met je unieke talenten.
 • Overwin je angsten: Leer omgaan met angst en perfectionisme en laat je niet langer tegenhouden om je dromen na te jagen.

 

Mijn eigen creatieve reis met The Artist’s Way

Ik spreek uit ervaring, want ik heb The Artist’s Way zelf met succes gevolgd. Het volledige programma, met alle bijbehorende uitdagingen en beloningen. De start was niet altijd eenvoudig. De dagelijkse opdracht om drie A4’tjes met de hand te vullen, bracht in het begin veel weerstand met zich mee.

Maar volharding werd beloond. Naarmate ik bleef schrijven en dieper in het proces duikelde, kwamen er steeds meer boeiende inzichten naar boven. Mijn schrijfsels werden gelaagder en betekenisvoller. Het was in deze ‘grote pot van wirwar aan ideeën en gevoelens’ dat het idee voor Creanaut ontstond. Niet in zijn volledige vorm, maar de eerste beton van het fundament werden gelegd.

The Artist’s Way leerde me ook het belang van consistent iets voor mezelf doen. Door elke week trouw tijd te maken voor mijn creatieve expressie, ging ik beseffen hoe belangrijk het is om te focussen op wat écht voor mij telt.

Een van de leukste aspecten van het programma was dat ik mijn schrijfmomenten steeds vaker op verplaatsing beleefde. In de bibliotheek, tussen de planten in de plantentuin, of in de stilte van een leeg museum. Het waren momenten van pure, kwalitatieve zelfzorg die me enorm veel energie gaven.

 

Ik coach met kunst, creativiteit, opmerkzaamheid en ik stuur je op uitje met jezelf

 • Verhoogde creativiteit: het helpt je om je creatieve blokkades te doorbreken en nieuwe ideeën te genereren.
 • Meer zelfvertrouwen: Door te werken aan je creatieve expressie, leer je meer te vertrouwen op je eigen intuïtie en je innerlijke stem.
 • Verminderde angst: The Artist’s Way helpt je om je angsten en twijfels te overwinnen die je tegenhouden om je creatieve dromen na te jagen.
 • Meer plezier en voldoening: Creativiteit kan een bron van grote vreugde en voldoening zijn. The Artist’s Way helpt je om meer plezier te beleven in je leven.
 • Een sterkere connectie met jezelf: Door je creatief te uiten, leer je jezelf beter kennen en kom je dichter bij je ware kern.
 • Verbeterde relaties: Creativiteit kan je helpen om je beter te verbinden met anderen en sterkere relaties op te bouwen.
 • Meer zingeving: Door je creatieve passie te volgen, kan je meer zingeving en doel in je leven ervaren.

 

The Artist’s Way voor iedereen, zeker als we samen op weg gaan

The Artist’s Way is niet alleen voor professionele kunstenaars. Iedereen kan baat hebben van de inzichten en oefeningen in het programma. Of je nu een schrijver, schilder, muzikant bent, of gewoon meer creativiteit in je leven wilt brengen, The Artist’s Way kan je helpen om je ware potentieel te ontplooien.

 

Creanaut: life coaching met kunst, creativiteit en schrijven in Gent

Creanaut is een praktische vertaling van de principes van The Artist’s Way.

In dit programma ga je aan de slag met diverse oefeningen, werk je in een inspirerende groep en krijg je persoonlijke begeleiding van een ervaren coach. Creanaut is een laagdrempelige manier om kennis te maken met The Artist’s Way en om de voordelen van dit programma te ervaren.

 

Creativiteit aan de slag: oefening met toevalskunst

Ga thuis alvast op avontuur met creativiteit. Dit is een voorsmaakje van een playfulness sessie:

 
Benodigdheden
 • Lijm
 • Vel papier
 • Gekleurd papier of krantenpapier
 
Hoe doe je dat
 1. Scheur of knip allerlei vormen uit het gekleurde papier.
 2. Laat de uitgeknipte vormen op je witte papier vallen.
 3. Plak ze vast waar ze landen.
 4. Geniet van je kunstwerk van het toeval!

 

De kracht van toevalskunst

“Toevalskunst” kan verrassende en inspirerende resultaten opleveren. Dit principe komt ook terug in “De Artist’s Way” van Julia Cameron. Haar boek richt zich op het ontwikkelen van creativiteit en het vinden van inspiratie.

Door je creativiteit te laten stromen en je te laten leiden door wat er op dat moment in je opkomt, kun je verrassende en inspirerende resultaten bereiken. Dit kan je helpen om je creatief uit te drukken en je geest open te stellen voor nieuwe ideeën en inspiratie.

Dus neem vandaag de tijd om je creativiteit te laten stromen en je te laten leiden door het toeval.

 

 

Wil je nu al aan de slag zodat je opmerkzamer kan leven? Schrijf je in op mijn nieuwsgierigheidsbrief en ontvang meteen 2 tips

 

 
Meike Janssens

Naast aandacht voor je valkuilen, obstakels en uitdagingen richt ik mijn aandacht ook intentioneel op het vergroten van mogelijkheden, sterktes, hoop en optimisme.

 

Life coaching, verbindende workshops creativiteit, spelen voor volwassenen en persoonlijke groei met zelfzorg: Ontdek je ware potentieel en leef voluit.

Ook voor snelle en drukke breinen, sensitieve personen en hoogbegaafde volwassenen en samen met kinderen.

coaching Gent met life coaching, creatief coach, talentcoach en ACT therapeut Meike Janssens op minder piekeren, minder perfectie en angst en meer veerkracht, optimisme, nieuwsgierig leven en speelsheid voor volwassenen en samen met kinderen
Creatief coach, creativiteitscoach, agogisch begeleider Meike Janssens - stressreductie,creatieve mindfulness, creatieve workshops en positieve psychologie in Gent