Creatief coach, creativiteitstraining en creatief therapeut | Creanaut | Gent

Suggesties en een portie inspiratie richting nieuwsgierig en creatief leven? Schrijf in op de gratis nieuwsbrief

 

Tekenen zonder zorgen: Van blinde landschappen tot benenportretten- zet perfectionisme achteraan in je bus

Schud die tekendrempels van je af en ga op een wild creavontuur met Creanaut! Want hé, tekenen is echt niet alleen voor de kunstenaars onder ons. Dus pak je tekenspullen en laat je creatieve beest los!

We hebben een paar tekenexperimenten voor je in petto. En nee, we willen geen perfecte replica van de werkelijkheid. Daar hebben we tegenwoordig camera’s voor, toch? Dus genoeg gekletst, hier zijn ze:

  1. Trek een landschap met je ogen dicht. Ja, je leest het goed. Sluit die kijkers en laat je handen het werk doen. Wie weet welke interessante vormen en kleuren er tevoorschijn komen. Durf je het aan?

  2. Verzamel een stel objecten en creëer je eigen mini-landschap. Speur naar schaduwen met een lampje en zet ze op papier. En maak je geen zorgen, we verwachten geen museum-niveau. Speel met kleuren, gooi wat blauwe bomen in de mix en zie wat er gebeurt!

  3. Tijd voor een stapje verder: jouw eigen zelfportret. Houtskool of potlood, kies maar wat je in huis hebt. Pak een spiegeltje en teken jezelf zonder je hand van het papier te halen. Klinkt gek, toch? Maar hey, wie zegt dat kunst niet een beetje gek mag zijn? Draai je papier en je hoofd een paar keer, en ontdek de verrassende resultaten! Niemand zegt trouwens dat een portret je gezicht hoeft te zijn. Misschien kan je een handenportret maken of een benenportret? Test het eens.

 

Voilà! Drie tekenexperimenten die je creativiteit laten stromen en je uitdagen om iets nieuws te proberen. Dus laat het perfectionisme lekker thuis en focus op het plezier van het tekenen zelf.

Schrijf je in en maak van je huiskamer een kunstenaarsuitje. Creanaut wacht op je! 😉

 

Ben je op zoek naar meer avontuur, creativiteit en plezier in je leven? Dan is Creanaut dé plek voor jou! Schrijf je nu in en laat je verrassen door een wereld vol inspiratie, persoonlijke groei en nieuwe mogelijkheden.

Of wil je graag op de hoogte blijven van alle creatieve en nieuwsgierige avonturen die Creanaut te bieden heeft?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief “Nieuwsgierig Leven” en ontvang regelmatig updates, tips en exclusieve content rechtstreeks in je inbox.
 
Creatief coach, creativiteitscoach, agogisch begeleider Meike Janssens - stressreductie,creatieve mindfulness, creatieve workshops en positieve psychologie in Gent