Creatief coach, creativiteitstraining en creatief therapeut | Creanaut | Gent

Suggesties en een portie inspiratie richting nieuwsgierig en creatief leven? Schrijf in op de gratis nieuwsbrief

 

“Nee, we hebben niet meer rust nodig. Het is onze ziel die moe is, niet ons lichaam. We hebben natuur nodig. We hebben magie nodig. We hebben avontuur nodig. We hebben vrijheid nodig. We hebben waarheid nodig. We hebben stilstand nodig. 

We hebben niet meer slaap nodig, wat nodig is is dat we wakker worden en leven.”

Brooke Hampton

Prioriteit geven aan jezelf: De strijd tegen chronische stress

 

Chronische stress is een sluipende indringer die vele aspecten van ons leven kan beïnvloeden. In dit verhaal neem ik je mee op mijn persoonlijke reis door de worsteling met chronische stress, verstoorde nachten en de bekende brain fog. Het is een verhaal dat ons eraan herinnert dat zelfzorg en me-time geen luxe, maar absolute prioriteiten zijn. Ontdek hoe ik mijn eigen weg vond naar herstel en innerlijke voldoening door middel van creativi-tijd en mindfulness.

Het alarmsignaal: Onrust, vermoeidheid en brain fog

Ik begon te beseffen dat er iets mis was toen ik me als een kip zonder kop door het leven haastte. Continu onder druk staan en me compleet overweldigd voelen waren tekenen dat chronische stress zijn intrek had genomen in mijn leven. Mijn slaap werd onrustig en oppervlakkig, en elke ochtend ontwaakte ik uitgeput. De brain fog die mijn gedachten verstopte en mijn creativiteit verstikte, maakte het moeilijk om goed te functioneren.

Het besef: Chronische stress kan iedereen treffen

Hoewel ik diep van binnen wist dat stress een probleem was, wilde ik het niet echt geloven. Ik dacht dat ik geen reden had om stress te ervaren, dat ik niet echt hard werkte en ik heb ook nog geen kinderen. Maar ik vergat dat stress geen selectief proces is en dat het iedereen kan treffen, ongeacht de omstandigheden.

Mezelf de eerste plaats zetten: Tijd voor zelfzorg:

Het drong tot me door dat ik voor mezelf moest opkomen en mezelf op de eerste plaats moest zetten. Ik begon met het vrijmaken van tijd voor zelfzorg in mijn drukke agenda. Ik doopte het mijn “creativi-tijd” – een kostbaar moment waarop ik me verbond met mijn innerlijke kunstenaar en mijn creatieve energie kon laten stromen. Daarnaast omarmde ik mindfulnesspraktijken zoals meditatie en ademhalingsoefeningen om mijn gedachten te vertragen en in het moment te zijn.

De ontdekking: Een oase van rust en kalmte

In die kostbare momenten van creativi-tijd ontdekte ik een oase van rust en kalmte. Ik gaf mezelf toestemming om te ontspannen, te creëren en te genieten van de schoonheid om me heen. Langzaam begon ik veranderingen te merken. Mijn slaap werd dieper en verkwikkender, waardoor ik ‘s ochtends als een stralende zon ontwaakte. De hardnekkige brain fog begon geleidelijk aan op te lossen, waardoor mijn gedachten weer sprankelend en scherp werden. Ik voelde me weer bruisend van leven, geïnspireerd en in staat om mijn creatieve potentieel volledig te omarmen.

Prioriteit geven aan jezelf: Een noodzaak, geen egoïsme

Chronische stress is ongelooflijk ongezond en heeft een grote impact op onze fysieke en mentale gezondheid. Het is belangrijk om te beseffen dat zelfzorg en tijd voor jezelf geen overbodige luxe zijn, maar absolute prioriteiten in ons leven. Door te kiezen voor creativi-tijd en mindfulness gaf ik mezelf tools en krachten om stress te verminderen, mijn slaap te verbeteren en die verlammende brain fog te verdrijven. Het is geen egoïsme, maar een noodzaak om voor onszelf te zorgen en ons welzijn met stip bovenaan onze to-do-lijst te zetten.

De strijd tegen chronische stress is een uitdaging die velen van ons tegenkomen. Het verhaal van mijn eigen reis herinnert ons eraan dat we tijd moeten vrijmaken voor zelfzorg en me-time.

Door prioriteit te geven aan onze eigen welzijn en innerlijke voldoening, kunnen we de negatieve impact van stress verminderen en een leven leiden dat vervuld is van vreugde en rust.

Dus, durf tijd voor jezelf vrij te maken en te kiezen voor datgene wat jou vreugde, rust en innerlijke voldoening brengt. Je bent het waard. Prioriteit geven aan jezelf is niet egoïstisch, het is boodnodig.

Ben je op zoek naar meer avontuur, creativiteit en plezier in je leven? Dan is Creanaut dé plek voor jou! Schrijf je nu in en laat je verrassen door een wereld vol inspiratie, persoonlijke groei en nieuwe mogelijkheden.

Of wil je graag op de hoogte blijven van alle creatieve en nieuwsgierige avonturen die Creanaut te bieden heeft?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief “Nieuwsgierig Leven” en ontvang regelmatig updates, tips en exclusieve content rechtstreeks in je inbox.
 

Bekijk snel het aanbod voor

Ik ben Meike. Inspirator voor wie creatiever, relaxter en met meer verwondering wil leven