Creanaut, coaching Gent | Life coach | Mindfulness | Beeldend ACT- therapeut | creativiteit en mentaal welzijn

Je bent geen lelijk eendje, iedereen kan een zwaan zijn

Toolbox voor snelle, drukke en sensitieve breinen

 

Na deze blogpost meteen twee tips om lichter te leven in je inbox? Schrijf je in op mijn nieuwsgierigheidsbrief

 

Ontketen je ware potentieel: omarm je unieke eigenschappen en vind je tribe!

 

Ervaar je een gevoel van anders zijn?

Ben je gevoeliger voor prikkels, denk je sneller dan de rest, stel je veel vragen, doe je liever dingen zelf, ben je erg autonoom, ervaar je intense emoties, ben je complex en intelligent, wil je het maximale uit alles halen, ben je nieuwsgierig, observeer je veel, denk je analytisch, en verveel je je snel?

 

Dan ben je niet de enige!

Velen herkennen zich in deze beschrijving. Dit unieke gevoel van anders zijn kan soms leiden tot verwarring, frustratie en eenzaamheid. Maar in deze blog wil ik je meenemen op een reis van verwarring naar verbinding. We gaan ontdekken hoe je jouw unieke eigenschappen kunt omarmen en verbinding kunt maken met anderen die jou begrijpen.

 

Ontdek je innerlijke kracht en talenten: Jij bent ook een zwaan!

De eerste stap op deze reis is zelfinzicht. Wat maakt jou nou echt uniek? Wat zijn jouw sterke punten en valkuilen? Door je eigenzinnigheid te begrijpen, leer je te waarderen wat je speciaal maakt. Ben je misschien HSP, heb je ADHD, ervaar je veel emoties, ben je een autonome denker, ben je nieuwsgierig, observeer je veel, denk je analytisch, en verveel je je snel?

 

Want ik geloof echt dat de kracht van mensen ligt in onze diversiteit

Ontdek je energiebronnen met deze DIY:

Om je te helpen je unieke energiebronnen te ontdekken, kun je de volgende DIY-oefening doen:

Benodigdheden:

  • Pen en papier
  • Timer
  • Een rustige plek waar je niet gestoord wordt

Stappen:

  1. Maak een lijst van activiteiten: Maak een lijst van alle activiteiten die je de afgelopen week hebt gedaan. Dit kan van alles zijn, van werk tot hobby’s tot sociale activiteiten.
  2. Beoordeel je energieniveau: Voor elke activiteit op je lijst, schrijf je op hoe je je energieniveau na de activiteit ervoer. Was je energiek en opgewekt? Of voelde je je leeggezogen en futloos?
  3. Zoek patronen: Kijk naar je lijst en probeer patronen te herkennen. Welke activiteiten gaven je energie? En welke activiteiten lieten je juist met minder energie achter?
  4. Experimenteer: Gebruik je bevindingen om te experimenteren met nieuwe activiteiten die je energie zouden kunnen geven. Probeer bijvoorbeeld een nieuwe hobby uit, ga naar een natuurwandeling of maak tijd vrij voor iets waar je echt gepassioneerd over bent.

 

Maak wat je blokkeert wat losser

Creativiteit is een krachtig instrument om je gevoelens en ideeën te uiten. In mijn coachingstrajecten maak ik gebruik van verschillende creatieve technieken, zoals schilderen, schrijven en boetseren, om je te helpen je innerlijke wereld te exploreren.

 

Vind je tribe: Erkenning en herkenning zijn jouw cheerleaders!

Je hoeft je “anders zijn” niet langer alleen te ervaren. Er zijn talloze mensen die net als jij zich uniek en onbegrepen voelen. Door je te verbinden met gelijkgestemden, kun je waardevolle relaties opbouwen en een gevoel van belonging ervaren.

 

Mijn verhaal: Van lelijk eendje tot zwaan

Op een dag kon ik niet meer. De druk, de onvrede, het gevoel van leegte – het was te veel. Ik voelde me nergens thuis, als een vreemde eend in een bijtennest. Deze innerlijke onrust slorpte al mijn energie op, waardoor ik mezelf steeds meer isoleerde.

Maar net zoals het lelijke eendje uiteindelijk transformeert tot een prachtige zwaan, gloorde er ook voor mij een sprankje hoop. Ik realiseerde me dat ik, net als de lelijke eend, mijn vleugels moest spreiden om te kunnen vliegen.

De herfstvakantie bood de perfecte gelegenheid om me terug te trekken in de natuur, omringd door rust en schoonheid. Net zoals de ware schoonheid van het lelijke eendje pas zichtbaar wordt wanneer hij zijn ware thuis.

 
 

 
Meike Janssens

Naast aandacht voor je valkuilen, obstakels en uitdagingen richt ik mijn aandacht ook intentioneel op het vergroten van mogelijkheden, sterktes, hoop en optimisme.

 

Life coaching, verbindende workshops creativiteit, creatieve mindfulness, spelen voor volwassenen en persoonlijke groei met zelfzorg: Ontdek je ware potentieel en leef voluit.

Ook voor snelle en drukke breinen, sensitieve personen en hoogbegaafde volwassenen en samen met kinderen.

coaching Gent met life coaching, creatief coach, talentcoach en ACT therapeut Meike Janssens op minder piekeren, minder perfectie en angst en meer veerkracht, optimisme, nieuwsgierig leven en speelsheid voor volwassenen en samen met kinderen