Oneindig veel dromen en fantasie

Elke dag sta ik op en heb ik de kans om creatief aan de slag te gaan. Tijdens de vakanties en ook daarbuiten mag ik samenwerken met kinderen. Kinderen die oneindig veel dromen en fantasie hebben. Oneindig veel mogelijkheden hebben om hun talenten en creativiteit te ontdekken.

Ik mag hun ergens onderweg ontmoeten en even mee wandelen op hun pad. Als dat geen grote eer is, die op mijn schouders rust.

Op hun creatieve pad liggen dromen, talenten, onzekerheden, frustraties, leermomenten, valkuilen, vraagtekens, emoties, … .  

In de huidige snelle maatschappij gaan kinderen al door die achtbaan. Wat vind ik het een eer om naar al die aspecten te mogen luisteren en kleine zaadjes te kunnen planten.

Maar heb ik wel talenten

Veel kinderen hebben nog een groot geloof in hun dromen, maar soms denken ook zij al dat sommige dingen nu eenmaal niet voor hun weggelegd zijn. Of dat ze geen talenten hebben. En dat is jammer.

Want in elk kind schuilen parels, die we samen kunnen zoeken. Soms vlak onder onze neus, soms diep verscholen onder rotsen en andere gesteente.

En dan slaat de twijfel soms toe. Twijfelen aan zichzelf en aan hun eigen mogelijkheden. Sommige kinderen verliezen dan hun veerkracht en zelfvertrouwen.

Ik vind het met Creanaut dan ook essentieel dat we groot(s) durven denken. Dat we ons samen ontplooien door te filosferen en na te denken over de toekomst. En dat ik die Creanauten kan helpen om hun dromen en wilde hart te volgen.

 

Ontdek samen met hun de krachtige unieke ‘ikjes’

Met Creanaut help ik kinderen graag ontdekken wie ze zijn en welke krachtige ‘ikjes’ ze zijn. Zo vinden ze zelfvertrouwen en veerkracht terug om het pad van hun dromen te bewandelen in het leven.

Al is dat soms een kronkelig pad.

Door creatief onderweg te zijn zien ze dat de mogelijkheden eindeloos zijn en dat iedereen talenten heeft en kwaliteiten. En elk kind heeft een individuele set kwaliteiten en capaciteiten en die zijn allemaal even waardevol.

Kunsteducatie als kapstok bij het dromen

Kunsteducatie en de kunstzinnige vrijheid kan helpen om kinderen te laten zien dat iedereen waardevol is en zo ook zichzelf en anderen te accepteren om wie ze zijn.

Dat is ook waarom ik mezelf toon zoals ik ben met mijn enthousiasme, leergierigheid en valkuilen. Ik begeleid dan ook graag kinderen in hun zoekproces naar wie ze zijn en waar hun jonge hart sneller van gaat kloppen.

Wat hun talenten zijn en hefbomen en waar ze misschien iets minder goed in zijn.

En dan ook samen met hun een onderzoekend pad te bewandelen naar een bewust leven vol met sprankels talent en creativiteit.

Kunstkamp voor gevoelige kinderen Gent - Creanaut
Kunst en creativiteitsontwikkeling voor alerte kinderne Gent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.