creatief coach | beeldend therapeut | kunst beleven | Meike Janssens

Wat je aandacht geeft groeit – dankbaarheidskaartjes en creativiteit

“Creavontuur: Geef je aandacht en creativiteit een groeispurt!”

In de wereld van zelfvertrouwen en ondernemerschap, ontdekte ik een bijzondere techniek die zowel voor jong en oud werkt. Het is als een positieve affirmatie, maar met een twist. Want geloof in mogelijkheden is de voedingsbodem voor groei en bloei, en dat begint bij het geloof in je eigen grenzeloze potentieel.

Zoek een plekje waar je je helemaal op je gemak voelt. Of het nu midden in de natuur is of gezellig op de bank met een dekentje, kies wat voor jou werkt. Beeld je dat plekje maar eens in. Daar dus.

 

Stel jezelf de vraag: wat wens ik mezelf toe? Pak wat creatief materiaal, want we gaan een kaartje schrijven. Een kaartje aan jezelf. Schrijf het alsof je naar een goede vriend of vriendin schrijft. Geef jezelf een compliment, noteer een positieve bevestiging of schrijf die ene intentie op. Het mag klein zijn, zolang het maar bij jouw authentieke zelf past.

 

En hier komt het leuke deel: maak er een prachtig kaartje van dat helemaal jouw stijl weerspiegelt. Laat je creativiteit de vrije loop!

Plaats het kaartje ergens in je directe omgeving, zodat je het regelmatig ziet. Of vertrouw het toe aan iemand die het na enkele weken naar je opstuurt (of persoonlijk komt bezorgen, natuurlijk 😉 ).

Heb je weleens gehoord van de uitspraak: “Wat je aandacht geeft, groeit”? Het is waar, zelfs als het gaat om dankbaarheid. Door ons te focussen op de dingen waar we dankbaar voor zijn, kunnen we ons gevoel van dankbaarheid laten groeien en ons mentaal en emotioneel welzijn verbeteren.

Een geweldige manier om onze dankbaarheid te laten groeien, is door een kaartje te sturen naar iemand die we waarderen. Door onze dankbaarheid uit te spreken en te delen met anderen, versterken we de verbinding en vergroten we ons gevoel van welzijn. Het is een eenvoudige daad met een enorme impact, zowel voor onszelf als voor de ontvanger van het kaartje.

Een andere manier om dankbaarheid te laten groeien, is door gebruik te maken van een oefening uit de positieve psychologie Denk bijvoorbeeld aan een dankbaarheidsdagboek, waarin we dagelijks de dingen noteren waar we dankbaar voor zijn. Door onze dankbaarheid te verzamelen en er regelmatig op te reflecteren, kunnen we ons gevoel van dankbaarheid vergroten en ons mentaal en emotioneel welzijn versterken.

 

Ben je op zoek naar meer avontuur, creativiteit en plezier in je leven? Dan is Creanaut dé plek voor jou! Schrijf je nu in en laat je verrassen door een wereld vol inspiratie, persoonlijke groei en nieuwe mogelijkheden.

Of wil je graag op de hoogte blijven van alle creatieve en nieuwsgierige avonturen die Creanaut te bieden heeft?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief “Nieuwsgierig Leven” en ontvang regelmatig updates, tips en exclusieve content rechtstreeks in je inbox.
 
Creatief coach, creativiteitscoach, agogisch begeleider Meike Janssens - stressreductie,creatieve mindfulness, creatieve workshops en positieve psychologie in Gent