Creanaut | Floreer in leven en werk | creativiteitscoaching, creatieve mindfulness en coaching

Wat je aandacht geeft groeit – dankbaarheidskaartjes en positieve psychologie

Creavontuur Wat je aandacht geeft groeit

Deze deed ik zelf in een cursus rond groeien in zelfvertrouwen, specifiek in het ondernemerschap. En even goed is hij helpend bij zowel kinderen als volwassenen.

Het is een variatie op een positieve affirmatie. Want groei en bloei start ook ergens bij geloof in mogelijkheden. Bij geloof in je eigen eindeloze potentieel.

Zoek een aangenaam plekje uit, wat voor jou aangenaam toeven is. Voor de ene is dat ergens in het groen, voor de andere rustig in je zetel (met een dekentje),… . Je hebt vast zo’n plek in je hoofd. Daar dus.

Sta even stil bij de vraag wat wens ik mezelf toe. Neem wat creatief materiaal bij de hand, je gaat een kaartje schrijven.

Een kaartje naar jezelf. Je mag het schrijven, zoals je naar een goede vriend of vriendin zou schrijven. Geef jezelf een compliment, schrijf een positieve bevestiging of affirmatie op of noteer die ene intentie. Dat mag een hele kleine zijn. Maak er een kaartje van dat helemaal past bij je authentieke zelf.

Schrijf je intentie altijd positief.

Bij ons werden de kaartjes dan na zes maanden (je wist niet wanneer precies) naar huis opgestuurd. Zo zo dit lopen tijdens de reeks of expeditie van creanaut. 

Je kan je kaartje ergens dicht bij jou plaatsen, zodat het regelmatig in je gezichtsveld is. Of je kan het toevertrouwen aan iemand die het na enkele weken met de post naar je stuurt (of handmatig komt bussen uiteraard 😉 ).

En dan nog even kort en bondig de waarom en theorie achter deze log

Heb je ooit gehoord dat alles wat je aandacht geeft groeit? Het is een waarheid die ook van toepassing is op onze dankbaarheid. Door onze aandacht te richten op dingen waar we dankbaar voor zijn, kunnen we ons gevoel van dankbaarheid laten groeien en ons mentaal en emotioneel welzijn verhogen.

Een manier om onze dankbaarheid te laten groeien, is door een kaartje te sturen naar een dierbare. Door onze dankbaarheid uit te spreken en te delen met anderen, kunnen we ons gevoel van verbondenheid versterken en ons welzijn verhogen. Het kan zo’n simpele geste zijn, maar het kan zo’n grote impact hebben op ons eigen gevoel van dankbaarheid en op het gevoel van de persoon aan wie we het kaartje sturen.

Een andere manier om onze dankbaarheid te laten groeien, is door een interventie uit de positieve psychologie te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld een gratitude journal zijn, waarbij we elke dag een lijst maken van dingen waar we dankbaar voor zijn. Door onze dankbaarheid op deze manier te verzamelen en erop te reflecteren, kunnen we ons gevoel van dankbaarheid laten groeien en ons mentaal en emotioneel welzijn verhogen.

creatieve workshops, creatief coach, slow art, creatieve mindfulness gent - meike janssens

Hoi, ik heet Meike

Als creatief coach, kunstagogisch begeleider en positivoloog begeleid ik mijn cliënten om hun talenten te ontdekken en hun geloof in eigen kunnen te versterken, wat kan bijdragen aan een grotere mentale weerbaarheid en het voorkomen en herstellen van burn-out. Of het nu gaat om volwassenen of kinderen, ik werk met mijn cliënten om hen te helpen floreren in leven en werk.

Ik ben gespecialiseerd in slow art, creatieve mindfulness, speel- en groeimindset, kunstagogiek en werk met interventies vanuit positieve psychologie en help zo mijn cliënten om te profiteren van de positieve effecten van nieuwsgierigheid, flow, dankbaarheid, plezier, genieten, speel en groei mindset en het ontdekken van nieuwe dingen.

Ik streef ernaar om mijn cliënten te helpen om met meer energie, bewust in het nu te leven en te werken met joy.

Ready? Set. Go!

Creatief coach, creativiteitscoach, agogisch begeleider Meike Janssens - stressreductie,creatieve mindfulness, creatieve workshops en positieve psychologie in Gent