Creanaut | Speel en vergroot je creatief zelfvertrouwen met creatieve workshops en training

creatieve mindfulness, zelfliefde en onthaasten

Opnieuw écht connecteren en verbinden, dat is zo waardevol

Na een lange periode van covid-19 en op een bepaald moment helemaal niets meer mogen. Zelfs niet samen op een bank zitten in Gent, is het voor iedereen verwarrend.

We hebben opnieuw een gevoel dat connecteren met elkaar ons deugd doet. Dat ontmoetingen je kunnen versterken.

En dat is schoon én belangrijk. Ik geloof er bovendien in dat als dit betekenisvol en kwaliteitsvol is, dat een een grote impact kan hebben op jouw welzijn en die van je omgeving.

De creavonturen en dus zeker ook de expeditie, dat zijn momenten waarbij als het ware empathie en connectie elkaar ontmoeten. Door samen iets te doen, je creatief uit te laten, te experimenteren, jezelf voeding te geven en door met elkaar in gesprek te gaan.

En niet alleen gesprekken over koetjes en kalfjes, maar echt gesprekken ‘die er toe doen’. Zelf zie ik mezelf meer als stille kracht op de achtergrond, ik faciliteer, ik ondersteun en reik mogelijkheden aan.

Tussen ons

Je weet wel meer introvert zijnde en mijn talent sterkte-architect dat heel snel in actie schiet hou ik er gewoon van anderen een podium en erkenning te geven en te laten schitteren. Ik geniet daar dan ook keihard van 🙂 van andere hun talent in actie te zetten en zien. Misschien ook daarom dat die échte connecties mij zo inspireren en ik die zo waardevol vindt en wil faciliteren.

Echt met elkaar connecteren dat is wat er gebeurd tijdens de workshops en dit zowel op aanvraag, onder mensen die je kent en met volwassenen en kinderen,  als in het open aanbod. Creativiteit dat werkt verbindend, dat geeft ruimte en mogelijkheden en even zakken uit je hoofd geeft dan weer zuurstof en openingen.

Ik beschrijf het zelf als kleine of grotere momenten om vanuit flow te ‘zijn’.

 

Het gaat mij niet alleen om connecteren met elkaar

Het gaat ook om connecteren met jezelf om je momenten van zelfzorg te schenken, momenten van even stil te staan, een poosje bij jezelf vertoeven.

Om met andere woorden even tijd te nemen voor jezelf om te onderzoeken en experimenteren.

 

Om te creëren.

Om te ontspannen.

Te ontsnappen aan al dat moeten.

Om te dromen en verwondering te koesteren.

Om dat wat belangrijk voor je is te voeden en aandacht te geven. Plezier te hebben en creatief te beleven.

 

Maar al te vaak hoor ik dat de mensen hun dagen vol zijn. Huishouden, werk, projecten, partner, kinderen, vrienden, … .

En al te vaak hoor ik bij het opsommen  van waar de creavonturen voor staan een ooohjaaa! Heerlijk. Dat is echt zo waardevol. Prullen kan zo zinvol zijn. En ook wel een Ik wil dat.

 

Dan is het hoog tijd om even te ontsnappen aan al dat moeten

Even uit te breken van al die regels dat je jezelf opgelegd hebt.

En even stil te staan bij wat voor jou kleine traktaties zijn. Om je creativiteit én je innerlijke kind te voeden. Want ik geloof echt dat iedereen, ja echt iedereen, creatief kan zijn.

Wat mag je nu naast connecties, voeding en zelfzorg concreet nog verwachten van de creavonturen en expedities.

De creavonturen en expedities zijn bedoeld om je te voeden en je authentieke creativiteit te beleven en ontspanning te ervaren in je lijf en hoofd. Je gaat creëren met klei, houtskool, pastels, verf, natuurlijke materialen,… vanuit je authentieke proces creatief beleven.

Voel je nu dat dit iets voor jou kan zijn? Schrijf je in op een expeditie (reeks) en neem een kijkje in de creavonturen. Er zijn er zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Tot creanauts!

Meike

 
Onderneem nu een van onderstaande acties en word een creanaut!
En vertel het door in je netwerk, misschien ken je wel iemand die wel wat creanaut kan gebruiken.
 
psssst…nog meer komen ontspannen en groeien met kunst en creativiteit? Neem een kijkje in het aanbod
Liever eerst nog wat virtueel kennismaken? Schrijf je in op de nieuwsbrief