Van bij het begin stonden kunstuitjes en op excursie gaan tussen de kenmerken van Creanaut.

We kijken anders naar de maatschappij, naar onze waarnemingen en onze persoonlijkheid. Niet alleen naar onze waarnemingen, maar ook naar deze van de andere kinderen. Hoe kijken zij naar hetzelfde. 

We leren dus met andere ogen kijken, ogen met een extra paar voelsprieten. We kijken ook met ons hart naar de werkelijkheid. Want bij elk beeld en elke waarnemingen hebben we gevoelens. Net die gevoeligheid wordt ingezet om een beeld of kunstwerk te maken.

Dat kan gaan over kleine details, over een gevoel bij een kleur of een deeltje van een object dat je misschien nog nooit eerder is opgevallen.

Het is ook heel belangrijk dat leren niet steeds cognitief hoeft te zijn, daarom dat ik ook vaak de microscoop eens zet op andere ervaringen. Door creativiteit of creatief om te gaan met een waarneming gaan we als het ware creatief op onderzoek.

Hieronder vind je een aantal beelden van onze uitjes, meer foto’s kan je vinden op facebook en instagram.

 

Paasvakantie 2019

Gingen we onder andere kijken naar kunst in het Museum dr. Guislain en nadien konden de kinderen hun gevoelens over hun waarnemingen omzetten in kunst.

Excursie voor kinderen met Creanaut    Museum dr. Guislain Gent uitstap met Creanaut

Zomer 2019
 
Tijdens de zomerkampen gaan we dikwijls gewoon in de buurt wandelen en kijken naar de kleine dingen of details. 

Echter gaan we ook naar musea of op excursie om ook echt met kunst in contact te komen en er ook iets mee te gaan doen. We maken bewegingen bij een werk, verzinnen geluiden, ontdekken kleuren en werken samen om tot vernieuwde inzichten te komen.

We gaan ook met elkaar in gesprek over kunst, want door te kijken en onze gevoelens te uiten komen we tot een nieuwe dans, een ander soort geluid een mooie of net verschrikkelijke samenhang van geluiden.

Een individuele expressie van een unieke Creanaut.

Excursie voor kinderen met Creanaut Excursie voor kinderen met Creanaut Excursie voor kinderen met Creanaut Excursie voor kinderen met Creanaut

Najaar 2019
Tijdens het traject Kunstnavigators
We gingen op uitstap naar het wetenschapsfestival, daar gingen we samen de uitdaging aan een afbeeldingen te etsen op metaal door elektrolyse en nauwkeurig te werk te gaan met een nieuw materiaal.
En zagen we allerlei waterbeestjes onder de microscoop. De Creanauten keken naar deze beestjes. Sommige waren eerst een beetje ‘vies’, maar nadien keken ze toch gebiologeerd.
Met onze waarnemingen maken we de volgende keer een kunstzinnige en vernieuwde interpretatie van een kerstkaart.
 
Nu al benieuwd.
 
Dag van de wetenschap Gent, uitstap met CreanautExcursie voor kinderen met Creanaut

Geschreven door Meike Janssens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.