Creanaut | Floreer in leven en werk | creativiteitscoaching, creatieve mindfulness en coaching

Creatief coach, creativiteitscoach, agogisch begeleider Meike Janssens - stressreductie,creatieve mindfulness, creatieve workshops en positieve psychologie in Gent

Op de loer voor het beste - over positieve emoties en dankbaarheid

Het beste in het alledaagse

 
Hop snel uit bed, wat granola eten. Hup mijn kommetje op de grond, aan diggelen.
 

Even snel naar de winkel om nog wat champignons, een rij aan de kassa natuurlijk. Even kijken bij de selfscan, voor de zoveelste keer niet open. Dan maar terug naar de rij, nu nog wat verder.

Hup nog even snel naar de bibliotheek en dan de keramiekoven laden.
Hop mijn eigen creaties breken terwijl ik ze in mijn handen heb, dan toch maar in de oven steken. Ja… in 7 brokken. Oef… de creaties van mijn workshoppers geraken wel netjes in de oven.
Hup snel even een e-mail naar de deelnemers van de workshop van drie en tien december, kleuren met porselein. En dan nog de verkeerde datum in de e-mail zetten natuurlijk.
 
Ik zei nog tegen mezelf… het is te zeggen tegen een van mijn hersendelen (we hebben er namelijk vier). Het is niet mogelijk, gaat het écht zo een van die dagen worden. 
 
Want nadien ging ik even wandelen, ja een van die dagelijkse routines. En dat is dubbel zo hard nodig ‘op van die dagen’. Nu iedereen heeft zo van die dagen natuurlijk =)
 
En weet je… het zijn die dagen dat je net oplettend kan zijn. Op de loer liggen voor dankbaarheid, voor het kleine genieten. Voor het schone.
 

Maar het beste dat mij gisteren overkwam? Rond 16u scheen er precies een grote koplamp op mijn rug. Ik keek op, het was prachtig. 

De straat werd volledig verlicht door de laagstande zon, als een oranje vuurbol. Helemaal in een oranje gloed. WAW

En ‘s avonds gaf ik er een volledige lap op in een workshop porselein voor twee en ik dacht… ik ben toch gezegend :). Van ‘zo een van die dagen’ was niet veel meer te merken. 

En bij jou?

 

En dan nu nog even de waarom kort en bondig

Het alledaagse kan soms saai en voorspelbaar lijken, maar het is juist in de kleine dingen van het leven waar we ons meest dankbaar en gelukkig kunnen voelen. Door je aandacht te richten op het beste in het alledaagse, kan je  positieve emoties ervaren die je helpen om het leven te waarderen en ervan te genieten.

Dankbaarheid is een belangrijk onderdeel van het waarderen van het alledaagse. Door dankbaar te zijn voor wat je hebt , in plaats van te focussen op wat je mist, kan je meer bewust worden van de vele zegeningen die je dagelijks ervaart. Dankbaarheid kan ook helpen om je te verbinden met anderen, omdat je bewust wordt van hoe je leven verbonden is met die van anderen.

Door positieve emoties te cultiveren, ja zelfs te creëren, kan je het alledaagse leven omzetten in een bron van vreugde en plezier.

 
creatieve workshops, creatief coach, slow art, creatieve mindfulness gent - meike janssens

Hoi, ik heet Meike

Als creatief coach, kunstagogisch begeleider en positivoloog begeleid ik mijn cliënten om hun talenten te ontdekken en hun geloof in eigen kunnen te versterken, wat kan bijdragen aan een grotere mentale weerbaarheid en het voorkomen en herstellen van burn-out. Of het nu gaat om volwassenen of kinderen, ik werk met mijn cliënten om hen te helpen floreren in leven en werk.

Ik ben gespecialiseerd in slow art, creatieve mindfulness, speel- en groeimindset, kunstagogiek en werk met interventies vanuit positieve psychologie en help zo mijn cliënten om te profiteren van de positieve effecten van nieuwsgierigheid, flow, dankbaarheid, plezier, genieten, speel en groei mindset en het ontdekken van nieuwe dingen.

Ik streef ernaar om mijn cliënten te helpen om met meer energie, bewust in het nu te leven en te werken met joy.

Ready? Set. Go!