Creatief coachen | beeldend therapeut | ACT coach | Meike

Ontketen je innerlijke kunstenaar: Creanaut – Een artistiek avontuur vol zelfexpressie en flow

Creanaut: Ontdek de kunst van het ‘zijn’

Een van de redenen waarom creatief bezig zijn zo heerlijk kan zijn, is dat het een uitdrukking geeft aan je innerlijke wereld. Het houdt je bezig en onthult wie je werkelijk bent. Ik zie kunst als een soort magische spiegel.

Stel je voor: je stapt een museum binnen en de ene kunstwereld knipoogt naar je, terwijl de andere je koud laat.

Geen paniek! Het hangt allemaal af van je gemoedstoestand op dat moment. Het is iets wat zich afspeelt in het nu, zonder dat je hoeft te weten wie de kunstenaar is of wat zijn diepere bedoelingen waren.

Het is heerlijk om als toeschouwer gewoon rond te dwalen en alles op je te laten inwerken. Geen emotie bij een groot meesterwerk? Geen probleem! Het hoeft ook helemaal niet.

Maar ik dwaal af, of toch niet? Dezelfde principes kun je toepassen op jouw eigen creaties.

De keuze van het canvas, de materialen, de kleuren, de manier waarop je het op papier zet. Dit zijn allemaal keuzes die van jou zijn en die jouw ‘in-the-moment’ zelf weerspiegelen.

Soms wil je misschien iets natekenen om de materialen beter te leren kennen, maar je kunt ook gewoon spelen zonder iets na te bootsen. Misschien wil je ontdekken wat jij creatief kunt bijdragen aan de wereld, wat jouw stijl is, welke technieken je het meest inspireren om jouw verhaal te vertellen of waar je gewoon het meeste plezier aan beleeft.

Of waar het meeste kunstzinnige avontuur in zit.

Creanaut zijn betekent niet alleen maar kopiëren, maar op ontdekkingstocht gaan naar zelfexpressie, spelen als een ware kunstenaar en zo jouw eigen unieke expressie in de wereld zetten.

Het is een avontuur van onderzoek en experiment, waarin je voelt wat er speelt. Je groeit door keuzes te maken, kunst op een andere manier te leren kennen en kunstenaars vanuit een compleet nieuw perspectief te bekijken. Ik geloof echt in het proces, daarom besteed ik zoveel aandacht aan die acht weken.

De losse workshops zijn een geweldige manier om jou kennis te laten maken met de wereld van Creanaut. Uiteindelijk vormen deze workshops samen een uniek creatief proces.

Ben je nieuwsgierig geworden? Dan zie ik jou graag als mede-Creanaut! Zelfexpressie, flow en creëren zijn cruciale aspecten van het leven die je helpen om jouw volle potentieel te bereiken en een gevoel van welbevinden te ervaren.

Zelfexpressie is de magische sleutel waarmee je jouw gedachten, emoties en gevoelens kunt ontsluiten. Het kan gaan om het maken van kunst, het schrijven van een verhaal of het delen van jouw innerlijke wereld met anderen. Door jezelf uit te drukken, bouw je een diepere verbinding op met jezelf en anderen en ontwikkel je een beter begrip van wie je werkelijk bent en je omgeving.

En dan hebben we nog ‘flow’, het betoverende gevoel dat je overvalt wanneer je volledig opgaat in een activiteit en je je in een staat van ultieme inspiratie bevindt. Het kan sporten zijn, een puzzel oplossen of iets creëren.

In de flow zijn stelt je in staat om je volledig te concentreren op het huidige moment en een gevoel van voldoening en welzijn te ervaren.

Dus ja hoor… slow en flowen. In het hier en het nu.
 

Mijn aanbod voor jou

Meike Janssens

Spelen. Groeien. Floreren. Inspireren. Kunst

Coach, creativiteitscoach, beeldend therapeut en kunstenaar vooral nieuwsgierig naar twee dingen: kunst en welbevinden.

Op een organische manier heb ik mij doorheen de jaren ontwikkeld tot een expert in creatieve begeleiding en therapie. Vanuit echtheid, help ik jou om authentiek en kwalitatief te groeien door onder andere kunst en zelfexpressie. Nieuwsgierig naar meer? Laten we verbinden!

creatieve mindfulness, slow art en kunstzinnig mindful - creanaut - meike janssens gent