Meike Janssens _Creanaut
Ik doe wat ik doe omdat ik een authentieke, warme en gezellige plek wil zijn voor gevoelige kinderen die het best floreren in kleine groepjes.
 
Door middel van creatieve talentbegeleiding en activiteiten op maat zodat je kind helemaal gezien wordt zoals hij of zij is met al zijn of haar talenten en capaciteiten om zo te kunnen groeien in mildheid en zelfvertrouwen.

Wat is je grootste verwezenlijking tot nu?


Ik heb wel al voor een aantal torenhoge uitdagingen gestaan. Misschien wel het overwinnen van mijn spreekangst, toen ik zes jaar was.

Mijn uitdaging, spreken met minder stottermoeilijkheden. Het doel behalen ging over een heel hobbelig en kronkelig parcours.

Dankzij mijn begeleider kon ik mijn angsten herkennen en af en toe overwinnen. “Voer een telefoongesprek”. Angst! “Bestel een brood op de markt”. Angst! “Stotter eens heel veel in een gesprek met iemand”. Heel veel onderliggende vibraties.

Dankzij ondersteuning kon ik voelen wat de onderliggende laag was. Je emoties tonen zorgt ervoor dat je angst een plaats krijgt. Angst moet je doorleven, stapje voor stapje.

Gecontroleerd met veel tussentijdse mijlpalen, die telkens gevierd worden! Op die manier kwam er ruimte om nieuwe vaardigheden aan te leren.

Meike Janssens - Creanaut
Meike Janssens - Creanaut

Wat is je persoonlijke motivatie voor Creanaut?

Er was een grote ‘goesting’ om opnieuw iets te doen met mijn kunstzinnige achtergrond. Na een aantal jaren in een groot bedrijf, was ik al mijn kleuren wat verloren en mijn ‘zijn’ wat ondergesneeuwd.

Doorheen mijn eigen proces van mijn puzzelstukken zoeken en een paar gevonden te hebben, kwam ergens ook ‘Creanaut’ al piepen.

 Ik heb wel het gevoel dat het een puzzel is die nooit ‘af’ zal zijn. 

Ik kreeg goesting om opnieuw vaker met kunst bezig te zijn, opnieuw rond educatie te werken, mijn voorliefde voor filosofie te delen en eindelijk aan keramiek te beginnen. Drummen en fotografie staan trouwens ook nog mijn lijstje. We zullen zien.

Het experimenteren. Proberen. Doen. Maken. Tijdens mijn eigen zoektocht genoot ik hier zo hard van. 

Zo hard dat ik voluit met mijn hart terug in mijn eigen kindertijd zat. En wat heb ik daar zo hard ‘Creanaut’ gemist. 

Meteen de reden dus van creatief reizen en onderzoeken. 

Van Creanaut.

Maar wie is Meike dan?

Wanneer ik mij veilig voel kan ik best mijn bijzondere humor bovenhalen extravert met een kwinkslag zijn, intensief en enthousiast worden over bijzondere dingen. 

Maar algemeen heb ik tamelijk wat tijd nodig om te ontdooien en kan ik eerder introvert overkomen.

Ik heb een chaotisch kunsthoofd en dat zorgt voor veel kunstzinnige en creatieve hersenspinsels. Maar ook voor warrige en wollige dingen. Nood aan meer concrete info, geef mij gerust een seintje.

Ik praat heel snel, dus geef gerust een seintje als ik trager moet spreken. Ik ga dan vaak op in mijn enthousiasme.

Ik hou van diepgaande gesprekken, maar small talk daar ben ik niet zo schitterend in. Ik hou ook van schrijven en mijmeren over kunst, cultuureducatie en hoogbewust zijn van de wereld rondom ons.

Ik geniet van keramiek maken, schommelen, kunst ademen, kunst kijken, over kunst een boompje opzetten, kunsteducatie, kunst doorgeven aan kinderen en volwassenen. Ik denk dat je het grote plaatje ziet.

 

Misschien nog enkele eigenschappen? 

Diepgaande nieuwsgierigheid, onstilbare leerhonger voor mijn interesses, empathische dromer, gevoelig voor geuren en smaken, minnaar van kleuren en texturen.

Schoonheidszoeker, liefde voor beelden, levendige dromer. Misschien wat verlegen en ik heb het vaak moeilijk om mezelf in de picture te zetten.

Ik laat graag anderen schitteren 

Mijn kernwaarden: Authentiek, rechtvaardig, autonomie, echt, verbinden, speels kunstzinnig, creatieve denker en doener. 

Meike Janssens - Creanaut
Creanaut - Kindertalentenfluisteraar Gent - Creanaut

Opleiding en achtergrond

Ik ben een kunsthistorica met een extra master als cultuuragoog en pedagogisch geschoold.

Verder heb ik mij verdiept in talentgedreven werken, faalangst en creativiteit als krachtbron. Ik volgde ook de jaaropleiding kunst – en museumeducator. Ik maakte mij verder wegwijs  in de  verdiepingsopleiding voor professionals rond hoogbegaafdheid bij Hoogbloeier en opleidingen rond Autisme bij Autisme Centraal.

In het bijzonder blijf ik mij jaarlijks bijscholen binnen kunsteducatie, autisme en pik ik studiedagen rond hoogbegaafdheid mee. 

Ik ben erkend kindertalentenfluisteraar, talenten spelen dan ook een centrale rol in alle activiteiten. 

En uiteraard verdiep ik mij zelf als ‘kunstenaar’ binnen het medium keramiek, zodat ik niet alleen in de breedte rond kunst kan werken maar ook in de diepte rond klei en keramiek. Meer over mijn keramiek kan je vinden op mijn website

Al deze krachten bundel ik in alle activiteiten van Creanaut om kinderen die baat hebben bij een individuele begeleiding creatief te laten ontdekken en openbloeien.

Meer info op linkedin

Creanaut, waar kinderen hun bijzondere gevoeligheden mogen vieren.
Huiselijk, gezellig, democratisch, open, kleine groepjes, begeleiding en uitdaging op maat.

Informatie

Over Creanaut, mij en postcreanauten

Voor wie is Crenaaut

(B)logboek

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Aanbod

 

 Contact

 
Op de hoogte blijven.