Creatief coach, creativiteitstraining en creatief therapeut | Creanaut | Gent

Suggesties en een portie inspiratie richting nieuwsgierig en creatief leven? Schrijf in op de gratis nieuwsbrief

 

Laat je authentieke zelf stralen, omarm Imperfecties en floreer

Stel je voor dat je je bevindt in een groep waar je jezelf niet helemaal op je gemak voelt. Misschien ken je de anderen niet zo goed of ben je bang om veroordeeld te worden. Je wilt er graag bij horen en geaccepteerd worden, dus besluit je om je aan te passen en te doen alsof je iemand anders bent.

Maar laten we eerlijk zijn, dat vergt veel energie. Altijd proberen de juiste dingen te zeggen en te doen, om vervolgens te piekeren en te twijfelen of je het wel goed hebt gedaan. Die constante druk en onzekerheid voelt als 24/7 op je tenen lopen. En ja, dat kan behoorlijk vermoeiend zijn. Je zou er zelfs pijnlijke kuiten van kunnen krijgen, en wie weet waar nog meer. 😄

Maar op een dag besluit je om de ‘strijd’ op te geven en gewoon jezelf te zijn, ongeacht wat anderen daarvan vinden. Je laat de onzekerheid en angst los en toont jezelf zoals je werkelijk bent, inclusief al je imperfecties. In het begin voel je je misschien kwetsbaar en onzeker, maar al snel merk je dat anderen juist respect en waardering hebben voor jouw authentieke zelf.

Ik geloof in de kracht van zelfacceptatie. We ontdekken dat het veel fijner is om te zijn bij mensen die zichzelf ook accepteren, waar je veilig kunt zijn als gewoon een mens onder de mensen. En ja, het kan kwetsbaar zijn om jezelf te tonen, zoals ik zelf nog steeds spannend vind om video’s op sociale media te plaatsen of zelfs een bericht te schrijven. Ondernemen is kwetsbaar, maar eigenlijk is gewoon mens-zijn al behoorlijk kwetsbaar.

 

Het is oké om rode plekken in je nek te krijgen als je zenuwachtig bent, om te stotteren (zoals ik, als persoon die ook stottert) en om toe te geven dat je niet alles weet.
Het is oké om angstig te zijn en je kwetsbaar te voelen.
Het is oké om soms door de mist te rijden en om even niets te doen als de creativiteit niet meteen stroomt.
Het is oké om alles te voelen wat je voelt, want er zijn geen foute gevoelens of gevoelens die niet mogen worden gevoeld. Het zijn simpelweg gevoelens, en die mag je ervaren.

 

Natuurlijk kan het soms lastig zijn om niet in een “double trouble” te vervallen, waar je jezelf nogmaals bekritiseert vanwege een negatief gevoel. Het klinkt misschien als een open deur, maar soms is het toch lastiger dan je denkt.

Door jezelf te zijn, creëer je een omgeving waarin anderen zich ook vrij voelen om zichzelf te zijn, en dat is een bijzonder waardevolle ervaring. In mijn workshops probeer ik dat ook te stimuleren. Dus onthoud, niet alleen naar anderen toe, maar ook naar je eigen omgeving: het is goed om jezelf imperfect te tonen.

En weet je wat? Het is goed om gewoon mens te zijn. Ongetemd, wild en imperfect. Dus als je zin hebt in een dosis creatieve zelfzorg, waarbij je al je breindelen activeert, tijd neemt voor zelfreflectie, rust vindt in je hoofd en barst van de energie, bekijk dan eens ons aanbod!

Tot binnenkort,

Meike

 

Ben je op zoek naar meer avontuur, creativiteit en plezier in je leven? Dan is Creanaut dé plek voor jou! Schrijf je nu in en laat je verrassen door een wereld vol inspiratie, persoonlijke groei en nieuwe mogelijkheden.

Of wil je graag op de hoogte blijven van alle creatieve en nieuwsgierige avonturen die Creanaut te bieden heeft?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief “Nieuwsgierig Leven” en ontvang regelmatig updates, tips en exclusieve content rechtstreeks in je inbox.