Talentgesprek voor kinderen

Krachtlabs

Omwille van COVID-19 worden momenteel geen langlopende groepstrajecten meer gepland.
Op dit moment zijn de veranderingen zo snel en zo precair dat een langlopend traject niet meer aangewezen is. Voor alle partijen is het interessanter dat de samenkomsten zo vlot mogelijk kunnen verlopen.
Dus enkel de gebalde activiteiten met oog voor de steeds wisselende omstandigheden blijven op de agenda.
 
Groepstraject
 
In de krachtlabo’s gebruiken we de dynamiek van een creatieve werkvorm om een bepaald thema op vlak zelfkenner te gaan verkennen en verdiepen. Elke workshop vertrekt vanuit een thema zoals talent, dromen, zelfbeeld, omgaan met emoties.
In 5 workshops gaan we creatief aan de slag.
Het werken in een kleine groep (max. 6 Creanauten) en dit geeft mogelijkheden om elkaar te stimuleren.
Ieder kind legt een eigen individueel proces af.
 
Workshop 1: Jezelf zijn siert (de stok)
Kwaliteiten en talenten
We maken een ‘talking stick’ waarbij elke kleur, versiering, toevoeging betekenis krijgt vanuit het kind. We binden en verbinden, kunnen kerven, met waxine werken,… .
Talenten, kwaliteiten en waarden
 
Workshop 2: Laat jezelf maar zien en verklaar de liefde
Zelfbeeld en eigenwaarde
We maken een atypisch zelfportret in houtskool en vertrekken vanuit ‘Hoe zie ik mij’ ‘Hoe zien anderen mij’.
We schrijven en maken een liefdesbrief aan onszelf (met verknippen en scheuren of geheimschrift zodat anderen het niet meer kunnen lezen)
 
Workshop 3: Schilder het even van je af.
Omgaan met emoties
We vertrekken vanuit gebeurtenissen bij het kind en de bijhorende gevoelens.
Nadien laten we ons volledig gaan met verf, natuurlijke en gerecycleerde materialen, textiel, … en maken een mixed media werk op doek vanuit die emoties.
We laten alles eens vrij. Technieken waar we vuil worden
 
Workshop 4: Schoonheid vinden in stukken
Falen, veerkracht en schoonheid vinden
We nemen een stuk klei en gooien het op de grond of manipuleren het. We maken ons ‘lelijkste’ werk. Is ons lelijk werk wel echt zo lelijk? Vanuit het toeval van onze ‘lelijke’ acties scheppen we iets nieuw.
 
Workshop 5: Dankbaar voor
Dankbaar en verbinden
We vertrekken vanuit betekenis en collage. Wat vind ik belangrijk, waar ben ik dankbaar voor.
Vanuit collage voegen we mixed media toe (wasco, verf, overplakken, 3D materialen) en geven betekenis aan waar wij dankbaar voor zien.
En met wie we willen verbinden.
 

Wat kan je kind hier uithalen?

 • Positievere mindset
 • Kan inschatten wat hem, haar of x energie geeft
 • Weet beter wat hem, haar of x net zo bijzonder maakt
 • Je kind ontdekt een unieke talentenset
 • Bewuster omgaan met de kritische stem
 • Creatieve verankering van positieve innerlijke beelden en zelfvertrouwen
 • Leert genieten van de eigen creativiteit en spelen met dromen, talenten, succes
 
 
In een klein groepje van max 6 kinderen (6-12 jaar) die zin hebben om hun talenten te leren kennen en er creatief mee aan de slag te gaan.
 

Covid-19: Veilig creatief beleven met Crenaaut.

Code rood

 

 

In contactbubbels

 
Bij Creanaut beleven we kunstzinnig en artistiek in een kunstbubbel.
 

Ouders of andere volwassenen mogen de bubbel niet betreden. De ouders zetten hun Creanauten af en pikken ze op aan de deur.
Er wordt aan alle volwassenen gevraagd om bij het brengen en ophalen van de kinderen een mondmasker te dragen en de social distancing regels te respecteren. Je kind verzamelt zijn spullen samen met mij en ouders blijven wachten aan de deur en checken in de mate van het mogelijke of alles mee is.

Hoe gaat dat dan, in die kunstbubbel?

In de bubbels zetten we de kunstbeleving zoals de kinderen die kennen van Creanaut  voort. Ik draag een mondmakers tijdens de volledige duur, behalve buiten en tijdens het eten. Gelieve dus ook in de mate van het mogelijke het begin- en einduur te respecteren.

Er is handgel voorzien en ik zal dan ook regelmatig vragen aan de kinderen om hun handen te wassen en te ontsmetten.

In de huidige omstandigheden  vragen we alle kinderen om een eigen drinkfles met water mee te brengen. Mocht ik toch een glas water uitdelen, dan krijgt deze een label, zodat elk kind steeds zijn eigen glas gebruikt. 

De kunstbubbel kan het atelier verlaten tijdens de kunsturen, maar we blijven in onze bubbel.  Gaan we op een speeltuin, dan worden de handen nadien grondig gewassen (thuis) of ontsmet uiteraard (er gaat handgel mee op uitstap). Aan alle kinderen zal dus regelmatig gevraagd worden om hun handen te ontsmetten.

Maar ik doe mijn uiterste best om de kunstervaring zoals anders te laten verlopen.

Kort op de bal spelen

Alle groepstrajecten worden afgelast en mogelijks hervat op een later tijdstip.

Op dit moment zijn de veranderingen zo snel en zo precair dat een langlopend traject niet meer aangewezen is. Voor alle partijen is het interessant dat de samenkomsten zo vlot mogelijk kunnen verlopen.

Dus enkel de gebalde activiteiten met oog voor de steeds wisselende omstandigheden blijven op de agenda.

Bedankt voor jullie begrip.

Deelnemers op creatieve beleving

Ik verwelkom het liefst alle kinderen op kamp uiteraard. Om de veiligheid van iedereen te waarborgen, maak ik nu een aantal uitzonderingen

 • Kinderen die in de drie dagen voor de creatieve beleving ziek zijn (geweest) kunnen helaas niet deelnemen. Enerzijds omdat het kind anderen kan besmetten (ongeacht het over COVID-19 gaat of niet), anderzijds heeft het kind dan een verzwakt immuunsysteem waardoor het zelf ook vatbaarder is voor ziektes.
 • Wie COVID-19 heeft gehad, moet minimaal zeven dagen na diagnose rekenen alvorens opnieuw deel te kunnen nemen aan het kamp en reeds drie dagen klachtenvrij zijn.
 • Wie een besmet persoon binnen de eigen bubbel heeft (ouder, broer, zus…), moet getest worden en moet de termijn voor thuisisolatie respecteren vanaf het laatste contact met de patiënt.
 • Kinderen die tot de risicogroep behoren, kunnen deelnemen mits een schriftelijke toestemming van de ouder, voogd of huisarts. Hoe weet je als je zoon of dochter tot de risicogroep behoort? De Ambrassade maakte in overleg  een niet-limitatieve lijst met de risicogroep bij kinderen. 
 •  En wees alert voor de ziektesymptomen
 

Wanneer een deelnemer (en uiteraard ook de organisatie) positief test op COVID-19, wordt voor de hele bubbel het kamp stopgezet. Het resterende inschrijvingsgeld kan je meenemen naar een kampdeelname op een later moment. Er wordt bij ziekte, ook van de begeleider, geen terugbetaling (wel een bon) voorzien. Op die manier kan er geen discussie ontstaan omtrent deze toch voor iedereen moeilijk periode.

Gelieve Creanaut te contacteren indien je kind in de twee dagen na het kamp positief test op COVID-19. Zo kunnen wij het nodige ondernemen om de andere deelnemers van de kunstbubbel te informeren.

een op een

De talentengesprekken en een op een mogelijkheden kunnen wel blijven doorgaan. Aangezien dit kort in de tijd is en ik kan voldoende afstand bewaren met je kind. Bovendien draag ik ook een mondmasker. Dus de talentengesprekken kunnen wel gereserveerd worden.
 

Ik zet alles op alles om de kinderen een onvergetelijke kunstervaring te geven en tegelijk wil ik maximaal aandacht schenken aan de veiligheid van elk kind en bubbel.

Ik dank jullie alvast voor je begrip en vertrouwen in Creanaut

Tot gauw

Meike

Meike Janssens _Creanaut