creatief coach | beeldend therapeut | kunst beleven | Meike Janssens

Kijk als een Kunstenaar - Kunstenaarsuitje voor Thuis - The Artist's Way

 Ontdek de Kunstenaar in Jou – Kunstzinnige Uitjes voor Thuis”

In het kort Vertrek op een spannend creavontuur thuis en bekijk de wereld als een kunstenaar. Zoom in op details, maak foto’s door een rolletje en creëer je eigen kunstwerken. Daarnaast ontdek je slow art en creatieve mindfulness. Chill met kunst en laat je inspireren!”

 

Vertrek op Creavontuur: Kijk als een Kunstenaar – Kunstenaarsuitje voor Thuis – The Artist’s Way

Vandaag gooi je je blik open en bekijk je de wereld vanuit een ander perspectief. In dit avontuurlijke creavontuur kijk je naar de wereld als een ware kunstenaar. Trek je artistieke bril op en zoom in op de kleinste details, opvallende elementen, kleuren en texturen die je betoveren.

Als kunstenaar omarm ik de wereld met een nieuwsgierige en verwonderde geest. Het draait allemaal om anders kijken, met de mindset van verwondering en ontdekking. Zie je de voetbalvelden van Raoul De Keyser nog voor je? Ga op verkenning, zowel in je kamer, keuken als in de tuin. Zelfs op bekende paden kun je iets “nieuws” ontdekken.

Grijp je mobiele telefoon of camera (indien beschikbaar), een wc-rolletje en eventuele andere objecten.

STAP 1:
Zoek naar prachtige structuren. Welke vormen en texturen spreken je aan?
STAP 2:
Bekijk de wereld door het rolletje en beperk je zicht. Gebruik het als een zoomlens en een hulpmiddel om te verkennen.
STAP 3:
Ben je blij met wat je hebt gevonden? Leg het vast op foto door het rolletje.
 

Wil je nog een stap verder gaan? Geef je vondsten een eigen artistieke draai. Pas ze aan of creëer zelfs een kleine scène.

En voor degenen met extra tijd en enthousiasme: pak je verf erbij en maak er een klein kunstwerk van.

Maar waarom dit avontuur? Het bekijken van de wereld als een kunstenaar betekent dat we ons bewust worden van de kleine details en de schoonheid om ons heen. Door ons zicht te beperken met een kartonnen koker, kunnen we ons concentreren op wat binnen het frame valt. Hierdoor kunnen we specifieke details waarnemen en voorkomen dat we afgeleid raken door andere zaken.

Het bekijken van de wereld door deze beperkte blik opent onze ogen voor dingen die we anders zouden missen. Het stimuleert creatief denken en helpt ons op een nieuwe manier naar de wereld te kijken. Probeer het eens uit en zie hoe de wereld er voor jou uitziet door de kartonnen koker!

“Chillen met Kunst – Over Slow Art en Creatieve Mindfulness”

Maak thuis een mini-creavontuur en neem vandaag de tijd om te ontspannen. Geniet van slow art, een heerlijke ervaring.

Dus… Leun achterover en relax. Laat je.

 

Ben je op zoek naar meer avontuur, creativiteit en plezier in je leven? Dan is Creanaut dé plek voor jou! Schrijf je nu in en laat je verrassen door een wereld vol inspiratie, persoonlijke groei en nieuwe mogelijkheden.

Of wil je graag op de hoogte blijven van alle creatieve en nieuwsgierige avonturen die Creanaut te bieden heeft?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief “Nieuwsgierig Leven” en ontvang regelmatig updates, tips en exclusieve content rechtstreeks in je inbox.
 

Raoul De Keyser doet het zo

Creatief coach, creativiteitscoach, agogisch begeleider Meike Janssens - stressreductie,creatieve mindfulness, creatieve workshops en positieve psychologie in Gent