Creatief coachen | beeldend therapeut | ACT coach | Meike

Moeten werd mogen en kiezen voor autonomie. Mijn eigen snelle en wilde brein

Zet je schrap voor een blik in mijn kleurrijke reis van dromen, twijfels, en uiteindelijk pure passie voor kunst.

Als kind had ik een wilde fantasie: kunstenaar worden! Geen verpleegster of leerkracht voor mij, nee, ik wilde met verf en penselen mijn eigen wereld op doek toveren. En weet je wat? Die droom is nooit echt weggegaan.

Tijdens mijn puberjaren en als jongvolwassene werd ik bijna als een magneet naar museums getrokken. Het was daar waar ik de diepe schoonheid van kunst ontdekte. Het is zoveel meer dan alleen verf op een doek; het is een spiegel van je eigen gemoedstoestand, een raadsel dat je aan het denken zet en jezelf beter leert kennen.

Maar toen kwam die twijfel

Wat wilde ik nu echt doen in het leven? Een logopediste worden, of toch de kunstwereld induiken? Als kind bracht ik al heel wat tijd door bij de logopedist, en ja, ik ben zelfs eens op een stotterkamp geweest. Een hele belevenis, moet ik zeggen! Daar leerde ik vooral dat het oké is om te stotteren, en dat mindset alles is.

En toen, toen kwam die beslissende draai van de teerling. Tromgeroffel… ik koos ervoor om kunst te studeren. Maar niet als kunstenaar – nog niet – maar als kunstwetenschapper, of misschien je het beter als kunsthistorica, maar net nog een tikkeltje meer dan alleen geschiedenis!

De kunstwereld heeft meer te bieden dan enkel labels in musea die me toen niet écht konden boeien. Maar laat me je een geheimpje vertellen: ik besloot om na al die jaren naar de academie te gaan.

 Dus ik heb hier andere dingen te doen, mijn goud ligt elders

Want weet je, het draait allemaal om wat kunst met jou doet. En laten we wel wezen, ik ben geen kunstenaar pur sang, maar ik coach met creativiteit en kunst. Samen spelen en proberen we de wereld van creatie en speelsheid te ontdekken. En geloof me, daar zit meer achter dan je op het eerste gezicht zou denken.

Echt waar, het is een magische reis waar je groeit in zelfvertrouwen, actief vertraagt, speels omgaat met mindfulness, en je kijk op het leven volledig transformeert. We laten die prestatiegerichte mindset vrolijk achter ons en stappen vol overgave in die wonderlijke kunstenaarsmindset.

Dus bij deze, nodig ik je uit om de creativiteit in jezelf te omarmen en samen met mij kunst te ontdekken, te spelen en te laten binnenstromen. Want wat je voelt en ziet in kunst, zegt iets over jouw unieke zijn, jouw gemoed, en jouw kijk op de wereld. En weet je wat het mooiste is? Je mag verschillende wegen bewandelen, falen, experimenteren én helemaal loskomen van die perfectionistische druk. Het maakt je milder en verbindt je dieper met jezelf én anderen.

En dat resulteert in prachtige transformatie, een beetje zoals sporten voor je innerlijke

Ik kan je nu al zeggen dat ik hier bij Creanaut zie wat voor prachtige veranderingen er plaatsvinden. Het is veel meer dan alleen de academie, het is een reis naar de kern van wie je bent. Het heeft mensen getransformeerd op een manier die je bijna kan vergelijken met sporten voor je innerlijke zelf. Net als bij sporten zijn er mensen die het liever zelfstandig aanpakken, anderen die floreren in groepsverband, en  een grote groep die kiezen voor een persoonlijke trainer om hun creatieve spieren te trainen.

Dus, laat ons samen die magie van creativiteit en kunst ontsluiten bij Creanaut. Ik beloof je dat het een avontuur wordt waar je jezelf en je eigen kunstzinnige kant op je eigen manier ontdekt en dat je vanuit expressie emotie toont. 

Ik zie je al voor me, samen creërend en stralend als nooit tevoren. Het maakt echt een verschil.

Wil je graag creativiteit inzetten bij je persoonlijke groei, je laten inspireren en

 connecteren?

Reserveer dan meteen je kunstbeleving naar keuze

 

Mijn aanbod voor jou

Meike Janssens

Floreer coach, ACT therapeut, creativiteitscoach, beeldend therapeut vooral nieuwsgierig naar twee dingen: kunst en welbevinden.

Ontdek jezelf en je eigen handleiding, maak keuzes die bij je passen en floreer. Specifiek ook voor snelle denkers, diepe voelers, creatieven, creatieve generalisten, multipassionates, hoogbegaafden en neurodivergente breinen (HSP, HSS, ADHD, ASS)

Neem contact op

creatieve mindfulness, slow art en kunstzinnig mindful - creanaut - meike janssens gent