kunst van de imperfectie - spelen voor volwassenen

Creëren en spelen, het kan zo’n deugd doen

Een van de redenen waarom het echt deugd kan doen om creatief ‘bezig te zijn’, is dat het uitdrukking geeft aan dat wat in je zit.

Je op dat moment bezighoudt, aan wie je bent. Kunst zie ik zelf als een soort van spiegel.

Je gaat naar een museum en het ene werk spreekt je aan en het andere niet. Dat is heel logisch, want alles hangt af van je gemoedstoestand op dat moment. Dat is iets wat gebeurt in het nu en dat is daar zonder dat je hoeft te weten wie de kunstenaar is of wat die er precies mee bedoelde.

Het is fijn om als toeschouwer rond te wandelen en het gewoon even op je af te laten komen. Voel je niets bij een groot meesterwerk, dat hoeft ook helemaal niet.

Maar ik week even af.

Of toch niet. Hetzelfde kan je toepassen op je eigen creaties.

De keuze van de drager, je materialen, je kleuren, welke meng je, de manier waarop je het op papier zet. Dat zijn keuzes, die van jou, en die weerspiegelen jou ‘in het moment’.

Soms wil je natekenen om zo je materialen te leren kennen, maar dat kan evengoed al spelend zonder iets na te bootsen. Je wil misschien wel weten wat jij creatief in de wereld te zetten hebt, wat je stijl is, welke technieken jou voeding geven voor dat wat je wil vertellen of waar je uiteraard het meeste plezier aan hebt.

Of het meeste in de kunstbeleving zit.

Creanaut dat is niet zomaar wat naschilderen, maar op pad gaan naar zelfexpressie, spelen als een kunstenaar en zo ook je eigen expressie in de wereld zetten.

Dat is onderzoekend en experimenterend voelen wat er speelt. Groeien in keuzes maken, kunst eens anders leren kennen, kunstenaars eens vanuit een andere invalshoek zien. Ik geloof ook echt in het proces, daarom dat ik zoveel aandacht geef aan die acht weken.

De losse workshops zijn voor mij een manier om jou te laten kennismaken met creanaut. Verschillende losse workshops geven uiteindelijk ook een soort van proces.

Ben je daar nu nieuwsgierig naar? Dan zie ik je graag bij creanaut!

Tot speels!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neem een kijkje in de agenda en reserveer je expeditie en creavonturen.