Vertrek op creavontuur: Kijk als een kunstenaar - kunstenaarsuitje voor thuis - The Artist's Way

Kijken door een kartonnen rol naar de wereld

 
Vandaag kijk je met een ander zicht naar de wereld.  

In dit creavontuur kijk je naar de wereld als een kunstenaar. Met jouw bril en ook vaak wat meer ingezoomd. Op de details, op iets dat je opvalt of op net die ene kleur of textuur dat je heerlijk vindt om naar te kijken. Te bestuderen.

Als kunstenaar stel ik mij open voor de wereld met een nieuwsgierige bril. Het gaat om anders kijken naar de wereld, met je mindset op verwondering.

Je ziet die details, je kijkt in close-up. Denk maar aan de voetbalvelden van Raoul De Keyser, herken jij ze nog?

Loop even rond, ga op reis.

Door je kamer, de keuken en ga eens in de tuin. Op stap buiten? Zie je iets bijzonder? Misschien deed de route al tig keren maar zie je nu iets “nieuws”? 

Heb je een fototoestel, trek er een leuke foto van. Het kan ook zonder een foto uiteraard.

Nodig: GSM of fototoestel (indien bij de hand), wc-rolletje en eventueel andere objecten

STAP 1 

Ga op zoek naar mooie structuren. Vind je vormen die je aanspreken? Of misschien een textuur.

Welke spreken je aan?

STAP 2: Kijk door je rolletje naar de wereld, zo beperk je je zicht. Het is een zoom en tegelijk kan je het inzetten als tool om te zoeken. 

STAP 3: Blij met wat je vond? Neem een foto door het rolletje

Een stapje verder: Maak nu je eigen beeld. Want voorlopig bleef het bij kijken naar de wereld. Wat als je nu iets gaat aanpassen. Of zelf een kleine scène gaat maken.

Nog een stapje verder: Nog tijd en zin? Neem je verf en maak er een kleine werkje van.

 

En dan nog de waarom van deze log

Kijken naar de wereld als een kunstenaar kan betekenen dat we ons bewust zijn van de kleine details en schoonheid die we om ons heen zien. Door onze blik te beperken door middel van een kartonnen koker, kunnen we ons concentreren op wat we zien en het op een andere manier waarnemen.

De kartonnen koker fungeert als een soort frame, waardoor je alleen het gedeelte zien dat binnen het frame valt. Dit kan je helpen om ons te concentreren op specifieke details en om te voorkomen dat je afgeleid wordt door andere dingen die er omheen gebeuren.

Door de wereld te bekijken door deze beperkte blik kan je je bewust worden van dingen die je anders misschien over het hoofd zouden zien.

Het kan je helpen om creatiever te denken en om op een andere manier naar de wereld te kijken. Probeer het eens uit en kijk hoe de wereld er voor jou uit ziet door de kartonnen koker!

 
creatieve workshops, creatief coach, slow art, creatieve mindfulness gent - meike janssens

Hoi, ik heet Meike

Als creatief coach, kunstagogisch begeleider en positivoloog begeleid ik mijn cliënten om hun talenten te ontdekken en hun geloof in eigen kunnen te versterken, wat kan bijdragen aan een grotere mentale weerbaarheid en het voorkomen en herstellen van burn-out. Of het nu gaat om volwassenen of kinderen, ik werk met mijn cliënten om hen te helpen floreren in leven en werk.

Ik ben gespecialiseerd in slow art, creatieve mindfulness, speel- en groeimindset, kunstagogiek en werk met interventies vanuit positieve psychologie en help zo mijn cliënten om te profiteren van de positieve effecten van nieuwsgierigheid, flow, dankbaarheid, plezier, genieten, speel en groei mindset en het ontdekken van nieuwe dingen.

Ik streef ernaar om mijn cliënten te helpen om met meer energie, bewust in het nu te leven en te werken met joy.

Ready? Set. Go!

Uitgeserveerd

Raoul De Keyser doet het zo

 

Creatief coach, creativiteitscoach, agogisch begeleider Meike Janssens - stressreductie,creatieve mindfulness, creatieve workshops en positieve psychologie in Gent