Creanaut | Floreer in leven en werk | creativiteitscoaching, creatieve mindfulness en coaching

Hoe is het gesteld met je e(nergie)-peil

Ooit was mijn batterij echt opgebruikt. Ik ging te lang door op wilskracht, dat bleek geen schitterend idee. Bore-out en burn-out de aanzet is wat anders maar wat het met je lichaam doet is hetzelfde. Te lang heb ik signalen van mijn lichaam genegeerd, omdat ik ook nog weinig connectie had met mijn lichaam.

Ik was echt fysiek regelmatig ziek. Te veel en te lang op een hoog stressniveau maakten dat ik mij oververmoeid voelde, een vod. Net voor het licht helemaal uitging sleepte ik mij met veel moeite van de zetel naar mijn pc tijdens het thuiswerken.

Ik had geen energie over voor leuke dingen en ook tijdens het weekend kwam het er niet meer van.

 

Hoeveel energie heb je over om te investeren in leuke dingen?

Terwijl de mensen rondom mij tijdens het weekend nog vol energie zaten om leuke dingen te doen, was het voor mij op vrijdag afkicken van het werk, zaterdag dan meer volle vaart want het ‘moest’ dan leuk zijn en dan zondag weer stress voor maandag.

Zo ging dat week in en week uit. Ik had geen tijd zei ik, maar in feite had ik geen energie om iets leuk te doen. Ik was  het verleerd om te investeren in mezelf en tv-kijken was het enige wat ik nog kon.

Kon als in, wat ik nog kon opbrengen. Maar tv geeft je amper die ervaringen van flow, van bewust in het ‘nu’ zijn. En wat ik nu weet, is dat flow, creativiteit, spelen en eigenwijs kiezen voor wat ik nodig heb nu net de dingen zijn die helpend zijn. Die mij energie en focus geven en die mij laten genieten van het proberen en experimenteren.

Perfectionisme is een begrip dat heel wat stof meebrengt. Bestaat perfectie? Moeten we dat nastreven? Mijn interne criticus en ik dachten vroeger hardnekkig van wel. Maar nu geloof ik meer in eigenwijs spelen, flow, creativiteit en eigenwijs groeien op je pad.

En hoe dat pad er dan moet uitzien? Dat is je eigenwijs speelterrein.

 

 Hoe werkt de weegschaal voor jou? Wat geeft energie en wat vraagt energie?

Er zijn nu eenmaal dingen die je moet doen maar die misschien energie vragen van jou. Voor mij is dat zichtbaar zijn, werken aan mijn sociale media, mensen overtuigen van de kracht van creanauten. En ik krijg dan weer energie van nieuwsgierig foto’s nemen, klein, onderzoeken met allerlei materialen, wandelen in ‘groen’.

Dus probeer eens te voelen bij jezelf, wat vraagt energie van je en wat geeft energie. En hoe zit het met die weegschaal.

Ik hoor vaak van klanten na een workshop kleien en porselein en na een workshop creanauten dat er energie vloeit. Dat ze de tijd uit het oog verloren en dat hun brein even vertraagde en ont-moet. Soms vertragen, niet altijd. Nieuwe impulsen, frisse energie, iets anders leren kennen in een omgeving waar het mag mislukken of waar groei mogelijk is zorgt voor flow.

 

 Hoe werkt je stressniveau en energie doorheen je dag en bij uitbreiding doorheen je week

Ik hoor vaak van mensen dat woensdag en vrijdag de dagen zijn waar ze het meeste behoefte hebben aan ontladen. Ont-moeten en ontspannen. Dat is ook de reden dat ik mij zoveel mogelijk bij het programmeren van verschillende creatieve workshops om perfectionisme los te laten, te spelen en te ontdekken inplan op vrijdag.

Vrijdag is mooi om een werkweek af te sluiten en een creatief ritueel van een creavontuur in te plannen bijvoorbeeld. Check eens in bij jezelf hoe dat voor jou werkt? Wat zou voor jou een dag zijn of dagen dat je een moment van onthaasten zou inplannen? Misschien is dat de ene week een creavontuur, dan weer een moment in het bos, dan weer koken en lekker eten bijvoorbeeld.

Voel en onderzoek even hoe de invulling van flow en vertragen er voor jou uitziet.

Als je denkt dat een creavontuur doorheen je week en jaar jou kan helpen om te vertragen, ont-moeten en speelser in je leven te staan? Reserveer je creavonturen, workshop of queeste via het aanbod.

 

 Kort en bondig, en waarom is dat?

 

We hebben allemaal bepaalde activiteiten en mensen in ons leven die ons energie geven en ons helpen om ons mentaal en emotioneel welzijn te verhogen. Dit zijn de energiegevers in ons leven. Aan de andere kant hebben we ook activiteiten en mensen die ons energie kosten en ons mentaal en emotioneel welzijn verminderen. Dit zijn de energienemers in ons leven.

Het is belangrijk om bewust te zijn van wat onze energiegevers en energienemers zijn, zodat we ons kunnen richten op de dingen die ons energie geven en ons mentaal en emotioneel welzijn verhogen. Dit kan ons helpen om een gezonde balans te behouden en om te voorkomen dat we ons uitgeput voelen.

Creëren kan ook een grote impact hebben op ons energieniveau. Het is een manier om ons creatief uit te drukken en onze geest te stimuleren, wat kan leiden tot een gevoel van voldoening en welzijn. Door te creëren, kunnen we ons mentaal en emotioneel welzijn verhogen en onze energie verhogen. Creanauten en creëren dat werkt als een supercharger voor je batterij zei een cliënt.

Ik kan dat uiteraard alleen maar beamen 🙂

creatieve workshops, creatief coach, slow art, creatieve mindfulness gent - meike janssens

Hoi, ik heet Meike

Als creatief coach, kunstagogisch begeleider en positivoloog begeleid ik mijn cliënten om hun talenten te ontdekken en hun geloof in eigen kunnen te versterken, wat kan bijdragen aan een grotere mentale weerbaarheid en het voorkomen en herstellen van burn-out. Of het nu gaat om volwassenen of kinderen, ik werk met mijn cliënten om hen te helpen floreren in leven en werk.

Ik ben gespecialiseerd in slow art, creatieve mindfulness, speel- en groeimindset, kunstagogiek en werk met interventies vanuit positieve psychologie en help zo mijn cliënten om te profiteren van de positieve effecten van nieuwsgierigheid, flow, dankbaarheid, plezier, genieten, speel en groei mindset en het ontdekken van nieuwe dingen.

Ik streef ernaar om mijn cliënten te helpen om met meer energie, bewust in het nu te leven en te werken met joy.

Ready? Set. Go!

 Creanaut uitgeserveerd

Creatief coach, creativiteitscoach, agogisch begeleider Meike Janssens - stressreductie,creatieve mindfulness, creatieve workshops en positieve psychologie in Gent