Creatief coachen | beeldend therapeut | ACT coach | Meike

Hoe is het gesteld met je e(nergie)-peil

 

Hoe is het gesteld met je e(nergie)-peil?

Mijn batterij was ooit compleet leeg, alsof ik het laatste beetje wilskracht had uitgeperst. Nou, dat bleek geen briljant idee te zijn. Een bore-out of burn-out zijn misschien verschillend in oorsprong, maar het effect op je lichaam is hetzelfde. Ik negeerde veel te lang de signalen van mijn lichaam, omdat ik ook maar weinig verbinding had met mijn eigen lijf.

Ik was letterlijk regelmatig fysiek ziek. Te veel en te lang leven met een hoog stressniveau zorgde ervoor dat ik me totaal uitgeput voelde, een lamlendige dweil.

Net voordat het licht helemaal uitging, sleepte ik mezelf met veel moeite van de bank naar mijn pc tijdens het thuiswerken.

Er bleef geen energie meer over voor leuke dingen, en zelfs in het weekend kwam er niets van terecht. Terwijl mensen om me heen nog vol energie zaten om leuke dingen te doen, was ik op vrijdag al aan het afkicken van het werk, op zaterdag in een soort haastmodus omdat het ‘leuk’ moest zijn, en op zondag alweer gestrest over maandag.

Zo ging het week in, week uit. Ik zei dat ik geen tijd had, maar eigenlijk had ik gewoon geen energie om iets leuks te doen.

Ik was vergeten om in mezelf te investeren en televisiekijken het enige wat ik nog op kon brengen.

Maar tv kijken geeft je nauwelijks die gevoelens van flow, van bewust in het ‘nu’ zijn. En nu weet ik dat flow, creativiteit, spelen en eigenwijs kiezen voor wat ik nodig heb, juist de dingen zijn die helpen. Ze geven me energie en focus en laten me genieten van het proberen en experimenteren.

Perfectionisme is een begrip dat altijd voor veel ophef zorgt. Bestaat perfectie eigenlijk wel? Moeten we er echt naar streven? Mijn interne criticus en ik geloofden dat vroeger hartstochtelijk. Maar nu geloof ik meer in eigenwijs spelen, flow, creativiteit en eigenwijs groeien op je eigen pad.

En hoe dat pad er dan uitziet? Dat is jouw eigenwijze speeltuin. Er zijn nu eenmaal dingen die je moet doen, maar die je misschien energie kosten.

Voor mij is dat bijvoorbeeld zichtbaar zijn, werken aan mijn sociale media, en mensen overtuigen van de kracht van Creanauten. Maar ik krijg dan weer energie van nieuwsgierig foto’s maken, kleine ontdekkingen doen met verschillende materialen en wandelen in de natuur.

Dus probeer eens bij jezelf te voelen: wat kost jou energie en wat geeft jou energie? En hoe zit het met die balans?

Ik hoor vaak van klanten na een workshop kleien en porselein of na een workshop Creanauten dat de energie weer volop stroomt. Dat ze de tijd helemaal vergeten en dat hun brein even vertraagt en ontspant. Soms vertragen we, niet altijd.

Nieuwe prikkels, frisse energie, iets anders leren kennen in een omgeving waar mislukken mag of waar groei mogelijk is, zorgen voor die flow.

.Maar kijk eens bij jezelf hoe dat voor jou werkt? Welke dag of dagen zou jij een moment van ontspanning willen inplannen? Misschien is dat de ene week een creavontuur, dan een moment in de natuur, en dan weer lekker koken en genieten van een maaltijd.

Voel en onderzoek eens hoe het invullen van flow en vertraging er voor jou uitziet.

Als je denkt dat een creavontuur gedurende je week en jaar je kan helpen om te vertragen, te ont-moeten en speelser in het leven te staan, reserveer dan jouw creavonturen, workshops of queestes via mijn aanbod.

 

Mijn aanbod voor jou

Meike Janssens

Spelen. Groeien. Floreren. Inspireren. Kunst

Coach, creativiteitscoach, beeldend therapeut en kunstenaar vooral nieuwsgierig naar twee dingen: kunst en welbevinden.

Op een organische manier heb ik mij doorheen de jaren ontwikkeld tot een expert in creatieve begeleiding en therapie. Vanuit echtheid, help ik jou om authentiek en kwalitatief te groeien door onder andere kunst en zelfexpressie. Nieuwsgierig naar meer? Laten we verbinden!

creatieve mindfulness, slow art en kunstzinnig mindful - creanaut - meike janssens gent
Creatief coach, creativiteitscoach, agogisch begeleider Meike Janssens - stressreductie,creatieve mindfulness, creatieve workshops en positieve psychologie in Gent