Creanaut | Eigenwijze speel- en groeiplek waar creativiteit en mentaal welbevinden elkaar versterken

ontmoeten en ontdekken, creativiteiscoach Gent

Drie tekenexperimenten, vertrek thuis al op creavontuur

Tekenen, misschien denk jij ‘neen,dat kan ik niet’, of ‘ik vind dat saai’ of misschien krijg je wel de kriebels dat als je tekent, het helemaal niet op de realiteit gelijkt. Maar tekenen naar de realiteit, heeft niets te zien met creativiteit. Dus ik wil het hier vandaag niet hebben over ‘Hoe goed kan jij de realiteit reproduceren’. Daar hebben we tegenwoordig trouwens een fototoestel voor ;D.

Het gaat mij over het plezier en het spelen met relatief eenvoudige materialen, het kan zelfs gewoon papier en stylo zijn.  

Verzamel je tekenspullen, die waar je graag mee werkt.

Hieronder vind je een aantal eenvoudige maar net iets andere tekenopdrachten. zodat je gemakkelijker die belemmerende gedachten kan lossen.

Kies je favoriete onderwerp, zo een dat je graag tekent. Ik kies voor landschap of gebouwen, stadszichten.

  1.  Teken een landschap met je ogen dicht. Interessante vormen? Geef er hier en daar ook wat kleur aan. 
Stapje verder? Neem de vormen op een ander blad over en speel met de vormen en abstracties.
 

2. Verzamel een aantal objecten en creëer er een soort landschap mee. Zoek met een lichtbron naar een interessante schaduw. 

 Teken de schaduwen op je blad. Je kan werken met donkere tinten om in de schaduwtinten te blijven of net kleur toevoegen. De kleuren hoeven niet waarheidsgetrouw te zijn. Kies eens voor je favoriete kleuren, blauwe bomen bijvoorbeeld.

3. Stapje verder: zelfportret

Heb je houtskool thuis? Dan is dit wel fijn om te gebruiken. Anders gewoon potlood. Voordeel van houtskool, je kan wat vegen en vervagen.

Neem een klein spiegeltje en teken jezelf zonder je hand van je papier te heffen. Misschiens zelfs zonder naar je blad te kijken, enkel naar je gezicht of misschien wel je benen ;D

Draai je papier een kwartslag en doe hetzelfde

draai je papier opnieuw een kwartslag en doe hetzelfde

Draai je papier opnieuw een kwartslag en doe hetzelfde

Dan heb je vier gelijkaardige tekeninge, boven elkaar.  Kijk of je fijne vormen ontdekt of iets interesant in je schaduw ziet.

Uitgeserveerd

creativiteitscoaching voor volwassenen en kinderen gent

Zin gekregen in meer creativi-tijd? Reserveer je creavontuur en queeste of kom op workshop.