Creanaut | Floreer in leven en werk | creativiteitscoaching, creatieve mindfulness en coaching

Maak eens een collage vol met je dromen

Wanneer maak je een collage van je dromen, verlangens, doelen,… ?

 

Het kan feitelijk altijd eens gebeuren, als je er zin in hebt dus.

Het wordt wel vaak gebruikt als er verandering op til is. Of je gewoon eens zin of nood hebt om wat je voelt, denkt, je hopes en fears dus, eens in beeld te krijgen.

Denk na je verlof, al je nood hebt aan verandering (ook de kleine) of bij het begin van het schooljaar samen met je kind. Zeker voor de beelddenkers onder ons kan dat een mooie opener zijn voor een diepgaand en interessant gesprek over wat er speelt vanbinnen.

 

En nog een plus, je kan het bijhouden. Koesteren en op een fijne plek zetten. Dan blijft je beeld nog even letterlijk in the picture ;). En leeft het nog wat verder als een zachte reminder voor als het even wat minder gaat of je even als een gorilla door de mist aan het wandelen bent.

 

Dus maak het jezelf gemakkelijk, neem er een gezonde knabbel een warme of koude thee of een sapje en zet je met je benodigdheden even comfortabel.

Wat heb je nodig

 
 
 • Een pakje tijdschriften of kranten, denk aan Happinez of tijdschriften met leuke foto’s die je aanspreken. Niet te veel, want dat maakt de keuze moeilijker.
 • Je mag een schaar nemen, maar je mag uiteraard ook scheuren
 • Een goede lijm, ik gebruik boekbinderslijm
 • Eventueel wat muziek die je inspireert en uit je hoofd haalt. 
 

En dan…

 

Zet je op de stoel op de plek waar je creatief aan de slag gaat.

Geen must, maar helpt je wel even ontspannen en connectie maken met je gevoel kan je het volgende doen.

Om even af te stemmen op jezelf kan het interessant zijn om op youtube naar ‘meditation bells every three minutes’ of iets dergelijks te zoeken. Ga zitten, sluit je ogen en let gedurende die periode op je ademhaling. Denk aan ‘op’ en ‘neer’ of ‘in’ en ‘uit’ bijvoorbeeld mocht dat je helpen.

 • Scheuren, creatief knippen of heel afgelijnd uitknippen wat je aanspreekt. De keuze is aan jou, er is uiteraard geen goed of slecht.
 • Doe dat lang genoeg zodat je echt zakt uit je hoofd en connectie maakt met je gevoel. Misschien kan jij dat wel sneller dan mij of iets trager. Dat is ook allemaal ok.
 • Maak je compositie van je beelden, verleg, verander, … tot het voor je klopt.
 • Lijm vast zoals je het wilt
 • Goed zoals het is? Of nog wat op schilderen en tekenen? Schrappen of net letterlijk in de verf zetten? It’s up to you.
 

En wat kan je er nu mee?

 
En voor jou?
 • Het geeft een beeld van hoe je op dit moment in je leven staat. Misschien zelfs wat meer helderheid want beelden vullen woorden vaak aan. Of zeggen zelfs iets meer over de diepte.
 • Spelen en creëren geeft een energie, misschien wel een andere
 • Geef je creatie een interessante plek, zodat ze je ook at vreugde of een zachte reminder kan zijn voor als het wat minder gaat.
 
 

En dan nog een korte en bondige waarom

 

Collage, vision board en kunstenaarsuitje zijn drie praktijken die voortkomen uit The Artist’s Way, een boek geschreven door Julia Cameron. Collage kan helpen om emoties uit te drukken en om ideeën visueel te maken.

Een vision board is een visuele weergave van wat je wil bereiken de komende tijd of het komende jaar bijvoorbeeld. Door het maken van een droombord kan je je doelen visualiseren en krijg je een duidelijker beeld van wat je wilt bereiken.

Een kunstenaarsuitje is een tijd waarbij je jezelf toestemming geeft om te ontspannen en te genieten van creativiteit. Het kan je helpen om je beter te concentreren op het hier en nu en om jezelf te verrijken.

 
creatieve workshops, creatief coach, slow art, creatieve mindfulness gent - meike janssens

Hoi, ik heet Meike

Als creatief coach, kunstagogisch begeleider en positivoloog begeleid ik mijn cliënten om hun talenten te ontdekken en hun geloof in eigen kunnen te versterken, wat kan bijdragen aan een grotere mentale weerbaarheid en het voorkomen en herstellen van burn-out. Of het nu gaat om volwassenen of kinderen, ik werk met mijn cliënten om hen te helpen floreren in leven en werk.

Ik ben gespecialiseerd in slow art, creatieve mindfulness, speel- en groeimindset, kunstagogiek en werk met interventies vanuit positieve psychologie en help zo mijn cliënten om te profiteren van de positieve effecten van nieuwsgierigheid, flow, dankbaarheid, plezier, genieten, speel en groei mindset en het ontdekken van nieuwe dingen.

Ik streef ernaar om mijn cliënten te helpen om met meer energie, bewust in het nu te leven en te werken met joy.

Ready? Set. Go!