creatief coach | beeldend therapeut | kunst beleven | Meike Janssens

Op je pad naar nieuwsgierig leven

Nieuwsgierigheid, de brandstof voor avontuur! En het tegengif bij depressie, bovendien gemakkelijker in te voegen in je leven dan passies vinden.

Het heeft me geholpen om mijn innerlijke donderwolken te verdrijven en heeft me naar het land van nieuwe ervaringen en inzichten geleid. Nu draai ik mijn antenne naar wat me nieuwsgierig maakt en luister ik naar mijn intuïtie als een ware nieuwsgierigheidsninja.

Maar dat is nog niet alles! Ik ben ook dagelijks bezig met mindfulness waarbij ik me concentreer op het hier en nu en ontdek dat ik meer weet over mezelf dan een detective die zijn eerste zaak kraakt.

Maar wacht, er is meer! Ik stretch mijn nieuwsgierigheidsspieren zonder uit mijn comfortzone te springen, maar door creativiteit als mijn persoonlijke expander te gebruiken.

Nieuwe ervaringen zijn mijn ticket om mezelf te ontdekken en mijn grenzen zachtjes masserend te verbreden

 

Ik omarm persoonlijke groei en ontwikkeling als een speelse aap die van boom tot boom springt, waardoor ik me openstel voor een wereld vol kansen en avonturen.
Nooit had ik vijf jaar geleden kunnen bedenken dat ik als kunstwetenschapper nu zou praten over coaching, innerlijke criticus en mentor, positieve psychologie, mindfulness en binnenkort ook acceptance and commitment therapie… .
Er zijn ook dagen dat angst mij besluipt hoor, maar ook dat hoort erbij

 

Die boom groeit hier goed, en de avontuurlijke ontdekker in mij klampt zich eraan vast.

Stel je voor, vragen stellen is als het gooien van een dobbelsteen naar het universum. Ik graaf dieper en ontdek een schatkist over de wereld om me heen en mijn eigen binnenwereld. Nieuwsgierig naar hoe het met mij gaat en hoe de wereld impact op mij heeft.

Het kan soms spannend zijn, maar ik ben klaar om mijn nieuwsgierigheid als een ware avonturier te volgen, gewapend met mildheid en interesse.

En daar draait het allemaal om: groei. Nieuwsgierige zielen hebben die onweerstaanbare drang om te groeien en te evolueren.

Dus ik daag je uit om je nieuwsgierigheid te voeden als een hongerige ontdekker. 🙂

Geloof me, het opent de poort naar een wereld vol verrassingen en mogelijkheden. Het is de sleutel tot een gelukkig en vervuld leven, mijn vrienden.

Natuurlijk zijn er dagen dat het gewoon stom is. Momenten waarop het moeilijk is om nieuwsgierig te zijn terwijl je vastzit in de modder van het leven.

Maar ik heb een arsenaal aan breinoefeningen en trucjes in mijn expedities. We gaan die mistige weg berijden, wetende dat we misschien niet ver vooruit kunnen kijken, maar toch vertrouwen op onze nieuwsgierigheid om ons door de gekste avonturen te leiden.

 

Loop soms op je gebaande paden, maar volg zeker ook die kleine muisjes en ondeugende wezentjes.

 

Ze kennen de weg naar avontuur als geen ander. Ze laten je interne criticus een andere weg zien.

Dus stap aan boord, maak plezier en ik zie je graag op een van mijn wildste expedities!

Met nieuwsgierige groeten, Meike

 

Ben je op zoek naar meer avontuur, creativiteit en plezier in je leven? Dan is Creanaut dé plek voor jou! Schrijf je nu in en laat je verrassen door een wereld vol inspiratie, persoonlijke groei en nieuwe mogelijkheden.

Of wil je graag op de hoogte blijven van alle creatieve en nieuwsgierige avonturen die Creanaut te bieden heeft? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief “Nieuwsgierig Leven” en ontvang regelmatig updates, tips en exclusieve content rechtstreeks in je inbox.

 
nieuwsgierig keven, kijken, voelen en beleven vanuit mindfulness - creatief coach Meike - creanaut gent