Creatief coach, creativiteitstraining en creatief therapeut | Creanaut | Gent

Suggesties en een portie inspiratie richting nieuwsgierig en creatief leven? Schrijf in op de gratis nieuwsbrief

 
Creatief coach, creativiteitscoach, agogisch begeleider Meike Janssens - stressreductie,creatieve mindfulness, creatieve workshops en positieve psychologie in Gent

Op de loer voor het beste in je dag

“Ups, downs en gebroken kommetjes: omarm het beste van de alledaagse chaos”

 

Hé daar, medeavonturiers van het alledaagse!

 

Heb jij ook weleens zo’n ochtend gehad waarin je kommetje granola uit je handen glipte en met een smak op de grond belandde?
Of snel naar de winkel gerend voor champignons, om vervolgens achteraan in de eindeloze rij bij de kassa te belanden?
Oh, en laten we de zelfscan niet vergeten, die voor de zoveelste keer niet werkte. Terug naar de rij dan maar, en nu nog verder naar achteren.

 

Maar vrees niet, want te midden van deze komische misstappen schuilt een geheim. Een gouden randje dat zich openbaart op die “van die dagen”. Juist op die momenten van lichte afleiding liggen de kiemen van dankbaarheid en waardering te wachten om ontdekt te worden.

Laat me nu het hoogtepunt van mijn recente avontuurlijke dag met jullie delen. Stel je voor: het is 16.00 uur en een prachtige lichtstraal, als een enorme koplamp, omarmt mijn rug. Ik draaide me om en daar was het – een straat gehuld in het warme gloeien van een laaghangende zon, een spektakel van vurig oranje. Eenvoudigweg adembenemend, zeg ik je – WAW!

En weet je wat? Later die avond schitterde ik in een workshop porselein voor twee alsof er geen morgen was. Op dat moment vervaagden de problemen van de dag als sneeuw voor de zon en kon ik niets anders dan me gezegend voelen. Die “van die dagen” waren slechts een vage herinnering.

Dus, mijn nieuwsgierige metgezel, hoe zit het met jou?

Te midden van het ogenschijnlijk alledaagse, heb jij jouw eigen verborgen schatten gevonden? Het alledaagse kan voorspelbaar lijken, zelfs saai, maar er schuilen momenten van dankbaarheid en vreugde die wachten om omarmd te worden.

Onthoud, dankbaarheid is de sleutel tot het genieten van de eenvoudigste geneugten des levens, waarbij onze focus verschuift van wat er ontbreekt naar de ontelbare zegeningen die we dagelijks ervaren. Het is een krachtige verbinder die ons bewust maakt van hoe ons leven verweven is met dat van anderen.

Door positieve emoties te koesteren en zelfs te creëren, hebben we de kracht om het alledaagse te transformeren tot een bron van plezier en vreugde.

Ben je klaar om samen met ons op dit avontuur van waardering te gaan? Sluit je aan bij ons terwijl we het buitengewone in het alledaagse ontdekken en genieten van de vreugde die het met zich meebrengt. Laten we de schoonheid vinden in de chaos, het gelach in de gebroken kommetjes en de levendige kleuren van de simpelste momenten in het leven.

Schrijf je nu in, mede-schatzoekers, en laten we samen deze heerlijke reis beginnen!
 
 
 

Ben je op zoek naar meer avontuur, creativiteit en plezier in je leven? Dan is Creanaut dé plek voor jou! Schrijf je nu in en laat je verrassen door een wereld vol inspiratie, persoonlijke groei en nieuwe mogelijkheden.

Of wil je graag op de hoogte blijven van alle creatieve en nieuwsgierige avonturen die Creanaut te bieden heeft? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief “Nieuwsgierig Leven” en ontvang regelmatig updates, tips en exclusieve content rechtstreeks in je inbox.