Kan ik mijn hoofd niet eens even stilzetten? Ook al is het maar voor een paar minuten

 
Kan ik mijn hoofd niet eens even stilzetten, ook al is het maar voor enkele minuten? Moeilijk
 
Voor iedereen moeilijk trouwens, en al zeker voor een snelle denker. Niet altijd gemakkelijk om steeds in je hoofd te zitten, het is heel vermoeiend en vaak heb je ook gedachten die je weinig positief laten groeien.
 
Wat je wel kan doen is je gedachten meer richten. Vaak doe je op je werkplek, als ondernemer of freelancer en op school heel wat cognitief werk.Je werkt hard in je brein, en dat blijft doorwerken uiteraard, ook als het dat even niet hoeft te doen. En eens de voeding voor je brein op, dan begint het te herkauwen. Ik heb trouwens het talent van de herkauwer, de keerzijde is uiteraard piekeren en in dat hoofd blijven rondzwerven.
 
Nu hoe kan je nu die gedachten en je brein op een andere manier voeding geven?
Door je cognitieve werk te combineren met iets actief doen. Zoals iets met je handen bijvoorbeeld. Zo geef je creatieve input, ook een belangrijke schakel om gelukkig te zijn en dat innerlijk vuur aan te boren en je richt je brein op iets anders.
Dus je kan enerzijds creatieve voeding geven. Of je kan het ook rustgevende voeding geven zoals even gaan wandelen in de natuur, dan ben je ook aan het bewegen en geef je je brein voeding. Of even naar het museum op een weekdag, wanneer er weinig andere bezoekers zijn. Een kunstenaarsuitje dus.
 
Ga eens genieten van een mooie zonsondergang of van de intensiteit die in de lucht hangt.
 
Wat kan je nog doen?
Neem al die voeding en die gedachten eens helemaal mee in boekjes.
Enerzijds een creatief boekje, daar geef ik binnenkort een aantal workshops rond of reserveer je queeste en ga met mij mee op creavonturen.
En voorzie ook een notitieboekje, wat je kan gebruiken om al je gedachten neer te pennen. Doe dat in de ochtend bijvoorbeeld, naar voorbeel van Julia Camerin The Artist’s Way – minstens 3 A4 ochtendpagina’s. Nu dat is die hard, dat mag ook een kleine pagina zijn uiteraard. Maar schrijven en je gedachten dumpen dat helpt op de dag op een andere manier te starten.
 
Zodat…
Je geeft creatieve input aan je brein, je zakt van je drukke hoofd naar je handen en je gaat ontspannen en verbinden. En je werkt met meer focus ook tijdens je cognitieve werk.
 
Veel creatief plezier
Meike
 
creatieve workshops, creatief coach, slow art, creatieve mindfulness gent - meike janssens

Hoi, ik heet Meike

Als creatief coach, kunstagogisch begeleider en positivoloog begeleid ik mijn cliënten om hun talenten te ontdekken en hun geloof in eigen kunnen te versterken, wat kan bijdragen aan een grotere mentale weerbaarheid en het voorkomen en herstellen van burn-out. Of het nu gaat om volwassenen of kinderen, ik werk met mijn cliënten om hen te helpen floreren in leven en werk.

Ik ben gespecialiseerd in slow art, creatieve mindfulness, speel- en groeimindset, kunstagogiek en werk met interventies vanuit positieve psychologie en help zo mijn cliënten om te profiteren van de positieve effecten van nieuwsgierigheid, flow, dankbaarheid, plezier, genieten, speel en groei mindset en het ontdekken van nieuwe dingen.

Ik streef ernaar om mijn cliënten te helpen om met meer energie, bewust in het nu te leven en te werken met joy.

Ready? Set. Go!

Creanaut uitgeserveerd

 
Creatief coach, creativiteitscoach, agogisch begeleider Meike Janssens - stressreductie,creatieve mindfulness, creatieve workshops en positieve psychologie in Gent