Creatief coachen | beeldend therapeut | ACT coach | Meike

Creavontuur Thuis: Ontdek de magie van mindfulness en creativiteit!

Ga op een Magische Ontdekkingstocht: Het Creavontuur Thuis!

Creavonturen zijn er om al je zintuigen te prikkelen en je innerlijke kind te voeden. Het is tijd om verbinding te maken met je creatieve kant, en nee, je hoeft geen kunstenaar te zijn om mee te doen. Ik geloof dat iedereen het in zich heeft.

Stel je eens voor dat je vrolijker bent, je batterijen oplaadt en je een nieuwe manier van kijken ontdekt. Misschien pieker je zelfs minder en voel je meer verbinding met jezelf, je lichaam en anderen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat creatieve activiteiten je stressniveau verlagen. Na ongeveer 45 minuten creatief bezig zijn, vertraag je echt en laat je je hoofd los.

Vandaag neem ik je mee op een minicreavontuur, als opwarmertje voor een echte creanaut-sessie. Misschien doe ik dit avontuur zelfs wel samen met jou.

Laten we beginnen met een wandeling. Kies een plek die je aanspreekt en focus op het gevoel. Maar let op, forceer niets.

Intuïtief ga je op ontdekkingstocht. Of het nu in de natuur is of in een park, geef voldoende aandacht aan je lichaam. Adem je snel of langzaam? Probeer eens langzaam te wandelen, nog langzamer, of zelfs snel. Durf je te kruipen? Op je blote voeten? Door de regen? Ga ervoor!

Voel hoe je voeten de grond raken. Luister naar de geluiden om je heen. Hoor je je eigen voetstappen? Het geritsel van bladeren? Of het gezang van vogels? Observeer. Doe het vol verwondering, zoals je innerlijke kind dat zou doen.

Wat ruik je? Misschien ruik je de aarde in het bos of de geur van vers gemaaid gras. Neem het in je op. En misschien wil je zelfs een boom aanraken of de grond voelen? Doe het!

Wandel totdat je voelt dat je op een plek bent waar je op dat moment wilt zijn. Intuïtief gekozen.

Blijf langer stilstaan op deze plek. Observeer. Verzamel indrukken en objecten, zoals takken, blaadjes, enzovoort.

Ga op een schattenjacht. Je kunt ter plekke je creativiteit al uiten door een kleine landart-creatie te maken en neem de objecten mee naar huis. Of schrijf op wat je voelt, ruikt, proeft, ziet, enzovoort in je schriftje.

Breng je gekoesterde objecten mee naar een creavontuur en maak er natuurschilderijen of andere creatieve werken mee. Laat je creativiteit de vrije loop.

Doe vooral niet te veel je best, ontspan juist en geniet van dit moment voor jezelf. Zodra je aan perfectie begint te denken, zit je alweer in je hoofd. Dus blijf zoveel mogelijk ontspannen, in het moment en open voor je zintuigen.

Ik vind het geweldig om achteraf jouw ervaringen te horen. Voel je vrij om je ervaringen en/of foto’s te delen op Facebook, via e-mail of een berichtje.

Dit creavontuur, net als de andere avonturen in dit logboek, zijn bedoeld als een kennismaking met creanaut. Ze zijn geschikt voor zowel volwassenen als kinderen, als kleine mindful momenten.

Heb je een specifieke vraag of thema waar je mee bezig bent? Dan kun je natuurlijk ook bij mij terecht voor individuele creavonturen of een langduriger reeks, zoals The Artist’s Way, waarbij je tweewekelijks met een kleine groep op creavontuur gaat.

Mindfulness, creativiteit en tot rust komen gaan hand in hand en dragen bij aan het gevoel van energie en welzijn, zowel voor volwassenen als kinderen.

Door bewust aanwezig te zijn in het moment en je te richten op je ademhaling, gedachten en emoties, kun je jezelf helpen ontspannen en tot rust komen. Dit kan leiden tot een gevoel van innerlijke rust en energie, omdat we onze geest kalmeren en ons beter kunnen concentreren.

Creativiteit kan een leuke manier zijn om je brein te stimuleren en tegelijkertijd te ontspannen. Door te kleuren, tekenen, schilderen of knutselen, kun je je creatief uiten en je bewustzijn vergroten. Dit kan leiden tot een gevoel van voldoening en energie, omdat we onze geest actief houden en nieuwe vaardigheden ontwikkelen.

Voor zowel volwassenen als kinderen zijn er talloze voordelen aan mindfulness, creativiteit en tot rust komen. Het kan helpen stress te verminderen, het welzijn te verhogen, emoties beter te begrijpen en te reguleren, en beter te slapen. Bovendien kan het een gevoel van verbondenheid en een dieper begrip van onszelf en de wereld om ons heen creëren.

Gebaseerd op Mindfulness therapie en gelinkt aan Acceptance and Commitment Therapie

 

Mijn aanbod voor jou

Meike Janssens

Spelen. Groeien. Floreren. Inspireren. Kunst

Coach, creativiteitscoach, beeldend therapeut en kunstenaar vooral nieuwsgierig naar twee dingen: kunst en welbevinden.

Op een organische manier heb ik mij doorheen de jaren ontwikkeld tot een expert in creatieve begeleiding en therapie. Vanuit echtheid, help ik jou om authentiek en kwalitatief te groeien door onder andere kunst en zelfexpressie. Nieuwsgierig naar meer? Laten we verbinden!

creatieve mindfulness, slow art en kunstzinnig mindful - creanaut - meike janssens gent