Creanaut, creatieve coaching Gent | creatief coach | beeldend therapeut | Meike Janssens Gent

Creavonturen: verbinding, verwondering en een vleugje magie!

Opnieuw écht connecteren en verbinden, dat is zo waardevol

Na een eeuwigheid van Covid-19-beperkingen en het verbod om zelfs maar samen op een bank in Gent te zitten (serieus, een bank zitten, hoe gevaarlijk kan het zijn?), is het allemaal behoorlijk verwarrend voor iedereen. We verlangen weer naar menselijk contact, naar die versterkende ontmoetingen waar we zo naar snakken.

En laten we eerlijk zijn, het is best wel belangrijk. Ik bedoel, als het betekenisvol en kwaliteitsvol is, kan het een enorme impact hebben op jouw welzijn en dat van de mensen om je heen.

Samen iets doen, creatief bezig zijn, experimenteren, jezelf voeden en echte gesprekken voeren die er echt toe doen. Geen oppervlakkig gepraat over het weer, maar diepzinnige gesprekken over het universum, het leven en waarom pizza de beste uitvinding ooit is. 😉

Ik zie mezelf eigenlijk als de stille kracht op de achtergrond, de facilitator, de ondersteuner, degene die de mogelijkheden aanreikt.

Ik geef graag anderen een podium en erkenning, omdat ik er gewoon van geniet om te zien hoe ze schitteren. Ik bedoel, ik ben zelf introvert, dus ik weet hoe belangrijk het is om anderen te laten stralen terwijl ik lekker achterover leun en van het spektakel geniet.

Echte connecties maken, dat is wat er gebeurt tijdens de workshops. Of het nu op aanvraag is, met mensen die je kent, met volwassenen of met kinderen, creativiteit brengt mensen samen.

Het schept ruimte, geeft mogelijkheden en zorgt ervoor dat je even uit je hoofd kunt zakken en frisse lucht kunt inademen. En laten we eerlijk zijn, soms hebben we allemaal even een break nodig van al die verantwoordelijkheden. Gewoon een beetje dromen, verwondering koesteren en genieten van de kleine dingen die ons gelukkig maken.

Maar ik hoor je al denken: “Mijn dagen zitten al zo vol! Hoe moet ik dit allemaal passen?”

Geloof me, ik snap het. Het huishouden, werk, projecten, partner, kinderen, vrienden… het lijkt soms wel alsof er geen tijd meer overblijft.

Maar juist daarom zijn de creavonturen zo waardevol. Ze geven je de kans om even te ontsnappen aan al die regels die je jezelf hebt opgelegd.

Ze bieden je de mogelijkheid om te ontspannen, te creëren, plezier te hebben en je innerlijke kind te voeden.

Want geloof me, iedereen kan creatief zijn.

Zelfs als je denkt dat je twee linkerhanden hebt, geloof me, je hebt er vast nog wel ergens een derde verstopt.

Dus waar wacht je nog op? Neem even de tijd voor jezelf, onderzoek en experimenteer. Laat je creativiteit de vrije loop.

En vergeet niet, tijdens het samen creëren en het kunstenaarsuitje staat connectie met anderen centraal. Samenwerken aan creatieve projecten, ideeën delen en gewoon plezier hebben. Het is een geweldige manier om verbinding te ervaren en te leren hoe je samen doelen kunt bereiken.

Dus laten we samen het alledaagse leven transformeren in een bron van vreugde en bevrediging. Laten we spelen, creëren en vooral genieten. Wie weet wat voor magie er kan ontstaan als we ons innerlijke kind de vrije loop laten.

Let’s play!

 
Meike Janssens

coaching, creatieve therapie, training en begeleiding naar florerend leven

Ik hou van grenzen en overlapping tussen disciplines en al mijn opleidingen en interesses. Ik ben geboeid om de wetenschap van kunst en creativiteit te koppelen aan welbevinden en persoonlijk leiderschap

Gentse coachpraktijk om voluit te leven en floreren. En creatief en speels verbinden met jezelf en anderen

  • waarderend klankbord dat voedingsstoffen biedt voor je grond
  • speelse en creatieve metgezel voor tijdens verschillende etappes
  • Iemand die samen met jou knopen ontwart
  • ‘ruimtehouder’ om in beweging te komen
  • cheerleader en ‘accountability-houder’ voor je proces
  • Een frisse blik, een ander perspectief verrijkt met kunst
  • Een aanmoediging, je portie nieuwsgierigheid en veerkracht
  • Een duwtje in de rug tijdens je (creatieve) projecten
  • sparringspartner waarmee je kunt experimenteren en verkennen
 
creatieve mindfulness, slow art en kunstzinnig mindful - creanaut - meike janssens gent