Creanaut | Floreer in leven en werk | creativiteitscoaching, creatieve mindfulness en coaching

Ik wil meer rust in mijn hoofd en meer energie

Een uniek aanbod van begeleiding en training voor breinwerkers, creatievelingen, freelancers, ondernemers, mensenfluisteraars en coaches. Versterk je creativiteit, vergroot je zelfvertrouwen, ervaar rust in je hoofd en veranker positieve emoties met de unieke combinatie van creativiteit, mindfulness en positieve psychologie.

creatieve mindfulness, slow art en kunstzinnig mindful - creanaut - meike janssens gent
Mindful wandelen en nadien mindful creëren in de plantentuin - expeditie

Je voelt dat je hoofd vaker vol loopt

Creatieve workshops, creativiteitstraining, creatieve coaching en creatieve mindfulness in gent - meike janssens - creanautIk voel me vaak overweldigd door de druk van het werk, mijn projecten, een opleiding en mijn gezin.

Creatieve workshops, creativiteitstraining, creatieve coaching en creatieve mindfulness in gent - meike janssens - creanautIk pieker vaker en ervaar stress waardoor ik me vermoeid voel.

Creatieve workshops, creativiteitstraining, creatieve coaching en creatieve mindfulness in gent - meike janssens - creanautIk zoek naar een manier om te herstellen van een burn-out of bore-out. Of voorkomen dat ik opnieuw in een burn-out beland.

Creatieve workshops, creativiteitstraining, creatieve coaching en creatieve mindfulness in gent - meike janssens - creanautIk voel me emotioneel wat leeg en merk dat ik minder veerkracht heb, alsof de wereld en kleine momenten van geluk me ontglippen.

Creatieve workshops, creativiteitstraining, creatieve coaching en creatieve mindfulness in gent - meike janssens - creanautIk wil nu echt tijd en ruimte maken voor mijn zelfexpressie en meer fun en speelsheid in mijn leven wil.

 

> Ontdek de kracht van slow art en vertragen. Laat je gsm even aan de kant en maak tijd voor diepgaande creatieve ontspanning. 

Creëren geeft rust in je hoofd en energie in je lijf. Door te duiken in je talenten en in wat wel goed gaat, leer je de kleine dingen in het leven te waarderen en te integreren in je dagelijkse routine. 

Meike Janssens - creatief coach, creativiteitscoach, creatieve mindfulness, creativiteitstraining, slow art, creatieve workshops en stress verminderen in gent

psssst…“Creanaut’s workshops: mijn creatieve ‘supercharger’ voor minder perfectionisme en meer rust en genot in mijn creativiteit. Een soort van creatief anker

 

Nele Van Steenberge herstelde van een burn-out en kwam al twee keer op expeditie

Creatief coach, creativiteitscoach, agogisch begeleider Meike Janssens - stressreductie,creatieve mindfulness, creatieve workshops en positieve psychologie in Gent
Expressief zelfportret en kennismaken met kunstenaar Basquiat

Je wilt jezelf en anderen inspireren

Creatieve workshops, creativiteitstraining, creatieve coaching en creatieve mindfulness in gent - meike janssens - creanautHoe kan ik als coach, leerkracht of ondersteuner mijn eigen stress verminderen en energie opdoen door creativiteit? 

Creatieve workshops, creativiteitstraining, creatieve coaching en creatieve mindfulness in gent - meike janssens - creanautWelke andere creatieve technieken en insteken voor persoonlijke groei kan ik als leerkracht of ondersteuner leren kennen? 

Creatieve workshops, creativiteitstraining, creatieve coaching en creatieve mindfulness in gent - meike janssens - creanautHoe kan ik door creativiteit mijn focus verleggen van het oplossen van problemen naar het versterken van positieve ervaringen en emoties? 

Creatieve workshops, creativiteitstraining, creatieve coaching en creatieve mindfulness in gent - meike janssens - creanautHoe kan ik als manager, coach of mensenfluisteraar mijn eigen creativiteit gebruiken om heldere en weloverwogen keuzes te maken en meer energie en speelsheid ervaren? 

 

Als begeleider en ondernemer snap ik dat ook jij soms stress ervaart, daarom nodig ik je uit om deze stress te verminderen door met je handen bezig te zijn. Dit lucht op en geeft rust in je hoofd en energie in je lijf. 

Creëren is een uitnodiging om in een nieuwe wereld te stappen, te spelen en te ontspannen. Hierdoor kan je met meer plezier in je leven en werk staan. Dat inspireert je voor jezelf en om het door te geven aan anderen. 

psssst…“De expeditie heeft me geholpen om mijn eigen creativiteit te ontdekken, te creëren en te ontspannen. Het was een geweldige manier om stress te verminderen en energie op te bouwen. Telkens een minder vol hoofd, rust, creativiteit en kunst ontdekken. ” 

Cora Van Baelen volgde een expeditie en enkele creavonturen – Equicoach voor kinderen met behulp van hond en kat

Wat kan ik ermee?
Je ervaart meer energie, veerkracht en speelsheid. En staat vrijer en creatiever in je leven

Meike Janssens - creatief coach, creativiteitscoach, creatieve mindfulness, creativiteitstraining, slow art, creatieve workshops en stress verminderen in gent
Meer energie en een rustig hoofd

Creëren vermindert stress en vergroot je veerkracht. Omarm je creativiteit voor meer speel- en groeimindset, en meer energie in je lijf en rust in je hoofd. Anticipeer op overprikkeling.

Meike Janssens - creatief coach, creativiteitscoach, creatieve mindfulness, creativiteitstraining, slow art, creatieve workshops en stress verminderen in gent
Meer flow, veerkracht en positieve emoties

Flow leidt tot meer plezier, veerkracht en zin in het leven. Experimenteer, overwin je twijfels en ontdek nieuwe dingen, zo leef je helemaal op.

Als creatieve retreats die je gemakkelijk in je agenda plant.

Creatieve mindfulness, minder stress, minder piekeren en slow art bij creatief coach meike janssens in gent
Meer fun en minder piekeren. Let's play

Werken met je volledige lichaam vermindert piekeren en angst en maakt van je brein een fijne speelruimte. 

Gebruik creativiteit en werk met kernvragen “Wat ervaar ik nu?” en “Wat heb ik nu nodig?” om dan actie te ondernemen. Van lichaamswerk met klei tot schilderen met je vingers.

Meike Janssens - creatief coach, creativiteitscoach, creatieve mindfulness, creativiteitstraining, slow art, creatieve workshops en stress verminderen in gent
Meer tools in mijn rugzak voor komende uitdagingen

Creativiteit ontspant, geeft energie, helpt bij uitdagingen en vergroot keuzemogelijkheden.

Met je uitgebreidere toolbox ga je met meer plezier uitdagingen aan, groot en klein. Met aandacht voor wat wel goed gaat.

psssst…“Mindfulness is een fijne en verrijkende manier om in contact te komen met onze gedachten en ervaringen. Het uiteindelijke doel is echter niet om alleen maar kalm te zijn, maar juist te stralen van levenslust en dit is waar speelsheid en creativiteit hun rol spelen.”

Meike Janssens 

Hoe gaat het in zijn werk

  1. Creativiteit en mindfulness worden samengevoegd in unieke trainingen en begeleiding
  2. Verkenning van je innerlijke wereld en ontdekken van je eigen creatieve potentieel versterken elkaar
  3. Visie van creanaut: openstaan voor creativiteit en onbevangen spelen, experimenteren en ontdekken
  4. Creativiteit trainen, zelfvertrouwen versterken en meer in het hier en nu zijn
  5. Focus ligt op verkenning van het creatieve proces, niet op perfect eindproduct
  6. Unieke mix van opdrachten en gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde interventies en bevindingen uit de positieve psychologie gericht op flow, dankbaarheid, floreren en positieve emoties en creatieve agogiek
  7. Tools, creatie, speelse en kunstzinnige opdrachten vullen je emotionele graanschuur en vergroten je toolbox
 

Eenmalig creavontuur

Een creavontuur is kunstzinnige empowerment, een korte playdate van 2u tot 2u30. Denk je aan een teambuilding voor teams tot 6 personen, even onder fellow-ondernemers op een andere manier connecteren. Of wil je even proeven van creëren, dan is een kort creavontuur iets voor jou.

Meerdaagse expeditie

Een expeditie bestaat uit meerdere creavonturen (drie, vijf of zeven). Kom je op maat dan leggen we op basis van je noden de datums vast en jij komt langs om te creëren en te reflecteren.

Je krijgt tussen de creavonturen een aantal doe- en schrijfopdrachten of interventies uit de positieve psychologie die je in je eigen tijd al dan niet kan doen.

 
creativiteitscoaching, creativiteitstraining en creatieve mindfulness en slow art door meike janssens - creanaut Gent
Creatief je krachten verankeren
creatief coach, creativiteitscoach, agogisch begeleider Meike Janssens - stressreductie,creatieve mindfulness, creatieve workshops en positieve psychologie in Gent
Spelen met imperfecties - ook voor ondernemers en freelancers

Reserveer op maat of schrijf in via de agenda

AGENDA

creatief coach, creativiteitscoach, agogisch begeleider Meike Janssens - stressreductie,creatieve mindfulness, creatieve workshops en positieve psychologie in Gent
€ 118
7 februari en 14 februari - twee workshops - Koesteren [ov] iets geliefds nauw aan het hart houden - voor altijd met keramiek
Deze twee workshops staan in het teken van het leven vieren. Jouw leven vieren. Maak creatieve werken met je herinnerigen of koestermomenten en zet ze om in een object in keramiek.
creatief coach, creativiteitscoach, agogisch begeleider Meike Janssens - stressreductie,creatieve mindfulness, creatieve workshops en positieve psychologie in Gent
€ 47
10 februari - Creavontuur - Bouw je kunstige zelfzorg kit en word je eigen afgevaardigde der zelfwaardering
Genieten van het alledaagse en de kracht van het gewone. Het zijn de kleine dingen die je dag extra magie geven. Bouw een kunstige zelfzorg kit.
Dubuffet- creatieve workshop gent - creanaut - meike janssens
€ 289
Vanaf 30 maart - Expeditie- zes keer een creatief retreat afslag chillen, zorgeloosheid, kunst en bruisen
Zes creatieve retreats vol kunst, persoonlijke groei en op je pad naar meer mentaal welbevinden. Sla je mee af? Schrijf je in voor de reeks

OP MAAT

Kom op eenmalig creavontuur of reserveer je abonnement van drie, vijf of zeven keer om samen te creëren, schrijfoefeningen te doen en in gesprek te gaan. 

Tussen de creavonturen krijg je doe-oefeningen of schrijfoefeningen op maat zodat je thuis ook verder werkt en kan verankeren. Deze oefeningen overstijgen de duurtijd van het traject, aangezien je ze nadien steeds kan herhalen. Afhankelijk van drie, vijf of zeven keer zullen de oefeningen uitgebreider worden en zal jij ze nog meer verankeren. 

Wat is de prijs

Individuele expeditie voor volwassenen met drie creavonturen (3 keer 2u) – vanaf 299 euro – Voor professionals vanaf 366 euro

Individuele expeditie voor volwassenen met vijf creavonturen (5 keer 2u) – vanaf 429 euro

Individuele expeditie voor volwassenen met zeven creavonturen (7 keer 2u) – vanaf 549 euro

Je kan tot met 7 personen een creativiteitstraining reserveren, van een eenmalig creavontuur tot een expeditie van zeven keer of meer.

Je abonnement op training, mindfulness, begeleiding vanuit positieve psychologie en coaching blijft een jaar geldig. Reserveer je met meer dan zal de prijs per persoon verminderen.

Vraag je creavontuur of expedtie aan

Vraag je eenmalige creavontuur of expeditie (drie, vijf of zeven creavonturen) met tussentijdse doe-opdrachten per e-mail aan via onderstaand formulier. Creavonturen kunnen zowel doorgaan op weekdagen als in het weekend en in schoolvakanties.

Contact

Laat dit veld blanco

Achter de schermen...

ja maar... IK HEB NOG EEN PAAR VRAGEN

Creativiteit wordt vaak gelinkt aan het maken van iets moois of het hebben van artistiek talent, waardoor mensen weerstand voelen en het creatief uiten aan anderen overlaten. Maar iedereen kan op een creatieve manier uiten en dit kan bevrijdend zijn voor jezelf. Kunst kan helpen om te genezen en zin te geven aan een mens.

Creatieve mindfulness is een vorm van mindfulness waarbij creatief denken en handelen centraal staan. Het gaat om het op een bewuste manier benutten van je creativiteit, waarbij je opmerkzaam bent op je eigen gedachten en gevoelens terwijl je aan het creëren bent. Het kan helpen om stress te verminderen, het gevoel van welzijn te verhogen, concentratie en focus te vergroten, probleemoplossend vermogen te verbeteren en een verhoogd gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen te geven. Daarnaast ervaar je een grote kwaliteit in je aandacht, aandacht voor en in het nu, en maak je net zoals bij slow art gebruik van al je zintuigen. Je wordt alerter en je voedt je zintuigen, waardoor je traag en bewust in contact kan komen met kunst en je eigen creativiteit.

 

Slow art is een beweging die zich richt op het bewust en aandachtig bekijken van kunstwerken in plaats van het snel doorlopen van een museum of galerie. Het versterkt de museumbeleving en kan helpen om een dieper begrip en appreciatie te ontwikkelen voor kunstwerken, stress te verminderen en het gevoel van welzijn te verhogen, en een verbeterde sociale interactie te bevorderen.

Het is sterk gelinkt met mindfulness, creatieve yoga, Visual Thinking Strategies en lichaamsgerichte focus. Dit kan gedaan worden door te praten met anderen, (creatief) te schrijven, te schilderen, te bewegen, te proeven, te voelen en te luisteren.

 

Mijn aanbod van creativiteitscoaching en positieve psychologie helpt mensen hun creativiteit en positiviteit te versterken voor een groter gevoel van welzijn. Door spel in te zetten als instrument voor groei, help ik mensen hun unieke sterktes en krachten te ontdekken en floreren. Mijn doel is om positieve ervaringen, emoties, dankbaarheid, talentontwikkeling, trots en waardering te verhogen.

Het leren technisch tekenen of schilderen is niet het doel van creanaut. Het gaat om intuïtief creëren en plezier beleven. Er worden uiteraard wel kunstwerken of kunstenaars aangeraakt, afhankelijk van het creavontuur en expeditie of op je vraag. Maar ik leer ju niet technisch naar de werkelijkheid tekenen.  Dat neemt niet weg dat je uiteraard mag genieten van het creatief proces zonder een uiteindelijk resultaat te ambiëren. En genieten van het resultaat zonder het kunstzinnig proces te vergeten. Het doel blijft wel het imperfect proces, niet het perfect resultaat. Laat al dat moeten maar eens los.

 

Zeker ik geloof ook in de verbindende kracht en kwaliteit van creëren. Dus kom op duo-date met je (mete)kind vanaf 6 tot …, met je collega, je zus of andere dierbare.

 

Ik heb er al heel wat over nagedacht en ik geloof dat offline samen creëren een belangrijke basis is van creanaut. Dat neemt niet weg dat je bij sommige creavonturen en expedities ook doe-opdrachten krijgt vooraf. Wat voorpret, wat voorstudie of inspiratie. Dus we kunnen het samenkomen wel beperken door te werken met voorpret en tussentijdse doe- en schrijfopdrachten. Deze opdrachten kunnen uiteraard afgestemd zijn in samenspraak. 

 

Shoot. Je kan al je vragen stellen via verstuur een bericht, contact of naar hallo@creanaut.be

 
Inhoud wissel